- 11 Aralık 2018
- 43.321
- 269.522
- 598
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
mesele para olsa şu dediğiniz olur da, adam kazanmak için oynamıyor. zevk için oynuyor.
meblağ önemli değil. bir çeşit stres atma..
zorla edilen yemin konusunda size hak veriyorum ama kumar ile alkol konusu bambaşka.
siz kıbrıs a gitmişken kumarı aktivite olarak oynuyorsunuz.
yada türkiye nin geneli gibi yılbaşından yılbaşına sayısal oynuyorsunuz.
iddia her hafta her gün oynanabilen, ulaşılması kolay, ve ciddi bagımlılık oluşturan bir şey.
ortada kayda değer para olmasa bile kazanma hırsı, kazandığındaki tatmin hissi falan var.
ve bu adam bunu evliliğine mal olacağını bile bile yapıyor. vazgeçemiyor.
aynı şey değil.
ya eşi adamı böyle kabul eder, ya da bunun benim için oluru yok der, yoluna bakar.
Yoo bir dönem her hafta sayısal, süper loto, şans topu üçlüsünü istisnasız oynardım. Çünkü o zaman akşam eve dönüşte alışveriş yaptığım mini markette oynama imkanım vardı. Salih abi bu akşam ne varsa bana iki kolon oynatıver derdim. Arada ufak tefek kazandım, ama alışkanlık olmadı. Şimdi uzka bir markete gitmem gerekiyor oynamam için, yolum düşerse oynuyorum. 20 yıldır falan bu böyle. İddia oynamayı bilsem onu da oynarım ama hiç anlamıyorum. Bu tip şeyler ufak ufak devam ettiği ve aile hayatına etki etmediği sürece sorun olmamalı.
Alkolle hiç bir farkı yok aslında. Kimi insan her gece içer, bağımlıdır, kimi de arada bir keyif için içer. Kimi insan keyif için küçük miktarlar oynar, kimi bağımlıdır büyük meblağlar kaybeder. İkisinde de kendine ve çevreye zarar vermediği sürece sorun edilmemeli.