- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
Keşke yemin etmeseydi bence de ama bu adam ne sizsiniz ne de ben. Onun bambaşka bir karakteri, bakış açısı var. Zora gelince yemin edip çıkmış işin içinden. Ben inançlı bir insan değilim, dini hassasiyetlerim yok o yüzden yemin etmek de şans oyunlarına haram gözüyle bakmak da benim açımdna pek bir şey ifade etmiyor ama anlayabiliyorum.
Amacım konu sahibini sakinleştirmek. Vayyy nasıl yapar, eşek herif diye girersek konuya pek faydamızın olacağını düşünmüyorum açıkçası. Kendisininkinden farklı bakış açılarını da görmeli konu sahibi. Gerçi sanırım pek umursamıyor hatta kızıyor farklı bakış açılarına ama olsun. Ben yine de düşündüğüm gibi yazacağım.
ben konu sahibinin dini hassasiyeti yada travması falan olduğunu düşündüm
iki şekilde de burada hepimizin normalleştirmesi onu sakinleştirmeyecek.
bu kadar keskinse bu konuda, eşi de bunu biliyorsa gizli saklı devam edip, kadının güvenini sağlayıp, üstüne de bir çocuk daha olunca, kadın ne yapsın şimdi? ortada büyük bir hayal kırıklığı var.
böyle bir durumda olsam biri bana aman canım ne olacak, suç sende boşa yemin ettirmeseydin; dese, yada 3-5 kuruş para diyip değer verdiğimin başka şeyler olduğunu düşünmeden küçümsese, sakinleşeceğimi sanmıyorum.
en azından kadının kendi haksız olduğu noktalar kadar eşinin de haksız olduğunu bilmesi, hissettiklerinin normal olduğunu bilmesi de gerek. toplanıp kadına eşinin yaptığı normal diye baskı yapmaktan daha yapıcı olur