Su anda beyninden geçen düşünceleri yazdım çok karışık kusura bakmayın

Doğru söylüyorsunuz herkes benden vazgeçmiş durumda rabbim beni kendine saklıyor sadece bana yönel diyor belkide annemin yakınında ev tutsam hesapladım 1500 alsam en az gecinebilirim gibi özelde calısıcam artik kpss hayal oldu.. bebeğe annem baksa nasıl bırakıcam onu bilmiyorum kalbim nasıl dayanacak büyük bir macera benim için is aramaya başlasam iyi olacak
Sen güçlü durduğun sürece her yol açılır önünde. Bebeğe annen bakar diyosan hiç korkma güçlü dur.

Bebek olunca zor.
İnsanin esine eyvallahi olmamasi icin bakiciya da bagimsiz hayata da yetecek iyi para kazandiran meslegi, ya da arkasinda kapi gibi duran bir ailesi olmasi lazim.
Yoksa siddet, sadakatsizlik, kumar vb. durumlar olmadan insan koca evinde kalmayi tercih ediyor. Cunku baba evinde bogaziniza lokmayi dizecek davranislar gormeniz olasi.
Bosan kurtul demek kolay. Bunu soyleyenler 1 aylik kirani odemeyecek.
Bu yuzden cocugun buyuyene kadar duzeltebilecegin varsa duzelt evliliginde.
Sahsen ben oyle yapiyorum, okul cagina geldiklerinde esim hala ayni tavirlardaysa bitecek bu evlilik.
Sen de ona gore karar ver, esinle ne kadar duzeltebilirsin? Ailen ne kadar arkanda olur?
Bos gurur karin doyurmuyor malesef.

Ama su affedilemez durumlar olursa gerekirse, dayak yiyecegime kuru ekmek yerim, boynuz takacagima yalinayak gezerim daha iyi.

Rica ediyorum şu adama artık iyi bir baba demeyin artık! Karısını hamileyken bile döven mi iyi bir baba olacak?

Evden ayrılmanıza gerek yok.
Hakaretlerini, dayagını, tükürügünü keşke kanıtlayabilseniz de tazminatı alabilseniz...
Ama onlar olmasa da siz gidin, açın davayı, nafakanızı her türlü alırsınız. Ev, altınlar birikim vs. her şeyin yarısı da yasal olarak hakkınız zaten.

Egitimi, güvencesi, evi, hatta ailesi bile olmayan bir sürü insan boşanıp dimdik ayaklarının üzerinde duruyor da siz tüm bunlara sahipken neden durmayasınız?
Evden onun ayrılmasını talep edin.
Zaten kendisi boşanacagını söylüyor tehdit ediyormuş, evi de terketmiş. Bunları dava dosyanıza ekleyin, bu 1 haftayı aglayarak ve saçma özlemler içinde geçirerek degil kendi lehinize çevirin.

Bebeginizi gunduz annenize bırakırsınız, çalışmaya gidersiniz. Eviniz düzeniniz aynı kalır, gül gibi geçinip gidersiniz.

Çocuklarınız kreşe gidecek kadar büyüdügünde de "dul kalmak" tan bahseden o annenizden de aşamalı olarak uzaklaştırın, cocuklara saçma sapan düşünceler aşılamasın ki sizin şu an yaşadıgınız kararsızlıgı yaşamasınlar, tüm bu aşagılayıcı seyleri kabullenmeyi vs bir an dahi düşünmesinler.

Aglattiniz beni ama ferahladım sağolun yorumunuz için onun beni artik sevmediğini kabullenme vakti geldi galiba bu aşkta çok gurursuz oldum ben oysa ne kadarda gururluydum eskiden
Üzmek istememiştim. Herkesin bir seylerle imtihanı olur su an senin icin de imtihan bu. Sabırlı olman lazım. Kendine olumlu seyler söyle bebegini düsün onun icin bu hayata tutunmalısın. Genele yay bunları yasayan bir tek sen degilsin. Artısı eksisi var eger esinle kalmaya devam edersen sana yine aynı seyleri yapabilir. Ailene de dönersen biz demistik diyebilirler. Ama hangisi daha iyi sen karar vercen evde kötü söz isitip tartaklanmak mı yoksa baba evine dönüp iki civi laf yemek mi. Kac aydır bu sıkıntıları cekiyorsun mutlu olmak senin de hakkın gurursuz da degilsin. İnsanlar bazen birine kafayı takıncada gurursuz olabiliyor sadece kabullenmek lazım bu adam artık seni sevmiyor sana deger vermiyor. Bir an önce bir cözüm yolu bulman lazım canım üzme artık kendini dimdik ayakta dur. En dogru kararı sen verirsin.

Bebek olunca zor.
İnsanin esine eyvallahi olmamasi icin bakiciya da bagimsiz hayata da yetecek iyi para kazandiran meslegi, ya da arkasinda kapi gibi duran bir ailesi olmasi lazim.
Yoksa siddet, sadakatsizlik, kumar vb. durumlar olmadan insan koca evinde kalmayi tercih ediyor. Cunku baba evinde bogaziniza lokmayi dizecek davranislar gormeniz olasi.
Bosan kurtul demek kolay. Bunu soyleyenler 1 aylik kirani odemeyecek.
Bu yuzden cocugun buyuyene kadar duzeltebilecegin varsa duzelt evliliginde.
Sahsen ben oyle yapiyorum, okul cagina geldiklerinde esim hala ayni tavirlardaysa bitecek bu evlilik.
Sen de ona gore karar ver, esinle ne kadar duzeltebilirsin? Ailen ne kadar arkanda olur?
Bos gurur karin doyurmuyor malesef.

Ama su affedilemez durumlar olursa gerekirse, dayak yiyecegime kuru ekmek yerim, boynuz takacagima yalinayak gezerim daha iyi.

O affedilmez durumların alasını yaşamış konu sahibi.
Hamileyken dövülmek nedir ya?
Yüzüne tükürüyor bir de ayagını denk al diyor kocası olacak kişi.
Dayak, hakaret zaten hayatlarının rutini olmuş.
Bunları yaşarken o kadın cocuklarına ne verebilir ki...

Bunların başlangıcı ise saygısızlık. Kendisine ve eşine saygısı olmayan adamdan her davranış beklenir. Eşi de aynen böyle yapmış. Kadını hakaretlerle aşagılamalarla da sindirmiş.
Konu sahibi de boşuna gurur yapmayayım düşündü belki ama şimdi ne yapacagını tamamen bilemez hale gelmiş.
Artık o affedilmez durumları yaşasa bile özgüvenimi kaybettim nasıl hareket edecegim diye konu açıyor...
İlk saygısızlıgında resti çekebilseydi şimdi "cocuklarımı kime bırakacagım, hamileyken nasıl çalışacagım" vb. dertleri de olmazdı konu sahibinin.
Ama hiçbir şey için geç degil elbette. Dediginiz gibi kuru ekmek yesin ama o adamı hayatından def etsin.

Ben yorumumu dayak falan olmadigini varsayarak yazdim. Ailenin lafini cekmek kocanin dayagini yemekten iyidir. Aklina bike getirme donmeyi kobu sahibi.
O affedilmez durumların alasını yaşamış konu sahibi.
Hamileyken dövülmek nedir ya?
Yüzüne tükürüyor bir de ayagını denk al diyor kocası olacak kişi.
Dayak, hakaret zaten hayatlarının rutini olmuş.
Bunları yaşarken o kadın cocuklarına ne verebilir ki...

Bunların başlangıcı ise saygısızlık. Kendisine ve eşine saygısı olmayan adamdan her davranış beklenir. Eşi de aynen böyle yapmış. Kadını hakaretlerle aşagılamalarla da sindirmiş.
Konu sahibi de boşuna gurur yapmayayım düşündü belki ama şimdi ne yapacagını tamamen bilemez hale gelmiş.
Artık o affedilmez durumları yaşasa bile özgüvenimi kaybettim nasıl hareket edecegim diye konu açıyor...
İlk saygısızlıgında resti çekebilseydi şimdi "cocuklarımı kime bırakacagım, hamileyken nasıl çalışacagım" vb. dertleri de olmazdı konu sahibinin.
Ama hiçbir şey için geç degil elbette. Dediginiz gibi kuru ekmek yesin ama o adamı hayatından def etsin.

Back
X