şu anda sinirden sanırım deliriyorum

bakın kıslar haklısınız bazı konularda ama ben asla benimle zorla samimiyet kursun derdinde değilim ama şöyle bir durum var ben bu kadar çaba harcarken onunla samimiyet kurmaya, kayınvaldem sürekli aranın iyi olması lazım anlaşmak lazım deyip duruyor bana alttan alttan ama bilmioki hep arayan benim onun bi kere bile aramadığını, yok zaten bundan sonra hayatta aramam zorla samimiyet olmaz ben insanlık gösterdim sadece başka hiç bişey dewğil bundan da asla gocunmam bu benim aldıüım terbiyenin ürünüdür.
haa geleyim şu bana söyleyip söylememe meselsine ben onları çok iyi tanıyorum çocukluğumdan beri ve benim derdim en başa oturmak asla deil öyle bir niyetim niye olsun aksine fazla karışmamaya çalışırım ama benim gücüme giden nokta şu oldu benden geçtim abisinin bile çok sonradan haberi oluyor bu bizim için önemli bir olaydır isteme aileyi ilgilendiren bişeydir ve bende aileden sayılırım artık, sizin oralarda bu çok önmli olmayabiir bu durumlar ama bizim için önemlidir böyle şeyler kültür meselesi yetiştirliş taarzı yaşam tarzıdır bu bu yüzden ben ayıp ettiklerini düşünüyorum. tamam haklı olduğunuz noktalar var yok değil ama asla kıskançlık gibi sözleri kabul etmem beni tanımıyorsunuz etmiyorsunuz ve benim karakteirm hakkkında yorum yapma hakkını bulmuyruom sizde ben sadece durumu anlattım sizden fikir istedim sağolun çok güzel şeyler söylemişsiniz telkin etmişsiniz hepsini dikkatlice okudum ders çıkardım ama karakterim hakkında yazılanları kabul etmiyorum etmem de ben sizden fikir istedim beni yargılayın demedim kıslarr haa yinede okuyup yorum yapmışsınız sağolun.
neyse ki halletik meseleyi sorun kalmadı ama ben şimdiden bazı şeylerde tepki vermezsem tepeme çıkarlar bu da bundan kaynaklanıyor yoksa bende merakli deilim nişanlımla kavga etmeye durup dururken mesele bulmaya ben kavga edecek yerde aranmıyorum aksine kavgayı hiç sevmeyen biriyimdir ama benim istenme vs. gibi durumlarımdan onun herşeyden haberi vardı ve o kardeşinin sevgilisiydi o zamanlar herşeyden haberi vardı haberi oluyordu ama ben nişanlıyken!!! bundan haberim olmuyor sizcede ayıp değilmi hala ben mi suçluyum acaba merak ediyorum??

ben de sinirlenirdim.. nişanlıda olsanız, şuan o aileden sayılırısınız..amaçları neymiş merak ettim açıkçası..

ama nişanlına çıkışmanı hoş bulmadım.. neden mi? nişanlın sana önemli değil derken, bence utancından öyle demiştir.. adamcağız senle bir olup " vay bana da söylemediler" felan demeyi gururuna yedirememiştir.. ama üzülmüştür diye düşünüyorum..

aksine sen teselli edecektin.. boşver, vardır bir sebebi gibi..

ben de sinirlenirdim.. nişanlıda olsanız, şuan o aileden sayılırısınız..amaçları neymiş merak ettim açıkçası..

ama nişanlına çıkışmanı hoş bulmadım.. neden mi? nişanlın sana önemli değil derken, bence utancından öyle demiştir.. adamcağız senle bir olup " vay bana da söylemediler" felan demeyi gururuna yedirememiştir.. ama üzülmüştür diye düşünüyorum..

aksine sen teselli edecektin.. boşver, vardır bir sebebi gibi..

olabşlir belki oda gururna yediremediğinde ööle demek zorunda kalmış olabilir onu düşünmedim hiç kızıgınlıktan

canım hem ailesiyle çok eskiden tanışırız aramız iyidir diyorsun hem de tepki vermezsem tepeme çıkarlar diyorsun..maden öyle bir yapıları var neden bu kadar det ediyorsun..

yanlış anlama beni ama ne aileler var gelinleriyle ne diyaloglar yaşıyorlar..

bence nişanlını boşuna üzmüşsün..ben nişanlıyken böyle bir şey deseydim eşim beni terk etmişti..

asla ne senin ailen hakkında ne de onun ailesi hakkında konuşmayın bence...zamanla birikir bir gün karşınıza çıkar..

beni istemeye gelirken eşimin kardeşleri gelmedi abisine kız istenirkende ne eşim ne ben gitmedik. bizde nişanlıydık. eltimle düğünlerimizin arasında 3 hafta var. istemeye gitmişler ertesi gün öğrendik. istenmiş imam nikahı yapılmış hiç bozulmadım bile hayırlı olsun dedim. beni de eşimide ilgilendirmezdi.

ayrıca samimi olmaya çalışmanıza şikayet etmenize gerek yok ki. eltimi hiç aramadım o da beni aramaz görüştüğümzde çok da iyi anlaşırız. kimse kimseyi kıskanıyo pozunada girmez çünkü herkes kendi hayatını yaşıyor.
sizin hatanız bu kadar abartmayın aile olmayı.

bence gerilecek mevzu değil..
sizi aramadıysalar onların tercihi bence..
nişanlınızın üzerine nıye vardınız anlamadım onunda haberi yokmus..
itiraz etse ne olur gidip tekrar mı isteyecekler kızı..

Benim eşim bile kardeşinin evleneceğini, kız istemeye gideceği gün öğrendi. Yani şimdi nişanlısınız diye size söylemek zorunda değiller. Evli olsanız o evin gelini olsanız tamam da, nişanlınızın erkek kardeşine kız istenirken neden size söylesinler anlamış değilim. Bunu neden dert ettiniz bunu hiç anlamadım.
Nişanlınızın annesi ve babası gitmişler istemişler ki doğru olanda budur. Bence boşuna sinirlenmiş ve nişanlınızı da boşuna üzmüşsünüz.

vereliniortakvereliniortak

bosu bosuna sınırlenmıssınnn sanaa haber vermek zorunda degıllerrr ama nısanlına haber verebılırlerdııı..onada haber vermedılerse vardır bır dusunduklerı elbettee bılemezsınn daha sen nısanlısınnn herseye karısma derımm nısanlınında uzerıne gıtmee yapıcı ol her zaman sen kazanırsınnn sen ne kadar yıkıcı davranırsan bır okadar kaybedersınnn... aramam sormam demıssın 1 ararsın 2 ararsın ucuncude karsıdakı ınsandan beklemek hakkındırr eger oda tavız verıp aramıyorsa salla gıtsın o senın karnını doyurmuycak yaa senn kayınvalıdenle nısanlınla ıyı ol ha bırde tavsıye kayınvalıdenle ne kadar basta ıyı olursan gozune gırersen ılerdeee evlendıgınde bır yanlısın bıle olsaaa tepene kalkmazlar gelın degıl kızları olmaya calıss....Büyük deyip alttan all sonunctaa ne varsa anne babadan var Nişanlında utanmıstr bence mahcuptur sana karşı ustune gıtme konuyu acmaa konu acılsa bıle bence guzellıkle konuyu kapat arkadasımm

bak canım adettendir, gelenek görenek böyledir: kız isteme gizlenir, nişan ve söz herkese duyurulur..
hani ola ki kız istemede taraflar birbirini beğenmez de iş olmaz kimse duymasın dye..
anlatabildim mi???

Şimdi dışlanmış gibi hissediyorsunuz ama yarın bir gün sizi her şeyin içine bu kadar katmamaları için dua edeceksiniz biliyor musunuz.

bakın kıslar haklısınız bazı konularda ama ben asla benimle zorla samimiyet kursun derdinde değilim ama şöyle bir durum var ben bu kadar çaba harcarken onunla samimiyet kurmaya, kayınvaldem sürekli aranın iyi olması lazım anlaşmak lazım deyip duruyor bana alttan alttan ama bilmioki hep arayan benim onun bi kere bile aramadığını, yok zaten bundan sonra hayatta aramam zorla samimiyet olmaz ben insanlık gösterdim sadece başka hiç bişey dewğil bundan da asla gocunmam bu benim aldıüım terbiyenin ürünüdür.
haa geleyim şu bana söyleyip söylememe meselsine ben onları çok iyi tanıyorum çocukluğumdan beri ve benim derdim en başa oturmak asla deil öyle bir niyetim niye olsun aksine fazla karışmamaya çalışırım ama benim gücüme giden nokta şu oldu benden geçtim abisinin bile çok sonradan haberi oluyor bu bizim için önemli bir olaydır isteme aileyi ilgilendiren bişeydir ve bende aileden sayılırım artık, sizin oralarda bu çok önmli olmayabiir bu durumlar ama bizim için önemlidir böyle şeyler kültür meselesi yetiştirliş taarzı yaşam tarzıdır bu bu yüzden ben ayıp ettiklerini düşünüyorum. tamam haklı olduğunuz noktalar var yok değil ama asla kıskançlık gibi sözleri kabul etmem beni tanımıyorsunuz etmiyorsunuz ve benim karakteirm hakkkında yorum yapma hakkını bulmuyruom sizde ben sadece durumu anlattım sizden fikir istedim sağolun çok güzel şeyler söylemişsiniz telkin etmişsiniz hepsini dikkatlice okudum ders çıkardım ama karakterim hakkında yazılanları kabul etmiyorum etmem de ben sizden fikir istedim beni yargılayın demedim kıslarr haa yinede okuyup yorum yapmışsınız sağolun.
neyse ki halletik meseleyi sorun kalmadı ama ben şimdiden bazı şeylerde tepki vermezsem tepeme çıkarlar bu da bundan kaynaklanıyor yoksa bende merakli deilim nişanlımla kavga etmeye durup dururken mesele bulmaya ben kavga edecek yerde aranmıyorum aksine kavgayı hiç sevmeyen biriyimdir ama benim istenme vs. gibi durumlarımdan onun herşeyden haberi vardı ve o kardeşinin sevgilisiydi o zamanlar herşeyden haberi vardı haberi oluyordu ama ben nişanlıyken!!! bundan haberim olmuyor sizcede ayıp değilmi hala ben mi suçluyum acaba merak ediyorum??

Ben kayınvalidenin samimi olmak sürekli aranın iyi olması lazım demesini anlayamadım,tamam ikinizde o ailede olacaksınız artık ama birde insanın kişiliğinin uyuşma meselesi var yani. :delphin:

Kişilk olarak benimle uyuşmuyorsa merhaba merhaba okadar,sen adımını atmışsın canım boşver,o arasın seni.hiçte kendini kayınvalidenin dediğine şartlandırma.

Tek tarflı olmaz öyle aranın iyi olması...:kahve:

Birazda mesafeli olmakta fayda vardır herzaman.ailesi o şekil yapmış nişanlınında yapacağı birşey yok.kıskanma kelimesinide hırsla sinirle söylemiştir diye düşünüyorum...çünkü yapılan şeye oda sinirlenmiştir illaki sana belli etmemişte olsa.

ilk önce birşey rica edeceğim; lütfen aralarda noktalama işaretleri kullanın yazarken.
inanın okumak ve konuya hakim olmak çok zor oluyor bu şekilde.

konunuza gelince;
bence ayıp değil ve evet bence siz suçlusunuz.

siz şu anda nişanlı olabilirsiniz ama bu size haber vermelerini gerektirmez.
hee askedeki abilerine haber verirler mi vermzler mi o onların bilecği iştir; ailevi konularıdır gene sizi ilgilendirmez.
evli de olsanız; onların biryesel ilişkilerine karışamazsınız. herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil; bunlar nişanlınızın ailesi de olsa.
onlar haber vermedi diye sizin nişanlınıza çıkışmanız da çok yanlış. onlar nişanlınızın ailesi. kimi kime şikayet ediyorsunuz..

benim eşimin ailesi eşime yanlış bile yapsa kendi içlerinde halletsinler, ne halleri varsa gördünler derim.
onlar aile, can, kan sonuçta.
yarın iyi olurlar arada kötü olan ben olurum..
aynı şey sizin içinde geçerli.
bugün nişanlınızın ailesini nişanlınıza karşı fişeklerseniz; yarın öbürgün hiç beklemediğiniz anda bunlar karşınıza çıkar; aman dikkat..

Canım gerçekten ayıp etmişler haber vermemekte .bizimde aynısı oldu.görümcemi istemeye geldiler .alt katımda oturuyor kaynanam.ben görüşmüyorum ama eşime bile haber vermemişlerdi.geçen bayram görümcenin sözlüsü askere gitcekmiş yemekliyolarmış eşimide çağırmışlar.oda başka yere davetliyiz dedi gitmedik.isterken çağırmadılar ben onları tanımıyorum dedi bana gitmedik.
insanlar çeşit çeşit kimin ne yaptığı belli değil.
Mesafeni koru bence alındığınıda belli etme belki senin bilmediğin haklı sebepleri vardır

ya kızlar var mı böyle bişey inanın şu an sinirden ellerim titriyor yaa yazamıyorum yanlış yazarsam kusura bakmayın ama çok sinirliyim yaa durrum şuu nişanlımın kardeşinin sevgilisdi vardı ve bu kızla tanısıtık biz aramız iyiydi yani sadece aynı yerde bulunduğumuz zaman iyiyiz baska zamanarda beni ne arıyor ne soruyor ben mesaj atarsam ööle cevap veriyor. bende bazı durumalr ve bu durumdan dolayı nişanlımla tartıştım hep ben arıyorum die oda mırın kırın etti ailesini kardeşini falan tuttu beni kıskanıyorum durumuna geitrdi sonra öğrendimki yılnasında ilesi benmki askerde daha o zaman yılbasında bunu istemeye gitmişler benimkinin daha yeni haberi oldu benmde şimdi haberim oldu bende kızdım bana niye söylermediler die oda ben bişey demedim sana ne oluyor gibidinden laf etti bende ii zaten seni bi taraflarına taktıkları yok daha tepki vermemeye devam et dedim oda bişeyler dedi yaaa nasıld eli oldum anlatamam yaa ben onu kıskanıyormuşum töbe billah kıskanıyorsam yaa kıskançlıkla işim olmaxz yaaaaa bende dedim şimdi benim yanımda olmayan ilerde hiç olmaz madem seni boguyorum azad etttim seni dedim yaa çıldıracagım yaa sizcede bunu bilmem hakkım deilmi ayrıca abisi olmadan aceleside yokken bu isteme mevzusu nedir yani abisi sonucta yaa kacmıyor yaa kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso[/Q

canım benim kaynım nişanıma yakın birden kız kaçırdı getirdi evlendi evi alındı dizildi el bebek gülbebek gelin yapıldı bende 7 sene bekledikten sonra en büyük kazığı yedim benim olacak ev gitti herşey bitti beni dışladılar şimdi anamın evindeyim kötükedihüsokötükedihüso

valla arkadaslar konu sahibini haksiz bulmuslar ama ne yalan söyleyim ben olsam bende bozulurdum
hata bu rahatsizligimi nisanlimla kavga ederek degil direk annesine söylerdim kirildim derdim beni yabanci gördügünüz icin

valla arkadaslar konu sahibini haksiz bulmuslar ama ne yalan söyleyim ben olsam bende bozulurdum
hata bu rahatsizligimi nisanlimla kavga ederek degil direk annesine söylerdim kirildim derdim beni yabanci gördügünüz icin

katiliyorum size..ayrica soz zaten soylemez denmiste elaleme soylenmez anlarim ama diger evlada soylemezse iste bunu anlamammm..gercekten saygisizlik bu..benim kardesimin ki bana soylendi uzakta olmama ragmen gunler oncesinden..
senin yapman gereken,gerektigi zaman muhatap ol....

bence haklısın takmakta,nişanlının da bu duruma ses çıkarmaması ilginç bence sen değil o kızmalı onlara neden benim eşim olacak insanın bundan haberi olmuyo hadi ben askerdeydim ama o burdaydı söyleseydiniz ya onada demeliydi,hatta senide istemeye giderken davet etmeleri gerekirdi

sağolun kıslar, haklı bulanınızda var haksız bulanınızda var. teşekkür ederiğm yorumlarınıza. çok şükür meseleyi hallettik bende biraz abarttım durumu. aman bende mesafeli olacağım zaten ben yine de saygısızlıke tmem kayınvaldeme. ama gücendim kiminiz haksız bulsanız da ben böyle düşünüyorum. yinede sağolun. bakalım artık ne yaparlarsa yapsınalr yaa ben yeri geldiğinde muhatap olacağım bundan sonra. hayır aksine herşeylerine karışan biri değilimdir aksine uzak durmaya çalışırım özellikle onlar beni sokmaya çalışırlar içlerine ama bunda neden böyle yaptılar anlamıyorum bakalım göreceğiz artık hayırlısı.

tamam işte,siz de sorunu çözmüşsünüz.kayınvalideler,her zaman aralarının iyi olmasını ister gelinlerinin,heveslenirler.ama,olaylara bizim gözümüzden bakamazlar.siz kendiniz de söylemişsiniz,şimdi böyle olursa sonra tepeme çıkarlar,diye.bu yüzden sınırların aşılmasına izin vermeyin.her zaman kendinize ait bir yaşam alanınız ve bu yaşam alanınızın iyi belirlendiği sınırlarınız olsun ve bunu koruyun.
sanki,şöyle bir durum olmuş eltinle aranda o kaçmış sen kovalamışsın gibi.
kayınvaliden samimi olun dediği zaman,sen de tamam der geçersin.sonra içinden nasıl davranmak geliyorsa öyle davranırsın.
sen nişanlınla mutlu mesut ol da gerini boşver.mutluluklar.

bence;

nişanlının haberi vardır.
sen işten çıktım diye hayıflanıyosun, bi şey sorucam, o kız çalışıyor mu? lülülülülülü

Back
X