Börekler Su Böreği

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.957
605.002
43
1176354_163141963880601_332263105_n.jpg

MALZEMELER

*4 Yumurta
*1 kahve fincanı sıvı yağ

*1 kahve fincanı yoğurt
*3.5 su bardağı un
*Tuz
*Malatya peyniri
*Maydanoz
*2 su bardağı tereyağı(eritilmiş)

YAPILIŞI

*Yumurta,tuz,yoğurt,sıvıyağ, bir kaba alınır..
*Üzerine un eklenir..Karıştırılır ve yoğrulur..
*Hamur 10 bezeye ayrılır..
*Sonra bezeler tek tek un serpilerek açılır...
*Açtığımız yufkalar bir sofra bezine serilerek kurutulur.

*Yufkaların biri yağlanmış tepsiye haşlanmadan serilir...
*Daha sonra bir tencereye su koyup kaynatılır.Kaynayınca içine tuz eklenir ve yufkalar tek tek suya atılır.
*Sudan çıkan yufka ayrı bir kapta soğuk suya atılır suyu sıkılır.
*Tepsiye serilir.

*Aralarına eritilmiş tereyağı dökülür..
*Sonra 5 yufka serildikten sonra rendelenmiş peynir ve maydanoz ile hazırladığımız harç konulur..
*Diğer 5 yufkada aynı işlem uygulanır..En üste tereyağı dökülerek 175 derecede 45-50 dakika pişirilir...

1234166_163141713880626_141103554_n.jpg

bu tarif tam tutuyor sanirim??
3,5 su bardagi kac ml lik bardak acaba?? 200 mu?
buarada yufkalarin buyuklugunun ne kadar olmasi gerekiyor???
birde tuz miktari ne kadar acaba?
birde firinin kendi tepsisine yapsam kalinligi normal olur mu?

hic yapmadi degilim su boregi..yaptim ama genelde birileriyle birlikteydi..kendi basima yapmak istiyorum bu sefer kismetse...

bu tarif tam tutuyor sanirim??
3,5 su bardagi kac ml lik bardak acaba?? 200 mu?
buarada yufkalarin buyuklugunun ne kadar olmasi gerekiyor???
birde tuz miktari ne kadar acaba?
birde firinin kendi tepsisine yapsam kalinligi normal olur mu?

hic yapmadi degilim su boregi..yaptim ama genelde birileriyle birlikteydi..kendi basima yapmak istiyorum bu sefer kismetse...
Tarif tam tutuyor:KK66:
1 çay kaşığı tuz yeterli olur.İç peynirde tuzlu oluyor,öyle olunca yeterli olur..
Bardak 200 mllik normal su bardağı.
Dikdörtgen fırın tepsisine bu ölçü az olur.Ama yuvarlak tepsiye olabilir
Yufkalar yuvarlak borcamdan 3 er parmak daha büyük olmalı..

Tarif tam tutuyor:KK66:
1 çay kaşığı tuz yeterli olur.İç peynirde tuzlu oluyor,öyle olunca yeterli olur..
Bardak 200 mllik normal su bardağı.
Dikdörtgen fırın tepsisine bu ölçü az olur.Ama yuvarlak tepsiye olabilir
Yufkalar yuvarlak borcamdan 3 er parmak daha büyük olmalı..
Saol cnm en kisa zamanda deniycem ins :-)

Nevreste hanım keşke yakın arkadaş, yakın komşu olsaydık da şu güzel yemeklerinizden bana da düşseydi :) Ellerinize kollarınıza sağlık.

tarif super tutan bir tarif gercekten…az degisikliklerle yaptim ben…borcam boyutu bi tepsiye yapmistim, bana gore kalin olmus gibiydi az ama yiyenler normal dediler..birde ben cay kasigi tuz degilde biraz daha fazla attim tuzunu, ona ragmen tuzu az gibiydi..birde tuzlu peynir kullandigim halde…

Birde ben terayag yerine sivi yag kullandim yufkalarin aralarina 1 yemek kasigi kadar…bu kadar…

Ama soyle diyeyim, un miktarina varana kadar hepsi tam karar bir tarif… Nevreste canim cok tesekkur ederim tarif icin. 1 tepsi istiyorsan basit bir tarif bence...bir dahakine 2 tepsi yapmayi dusunuyorum tarifi 2 katina cikarip :-)

tarif super tutan bir tarif gercekten…az degisikliklerle yaptim ben…borcam boyutu bi tepsiye yapmistim, bana gore kalin olmus gibiydi az ama yiyenler normal dediler..birde ben cay kasigi tuz degilde biraz daha fazla attim tuzunu, ona ragmen tuzu az gibiydi..birde tuzlu peynir kullandigim halde…

Birde ben terayag yerine sivi yag kullandim yufkalarin aralarina 1 yemek kasigi kadar…bu kadar…

Ama soyle diyeyim, un miktarina varana kadar hepsi tam karar bir tarif… Nevreste canim cok tesekkur ederim tarif icin. 1 tepsi istiyorsan basit bir tarif bence...bir dahakine 2 tepsi yapmayi dusunuyorum tarifi 2 katina cikarip :-)
Ellerinize sağlık canım :kk77:Beğenmenize,memnun olmanıza çok sevindim :KK19:
Tuz oranı damak tadına bağlı :KK39:
Bu tarifte yumurta çok değil o yüzden çok lezzetli oluyor :KK45:

Ellerinize sağlık canım :kk77:Beğenmenize,memnun olmanıza çok sevindim :KK19:
Tuz oranı damak tadına bağlı :KK39:
Bu tarifte yumurta çok değil o yüzden çok lezzetli oluyor :KK45:

sagol canim benim...evet tuzunu biraz daha fazla katayim..bizimkiler biraz daha tuzlu seviyor...benim bi tanidigim tum boregi sade yumurtayla yapiyor..orjinali oyleymis...ama ben bu tarifi sevdim...cok tesekkur ederim tekrar canim..

sagol canim benim...evet tuzunu biraz daha fazla katayim..bizimkiler biraz daha tuzlu seviyor...benim bi tanidigim tum boregi sade yumurtayla yapiyor..orjinali oyleymis...ama ben bu tarifi sevdim...cok tesekkur ederim tekrar canim..
Canım benim annemde çok yumurtalı yapardı tabi bende ondan öğrendiğim gibi fazla yumurtalı yapardım :KK45:Bu tarifi öğrendikten sonra fazla yumurta ile yapmıyorum:kk77:

Eki Görüntüle 1512323

MALZEMELER

*4 Yumurta
*1 kahve fincanı sıvı yağ

*1 kahve fincanı yoğurt
*3.5 su bardağı un
*Tuz
*Malatya peyniri
*Maydanoz
*2 su bardağı tereyağı(eritilmiş)

YAPILIŞI

*Yumurta,tuz,yoğurt,sıvıyağ, bir kaba alınır..
*Üzerine un eklenir..Karıştırılır ve yoğrulur..
*Hamur 10 bezeye ayrılır..
*Sonra bezeler tek tek un serpilerek açılır...
*Açtığımız yufkalar bir sofra bezine serilerek kurutulur.

*Yufkaların biri yağlanmış tepsiye haşlanmadan serilir...
*Daha sonra bir tencereye su koyup kaynatılır.Kaynayınca içine tuz eklenir ve yufkalar tek tek suya atılır.
*Sudan çıkan yufka ayrı bir kapta soğuk suya atılır suyu sıkılır.
*Tepsiye serilir.

*Aralarına eritilmiş tereyağı dökülür..
*Sonra 5 yufka serildikten sonra rendelenmiş peynir ve maydanoz ile hazırladığımız harç konulur..
*Diğer 5 yufkada aynı işlem uygulanır..En üste tereyağı dökülerek 175 derecede 45-50 dakika pişirilir...

Eki Görüntüle 1512326
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Canım benim annemde çok yumurtalı yapardı tabi bende ondan öğrendiğim gibi fazla yumurtalı yapardım :KK45:Bu tarifi öğrendikten sonra fazla yumurta ile yapmıyorum:kk77:
Nevosss hayat bizim yolumuzu 3 yil once birlestrmis biz anlamamisiz:)) hey gidi gunler ilk su boregi deneyimim:))

X