Su çiçeği izleri??

merikeklik

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
608
124
323
51
Çorum
Merhaba arkadaşlar.Kızım 6 yaşında ve 5 gün önce suçiçeği başladı.yüzünde bir sürü kabarcıklar çıktı.İlk 3 gün kızım çok dikkat ediyor ve kaşımıyordu.Bu akşam kabuklanan yaraları kaldırdığını gördüm..Su çiçeğinde yara olan yer iz kalır diye biliyorum.kızım hep yüzündeki kabukları yolmuş.kendimi çok kötü hisseidyorum..çok üzüldüm..
İz kalmaması için ne yapabilirim?yann dermatolog ile görüşeceğim ama suçiçeği geçiirp tecrübesi olan varmı?

merhaba arkadaşlar.kızım 6 yaşında ve 5 gün önce suçiçeği başladı.yüzünde bir sürü kabarcıklar çıktı.ilk 3 gün kızım çok dikkat ediyor ve kaşımıyordu.bu akşam kabuklanan yaraları kaldırdığını gördüm..su çiçeğinde yara olan yer iz kalır diye biliyorum.kızım hep yüzündeki kabukları yolmuş.kendimi çok kötü hisseidyorum..çok üzüldüm..
Iz kalmaması için ne yapabilirim?yann dermatolog ile görüşeceğim ama suçiçeği geçiirp tecrübesi olan varmı?

su çiçeği iz bırakmaz
çiçek iz bırakır
o da artık türkiye de yok

naparsan yap izler kalıcak canım ben çıkarttığımda büyük olmama rağmen hiç ne kaşıdım ne dokundum kendi kendine döküldü yaraları ama yinede yüzümde iki büyük üç dört tanede küçük iz kaldı vucüdumda da var baya iz ama yüzümdekiler zararsız yani ama yinede kalıo yani

su çiçeği iz bırakmaz
çiçek iz bırakır
o da artık türkiye de yok

Sevgili buket aydın;su çiçeği son derece bulaşıcı ve kaşınıp,yara heline geldiğinde izler bırakan bir hastalık.Su çiçeğinin izleri aşı izine benzer..Büllerin kaşınıp yara yapılması,özelliklede enfekte olması izi derinleştirr.evet dediğiniz gibi çiçek hastalığı Türkiye görülmüyor artık.
Ama ne yazıkki kızım kab uklanan ve hala yara hailindeki yerleri kaldırmış ve kanatmış, Oysaki o kaşıntılı evreyi çok az yara ile kapatmıştık..Görünce çok üzüldüm.Nasılsa kaşınmıyor diye uyarmıyordum artık.

naparsan yap izler kalıcak canım ben çıkarttığımda büyük olmama rağmen hiç ne kaşıdım ne dokundum kendi kendine döküldü yaraları ama yinede yüzümde iki büyük üç dört tanede küçük iz kaldı vucüdumda da var baya iz ama yüzümdekiler zararsız yani ama yinede kalıo yani

fascination bende çok endişeliyim iz kalacak diye 1-2 ye razıyım.tüm yüznü kaşımış.yarın bir dermatolga götüreceğim..telle konuştum,görmem gerek dedi.umarım çare olur..

oğluma su çiçeği aşısı yaptırmışım,kızımı nedense es geçmişimm.oğlumda hiçbirey yok..

fascination bende çok endişeliyim iz kalacak diye 1-2 ye razıyım.tüm yüznü kaşımış.yarın bir dermatolga götüreceğim..telle konuştum,görmem gerek dedi.umarım çare olur..

oğluma su çiçeği aşısı yaptırmışım,kızımı nedense es geçmişimm.oğlumda hiçbirey yok..

birde bu hastalığı bi kez geçirdimi geçirmezsin bi daha derler ama yalan koca bi çünkü ben iki kez çıkaradım ve mutlaka dermatoloğa götürün çocuğunuzu yara yeniyken faydası olabilir

Su çiçeği ile ilgili konuda ozelden soran bir çok arkadaş oldu.O donemde doktorun verdiği kremi ve şurubu kullandım.Yüzünde sadece iki küçük iz kaldı,belli belirsiz.Sanırım onlarda yara oluo kanayanlardi.Onun dışında hepsi geçti.

Contractubex kullanılabiliyir diye biliyorum . Ameliyatlardan sonra dikiş izleri için de kullanılan etkili bir krem. Doktorunuza danışın.

Back
X