su çiçeği

ozgu_demirci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
43
0
86
38
Kahramanmaraş
selam arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açayım dedim çünkü benimde bir derdim var.kardeşim su çiçeği geçiriyor bugün 2 günü üstelikte ve ben bilemediğim için daha önceden çok yaklaştım ona su çiçeği olmamam gerekiyor çünkü mezuniyet gecem haftaya herşeyim hazır elbisem erkek arkadaşım istanbuldan geliyor üstelik aşı vurulmuştum küçükken ama etkisi 20 yıl sürüyormuş.yenden vurulabilir miyim etki eder mi neler yapmam gerekir ne olur yardım edin aynı evde yaşıyorum üstelik evde de bir tek ben geçirmedim:84::84::84::84::84:

önceden geçirdiysen hiç korkma ama değilse yakın durma..bende küçükken geçirdim..ilk kızamık sandılar hatta sonradan su çiçeği dendi..korkma kızamık gibi çok felaket bulaşıcı değil..

küçükken geçirmediysen risk var tabii; ama aşının geçerlilik süresinden emin değilim bence, daha fazla olabilir diye düşünüyorum.. yaklaşmasaydın keşke ama bir şey olmaz ya, iyi düşünelim, iyi olsun :)

erkek kardeşi doktor ve yigeni şuan çiçek çıkaran biri olarak diyorum geçmişler olsun artık çok geç hastalıgın kuluçka süresi2-3hafta ilk başta grip oluyorum sanacaksın vücudun agırlaşacak ve garanti çiçek olacaksın

eczanelerde aşısı ücretli yapılmaktaymış (isteyenlere duyurulur çocuk düşünenlere gebelikten enaz 3ay öncesinden tavsiye edilmekteymiş anne adayı hamileyken çiçek olursa bebek kaç aylık olursa olsun aldırılmak zorunda kalınıyormuş çocukken çiçek geçirmiş de zona olursa onun bebişe zararı yokmuş) temasa gerek yok nefesten bile bulaşıyormuş ben de yigenimle biraraya geldikten sonra örgendim tüm bunları:92::92: Ben de sevgili hastalıgımı beklemekteyim de

insanın psikolojisi bozuluyor ister istemez acaba ateşim var mı bende mi hasta oluyorum diye.küçükken geçirmedim hatırlıyorumda komşumuzun oğullarıyla beraber oynadım onlar geçirirken yine de bulaşmadı şimdi olması çok kötü olur.aşı işe yarar mı ki bulaştıktan sonra ben yaramaz diye biliyorum.sanırım gidip tahlil yaptıracağım birazdan....26sını bi atlatayım olsam da önemli değil...

bu arada ben bir de roaccutane kullanıyorum üstelik alerjim de var gözlerim şişiyor gripmişim gibi reaksiyon gösteriyorum zaten.aradaki farkı nasıl ayırt edeceğim ki....sanırım en iyi sonuç kan tahlili...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…