- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
- Konu Sahibi papatyasevilir
Tabi ki doktorluk zor ama öğretmenlik, doktrluk ve hukukta çalışanlar üzerinde ciddi sorumluluk var. Misal beni çalışma zorluğundan ziyade bu sorumluluk bilinci yoruyor. Ettiğim bir kelime bile bir insanın hayatını değiştirebilecek değerde, belki dibe vuracak belki zirvelere çıkacak... bu işte zaten öğretmen bu sorumluluk altında ezilirken en ufak hatasında velinin azarlaması, şikayet etmesi nedir? Amacımız hem eğitimli hem karakterli bireyler yetiştirmekse öğretmene kin beslemek yerine konuşmak daha mantıklıdır. Yine de olmuyorsa elbette hakkını aramak gerekir, psikopat öğretmenleri barındırmamak gerekir... ama bizim okulda öğrencilere aşık bir öğretmenin bir kulak çekmesi ile okula jandarma gelince ben velilere ek iyi niyetle yaklaşamıyorum. Sonucunda bir şey çıkmasa da o dönem çok can sıkmıştı...
Bu fikirlerinde sana katılıyorum.Çocuk sorumluluğu almakta zordur.Öğretmenliğin tabiki meşakati vardır.İnsanlar eskiden örnek veriyor.Ne eğitim sistemi eski sistem,ne öğrenci,ne öğretmen,ne veli...herkes ve şartlar farklı.Herşeyde konuşmak en mantıklısıdır.Ama öğetmen ama öğrenci ama veli.
Kulak çekince okula jandarma gelmesi abartı belki ama.Bizim için basittir kulak çekmek.Öğrenci aynı psikolojiyi yaşamaz ve veliye yansıttığı şekli önemlidir.
Ben öğrencilerine aşık idealist öğretmenlere büyük saygı duyuyor,taktir ediyor Allah yardımcıları olsun diyorum.Ama dayak,kötü hareket,sürekli şikayetlenme,öğrencileri canavar gösterme..Gözlerini kapa ve gözünde canlandır.Bir öğretmen elinde cetveli sallıyor ve çocuğun kolu gelip cetvele çarpıyor ve morarıyor.Hiçbir evlat,en kötü çocuk bile bu muameleyi haketmez diyor ve öğretmenlere de öğrencilere de Allah kolaylık verisn diyorum..