Buraya çok sık yorum yazan biri değilim ama bu konu ilgimi çekti hukuk son sınıf ögrencisi olduğumdan. Bu tavrınız oldukca yalnıs bence madem öyle üniversitede ögretmenlik okumak kpss ve atanma ile ugrasmak niye ?madem kötülüyorsunuz mesleginizi bırakın da bilinç ile güzel şekilde ifa edecekler yapsın. Her meslegin bir zorluğu var. Ama mesele öğremenliğe gelince yarım gün calışma devlete sırtını dayama branşa göre belki özel ders coğusuna tatlı geliyor. Ögretmenlik zor bir meslek ve meslekten öte karakter işi sinirli olan sabrı olmayan stres yönetimi bilmeyen egitmesin bu yavruları. Henüz evli degilim ama sırf bunlar yüzünden cocugumu özele yollamayı kafaya koydum. Allah imkani olmayanların yardimcısı olsun. İyileriyle karşılaştırsın...
Konu sahibine gelince 657 Dmk yı ve Tck yı biliyorum ama cetvelin öylesine sallanip morarttığına inanmiyorum. Size yardim etmeyi etik bulmuyorum. Ama sunu söyleyebilirim ki esinizin ispatlamasi lazım oyle bisey olmadigini.
Kolay gelsin
Basit diye tabir edilen meslekler hakkında bile yorum yapmamaya çalışırım, çünkü olumlu ve olumsuz yönlerini sadece çalışan bilir.
Benim düşüncelerime yanlış diyebilmeniz için benimle aynı şartlarda bir deneyiminiz olmalı, yoksa havada kalır söyledikleriniz.
Öğretmen olmak için çabalamam her şeyi sineye çekmemi, tepkisiz olmamı gerektirmiyor.
Benim tepkim önce devlete, sonra veliye, sonra okul idaresine, sonra öğrenciye.
Kendimi işin içinden sıyırdığımı düşünmeyin, benim bütün günlerim özeleştiri yapmakla geçiyor.
Ders yapamadığımda özellikle kendimi en katı şekilde vuruyorum.
Ama yine de bir başkasına öğretmenliğimi sorgulatmam.
Zorunlu eğitim diye bir şey geldi, neymiş eğitim seviyemiz yükselecekmiş.
Kalite ne olacak?
40-50 kişilik sınıflarda en az yarısı öğretmenden korkmayan ve öğretmene saygı duymayan öğrencilerle vakit geçirmek sadece zor değil, yıpratıcı bir şey.
Ben bunu bilerek kabul ettim demem tabii ki, daha iyi şartlarda çalışabilirim, bu olmak zorunda.
Veli eğitimin içine girmiyor, veli çocuğu bırakmış uğraşmıyor, ama öğretmenin şikayeti problem oluyor.
Idaremiz de sizin gibi düşünüyor.
Öğrenciyi sevmediğimizi, işi severek yapmadığımızı vesaire.
Neden biliyor musunuz?
Çünkü 2 saat derse giriyorlar.
Çocuğunuzu kesinlikle devlet okuluna göndermeyin.
Çünkü okulumda aşağı yukarı 80 öğretmen var ve hemen hemen hepimiz aynı düşünceleri paylaşıyoruz.
Bilmiyorum bu bizim sabırsızlığımızı veya beceriksizliğimizi mi gösterir?