canim bu senin sucun degil,egitim sisteminin sucu...
herkes herseyi yapacak diye birsey yok bak sen kendini bilip olman gerekli bölümdesin..
bizim okulda sözel bölümü bile yoktu..ayni muamele ea icinde gecerliydi..
benim kuzenim sayilsalci olmadigi halde aile baskisiyla sayisala gitti okulda birsey yok gecti
ama üniversite sinavinda cok zorlandi düsün matematik yapamiyordu..
hepsinden özel ders aldi zorla ögrendi 3.yilinda kazandi sayisal bir bölüm ama pek ise yaramiyor..
sözeldende tercih yapabilecegin yerler vardir...
artik en iyi üniversitelerden mezunlarda ben iyi bölümlerden mecburen kpssye takiliyor..üzülme kulaklarini kapa[,eskiden üniversite mezunu azdi
simdi milyonlarca ve malasef issiz bunlarin hepsi sözel bölümden mezun olanlar degildir elbette...sen ne tercih etmek istiyorsun?/I]
Tatlım YGS puan ve sıralamalarını bir zahmet yazabilir misin? Ve LYS sınavın nasıl geçti...
Ben sayısal öğrencisiydim.Sana kolaya kaçtın falan demelerinin sebebi sözele giden öğrencilerin genelde öylesine liseyi bitirmek için matematik, fizik, kimya gibi derslerle uğraşmaktan kaçmaları yüzündendir. Sen gerçekten sözeli sevmişsen severek gitmişsen kimse birşey diyemez... Bunca yıl okumuşsun, düşünüldüğü gibi değil... Çok zor olduğunu biliyorum... Siz sözel öğrencisisiniz tarihi, edebiyatı en ince detayına kadar bilmeniz gerek dendiğini de biliyorum. Senin kendinin ne olduğun önemli. Ortak alandan psikoloji düşün derim tatlım sana tavsiyem. Ama unutma FEN-EDEBİYAT fakülteleri çok güzel ilim ve bilim insanı yetiştirir. Özellikle akademik kariyer ve araştırma yapmak istiyorsan edebiyat,sosyoloji, tarih,felsefe düşünebilirsin bence:)
Herkes bi taraftan birşeyler diyor moralim çok bozuk birşeylerden sinirimi çıkarmak istiyorum
Tercihlere az kaldıkça millet beni boğuyor
Ben sözel öğrencisiyim. Şuandada herkesden duyduğum laf şu " Rahata kaçıp seçersen sözeli bugünlerde de karar kara düşünrsün "
Sözele gitmek rahata kaçmak anlamına mı geliyor ben bunu anlayamıyorum ki
Kaç gecemi gündüzüme verdim ben tarhleri coğrafyaları aklıma kazımak için.. Psikolojiyi,sosyolojiyi mantığı anlamak için
Edebiyat için dil bilgisi için
Matematik-Fen bilmiyorum diye duyduklarıma bakkın
Sanki sayısal seçseydim başarılı olabilecek miydim anlamıyorum onları ne yapabilirim.. Anlamıyorum diye rahata kaçmış,gerizekalı mı olmuş oluyorum
Moralim çok bozuk ya
canım çevreni dinleme.
sözel kolaya kaçmak değildir kesinlikle, herkesin ilgi alanı farklıdır sayısalcılar da sözelciler kadar ezber yapamıyor edebiyat tarih anlamıyor yani o zaman onlara da kültürsüz mi diyelim?
sevdiğinde istediğinde oku kesinlikle, türk dili ve edebiyatı seviyormuşsun, ben bu sıralar bölümüm sinema tv.den türk dili ve edebiyatına geçeceğim. ben de senin gibi işte iş alanı daralıyor gibi laflara çok takılıp çok kararsız kalıyordum, gidip üniversitedeki hocalarımla açık açık görüştüm dedim böyle böyle iş bulamamktan korkuyorum ben bu alanda ama çok seviyorum bu bölümü diye, sağolsunlar bayağı yardımcı oldular bana..öğretmenlik dışında da bi yolu var bu alanın öyle kısıtlı zannetme
bir de sıralaman kaç? eğer sıralaman iyiyse iyi bir üni.ye git ve hiç düşünmeden oku, zaten çok seversen başarılı bir öğrenci olursun ve başırılı öğrencilere her yerde iş vardır ihtiyaç vardır
Çok sağolun ya sizden birkaç şey öğrenebilir miyim
Benim sıralamam fen-edebiyat fakültesine yetiyor..
Ama eğitim fakültesi-edebiyat öğr.liğine yetmiyor.
Türkçe 2. öğretim,sosyal bililer öğr. filanda geliyor.
Alem şimdide öğretmenlikte ısrarcılar..
Edebiyat tutsaydı tercih ederdim ama türkçe,sosyal öğretmenliğinide gitmek isteniyorum..
Halkla ilişkiler istiyorum :26:
hmmmm o zaman canım öğretmenlik istemiyorum yapamam diyorsan gitme..hep bunu savunurum sevmeden okunan bölümde ve meslekte kimse başarılı olamaz..
halkla ilişkiler de kötü bir bölüm değil bence, ailen neden beğenmiyor ki, annem bana tercih etmem için çok ısrar etmişti..
onu tercih et tutuyorsa? bölümünde başarılı bi öğrenci olursan zaten güzel işler bulursun kesinlikle, yeter ki yapacağın işten zevk al :)
Ben çok zevk alıyorum..Anadolu lisesi çıkışlı olduğum için hem almanca hemde ingilizce temelimde var.
İngilizceyi ileri seviyeye tşıdım bundan sonrada Almanca için çalışacağım..
Bu meslektede hem kızlara daha öncelik tanındığını söylediler okuyanlar.
Ama annemlere halkla ilişkiler diyince pazarlamacı diye anlıyorlar
bence gayet de başarılı olabilrsin o zaman üzme kendini artık :)
hani böyle siteler falan oluyor hangi bölümü okuyan ne iş yapar gibisinden, sen git bi halkla ilişkileri bir güzel araştır, annenleri de al karşına, de ki anne baba bakın ben türkçe ya da sosyal bilgiler öğretmeni olamıyorum, bu bölümü okursam mutsuz olacağım, iş hayatım boyunca da mutsuz olacağım kimseye de bir faydam olmayacak..siz halkla ilişkiler için öyle diyorsunuz ama ben araştırdım bakın böyle böyle diye o bulduklarını anlat oku falan biraz akıllarına girmeye çalış..bir faydası olmaz mı sence? çünkü gerçekten istediğin bölümde okumak çok önemli, şimdilerde üniversitelerde öğrencileri kendi istedikleri bölüme yönlendirmek için projeler yapılıyor herkes ailesinin istediği bölümü okuyor diye.. yazık etme kendine.. ama ailenle konuşurken de sakin tavrını koru
Evet haklısınız alacağım karşıma hem anlatacağım hemde göstereceğim bakın hangi işlerde çalışabiliyorlar diye..
Pazartesi tercihler başlıyor zaten..
çok sağolun bu günde bana destek ve yardımcı olduğunuz için
ne demek canım, yardımım dokunabildiyse ne mutlu banaa :) yerleştirmelerden sonra haberdar et merak ederim :)
Öğrendiğim an buraya fırlayacağım
Bir son birşey sorsam
Acaba okuduğumuz üniversite etkili mi :26:
Ben hep Fırat Üniversitesi hayal ediyorumda
tabii ki etkili canım, ben istanbulda yaşıyorum o yüzden oradaki okullar hakkında pek bir fikrim yok ama sen bir araştır derim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?