Şu hijyen meselesi

Elifim80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2010
116
0
96
İzmir
Ekim Anneleri, ek gıdaya başladım bir haftadır. Ama her seferinde çorba, mama verdiğim kapları kaynatmıyorum. Siz sadece deterjanla yıkıyor musunuz yoksa ekstra bir şeyler de yapıyor musunuz?

Cnm bende normal deterjanla yıkıyorum ama en son üzerinden kaynamış ılıtılmış su döküyorum gene tabağından ve kaşığından yedirmeden önce

ayyy bayılazaaammm her seferinde kap kaynarmı yahuukafamçokkarıştı
bu kadar hijyeni doğru bulmuyorum, kendim nasıl kirlenenleri yıkayıp tekrar kullanıyosam kızıma kullandığım kaplarıda aynen o şekilde kullanıyorum...
tabiki bu dediğim sadece çorba, mama v.s. verilen kase tarzı kaplar, biberon ve sulukları belirli periyotlarda kaynatıyorum...

valla doktor bana kızdı herşeyi kısıtlamayın bu çocugun bagışıklıgı nasıl olcak mikrobu tanımazsa dedi sadece yıkıyom duruluyom deterjanlaa

yani musyasın dediğini katılıyorum.okadar üzerlerine düşmeyelim.ben ne biberonunu nede tabaklarını.kaşaıklarını kaynatıyorum.köydeki çocukları bakın taş gibiler ya maşallah.

burda ikitane çingene bebek var varya zeynebe 10çekerler saglık konusunda okadar dikkat ediyoz yine hasta yine hasta oluyolar ne bulursa yiyolar herp görüyom çıplak ayakla karda annesi ekmek topluyodu hijyen nerde onlardaaa

gerçektende öyle.karda kışta ayaklarında çorap yok.bakım yok.yinede taş gibiler.bizim çocuklarda narin oluyorlar hemen.

ben zeytinyaglı sabunla yıkıyorum deterjan kullanmıyorum kimyasal oldugu için kaynatmak hiç aklıma gelmemişti yaw ben cok mu özensizim yaa

ilk başlarda bende çok özeniyordum. yıkadıktan sonra bir kerede kaynar sudan geçiriyordum.
Şimdilerde artık hergün kaynar sudan geçirmiyorum. Meyveleri ve sebzeleri önceleri iyi suyla yıkıyordum önceden. Artık çeşme suyuyla yıkıyorum ve arkasından peçeteyle iyice kuruluyorum ki üstünde çeşme suyu kalmasın diye.

yaw kızlar ben pimpirikli hiç değilimdir aslında ama benimki zatürre başlangıcı geçirdi ki hala öksürüp burnu akıyor bundan dolayı acaba kaynatmalı mıyım diye düşünmeye başladım.
bilmiyorumkismile bilmiyorumkismile bilmiyorumkismile

eğer için rahat etmiyorsa mamasını hazırlamadan önce kaynamış suyla tabağını ve kaşığını çalkalayıver.

canım bizde geçirdik hastanede yattık. kafayı yiycektim hijyen hijyen diye. artık kaynatmıyorum hiç bişeyi suyla ve deterjanla yıkıyorum yalnız jokerden bebek eşyalarını yıkamak için özel bi deterjan aldım onla yıkıyorum. bu arada polikarbon biberonları kaynatmak iyi değilmiş bu 5 ay manyak gibi kaynattım her mamadan sonra keşke yapmasaydım diyorum...

Arkadaşlar cok fazla titiz olmayın tamam arada bi kaynar su ile yıkayın ama her şeyin fazlası zarar benim bi arkadaşımda cok titizdi cocuk okla başlayana kadar hiç hasta olmadı şimdi okula başladı ve sürekli hasta dr.kızmış bu cocuk hiç mi hasta olmadı diye
biraz mikrop da lazım vucuda

hmmm ben de kullanmadan once herseyini bir kez daha kaynar sudan geciriodum.abartmis mi oluorum sempatiksalakcinni

Aynen kendi bulşağımı nasıl yıkaorsam kızınkileri de aynı şekilde yıkıyorum. Bu kadar hijyene gerek yok yahu..

süper olmuş bu topik, teşekkürler..
biz de bu hafta başlıyoruz kısmetse ek gıdaya. doktorumuza da danıştım ama yine de kafamda binlerce soru hijyene dair..
ben zeytinyağlı doğal sabunla yıkamayı planlıyorum. ardından kaynamış suyla korkuturum mikropları şöyle bir kaydirigubbakcemile3
diğer annelerin taktiklerini okuyunca kaynatmaktan vazgeçtim..
realqueen, doktorumuza danıştım ben de özel bir deterjan, meyve ve sebzeler için dezenfektan kullanmalı mıyım diye.. gerek olmadığını söyledi. sirkeli suda beklet için rahat etmezse dedi.
yine de aklım kalmadı değil..
iyiydik böyle anne sütüyle eyvahedigeldismile

bence bu kadar takılmya gerek yok kızlarr nasıl alışırsa öle gider ...

valla bu konuşmaları bi deterjan firması duysa hemen esinlenip bide bebek bulaşık deterjanı çıkartır :roflol:

vala ben bulaşık makinesine bile attım yıkadım eyvahedigeldismile hiç aklıma gelmedi çünkü ek gıdaya geçtik diye bir heyecan zaten bir rendemiz var bir kahve fincanı bir de çay kaşığı ama kullanmadan önce rendenin üstüne bir kaynar su döküyosam ha niye yaptığımı bende bilmiyorum ama gerçekten çok hijyen de iyi değil, ya ben toprak yiye yiye büyümüşüm, hastalıklara karşıda direncim yüksektir salın biraz kendinizi aaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…