su kaplumbağası besleyenler ?

suskunsevda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
259
57
123
kızlar 2 ay önce su kaplumbagası aldım.. ama son zamanlar yemini yememeye başladı nedendir acaba besleyenler yardım edebilirmi? :S

kızlar 2 ay önce su kaplumbagası aldım.. ama son zamanlar yemini yememeye başladı nedendir acaba besleyenler yardım edebilirmi? :S

Ortamında değişiklik oldu mu?

Su sıcaklığını kaç derecede tutuyorsun?

Yem olarak ne kullanıyorsun?

Kabuğunda şekil bozukluğu ya da suya batmama problemi var mı?

Fanusa aldım daha önce plastik bi kaptaydı ama plastik kapta da yemiyodu yeni değil yani.. Yem de petshop'un verdiği yem, henüz ısıtıcı yok ama ılık suda besliyorum.. Hareketli de arkadaş kış uykusuna yatabilir diyo ama yinede takıldı kafama :/ kabuğunda şekil bozukluğu felan da yok gayet normal..

Son düzenleme:

Lütfen akvaryuma geç. O fanuslar da o plastik kaplar da resmen "kaplumbağayı nasıl öldürürüz" demek için varlar.

Bu havada kış uykusuna yatmaz. Suyunun çok soğuk olması gerek ama ılık su diyorsun. Yine de suyu devamlı ılık tutamazsın.

Et yiyor mu? Yani kıyma. Yeşillik vs? Eğer bunları iştahla yiyorsa mamasını sevmiyordur.

Ben kaplumbağalarımı 4 gün tetra reptomin stick yemle besliyorum. Kutusu 8-10 tl civarı.

2 gün karides yem yediriyorum. Poşeti maksimum 5 tldir.

1 gün de kıyma ya da yeşillik yediriyorum.

Eğer örneğin kıyma yemezse, kap bi veterinere götür. Deli gibi seviyorlar çünkü kıymayı.

Kaplumbağa konusunda çok bilgim olmasa da fanus veya plastik kaplarda mutlu olmadıklarını biliyorum, ona özel akvaryum en rahat olanı, belki o yüzdendir. Umarım en kısa zamanda düzelir evciliniz :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…