Şu kardeşinize bir yardım edin :)

Hatice1122

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
16
0
16
Erzurum
Merhaba ablalarım . Ben Hatice. 17 yaşındayım liseye gidiyorum . kilomda şikayetçiyim . biraz fazlam var. Şeyy belki birazdan da fazla olabilir :) :) Şuan sanırım 70 kiloyum ağustosa kadar 60 a düşsem benim için yeterli . daha önce çok denedim ama veremedim, bu sefer tam kararlıyım :) tabii sizin yardımlarınızla . Bana fikir verebilir misiniz? nasıl yapmalıyım ne yemeliyim ne yememeliyim ne tür spor yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim :)

canım okula gittiğin için diyet senn için zor olabilir bnde yasadım o yüzden diyetle ilgili bişi diyemicem ama spor için yürüyebilirsın mesala okula neyle gidiosan bi durak önce in yada bin zamanla artır sabahları kahvaltı mutlaka yap ama ekmeği fazla kaçırma yada sabahları kahvalltı yapamıosan süt içebilirsin tok tutuyodu beni belki sendede işe yarar :)

çok teşekkür ederim önerilerin için. okula servisle gidiyorum. her sabah erken kalkıp kahvaltıdan önce yürüyüş yapsam olur mu ? yata evde yarım saat sabah hareketi yarım saat akşam yatmadan hareket yapsam ? :)

Sabah kahvaltını iyi yap canım . Haşlanmış yumurta yersen eğer tok tutar .
Okulda yemek için yanına elma , kuru kayısı gibi meyve alırsan ara öğün olarak atıştırabilirsin . Böylece acıkmayacağın için abur cuburdan uzak durursun .
Öğle yemeğinde de ya okula kendin sandviç götürebilirsin ya da yağsız tost yaptırabilirsin . Okulda yemek çıkıyorsa tabi bunları unut.
Akşam yemeğini de bol sebzeli tutabilirsin . Pilav, makarna yiyeceksen de ekmek yemezsin . :)
Akşam 6'dan sonra da meyve yersin acıkırsan yemekten 2-3 saat sonra .
Suyunu da içmeyi unutma gün içinde.

Yürüyüş ya da evde spor yapabilirsen de yavaş yavaş sağlıklı kilo verebilirsin.
Benim diyetisyenim hiç bir şey yapamıyorsan yarım saat müzik aç oyna demişti. Çok güzel kalori yakarsın .

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin çok.

canım benden sana bir kaç öneri öncelikle beslenme şeklini değiştirmelisin bol protein az karbonhidrat tüketmellisin yağ,şekeri hayatından çıkarmalısın günlük tuz oranını aşmamalısın beyaz ekmek yerine tam tahıl ekmek yemelisin mutlaka spor salonuna gitmelisin istikrarlı olmalısın ve yağ yakıcı olarak l-carnitine kullanırsan çok daha hızlı bir şekilde kilo verip fit bir vücuda sahip olabilirsin l-carnitine alternatif olarak yeşil çay ve kahve(kafein) tüketebilirsin..

Ben ilçede yaşadığım için spor salonumuz yok . onun yerine her akşam en az yarım saat ve ordan sonra evde egzersiz yapıyorum. yeterli olur mu ? bi de yaşım biraz Küçük ya (17) annem izin vermiyor ilaç kullanmama zararı olur diye. o yüzden kararsızım alsam mı . ama önerilerin için çoook teşekkür ederim :)

Merhaba

Servis alıyorsa seni servise bir iki durak öncesinde binip inebilirsin böylece her gün zorunlu yürürsün mutlaka her sabah kahvaltını et.%100 buğday tahıllı ekmekler hem kalorisi çok düşük hem de tok tutuyorlar. Beyaz peynir zeytin salatalık domates biber yiyebilirsin. Yumurta da tok tutar . 3 ANA 3 ARA öğün yemelisin Ara öğünlerinde meyve-yoğurt yiyebilirsin. Proteinle(süt ve süt ürünleri)karbonhidratı (ekmek,patlıcan,patates,pilav-makarna vs) aynı anda yemen maalesef sindirimin geç olmasına neden oluyor. Makarna yerken yoğurt yerine domates ye mesela sulandırır yoğurdun yerini belki tutmaz ama mecbur. Günde mutlaka ama mutlaka en az 2 litre su iç.Kahve ve çay içerisinde ki suyu bu suya dahil etme. Akşamları ızgara ve bol salata ye. Acıktıkça salatalık havuç yiyebilirsin. Meyve ile yemek arasında mutlaka 2 saat olmalı.

benden bu kadar:) Kolay gelsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…