su kizcagiza da dua eder misiniz?

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
398
Hepinize hayirli geceler arkadaslar. Kadir gecemiz mubarek olsun. Dilerim, bu gece ettiginiz tum dualar kabul olsun. Ben de bu gece sizlerden dua istiyorum. Cunku bu aralar dibe vurdum diyebilecegim vaziyetteyim. Psikolojimin yavas yavas bozuldugunu hissediyorum.

Uzunca zamandir kpss denilen bela ile ugrasiyorum.
Onceleri acikcasi hakkini vererek calistim, kendimi paraladim diyemem.
Ama bu yil elimden geleni yaptigima inaniyorum. Icim de rahat.
Hedefim biraz yuksekti bu yil. Kpssdeki durumum da az cok belli edecekti o sinavda yapabileceklerimi.
Kpss umdugumdan cok iyi gecti. Cok umutluydum. Ki kolay kolay iyi gecti demem bir sinavdan cikinca.

Ama aciklaninca sok gecirdik hepimiz. Bekledigim puanla uzaktan yakindan alakasi olmayan bir puan geldi. Hani oyle 3-5 puan dusuk gelse anlarim. Kesinlikle olmamasi gereken bir sonucla karsilastim.
Soku atlatinca derin dusuncelere daldim. Bazen diyorum olmamasi gerekiyormus demekki, vardir Allahin bir bildigi. Bazen diyorum belki daha iyisi olacaktir. Bazen de diyorum ben sinaniyorum.

Dedigim gibi calistim, sinava hazirdim ve sinavdan da iyi bir sonuc bekleyerek ciktim. Ilk girisim falan da degil tecrubeliyim bilirim ne yapip ne yapamadigimi. Bu vaziyette durum boyle olunca geliyor iste aklima boyle seyler.

Iyice icime kapanmaya, hicbir seyden keyif almamaya basladim. Kendime olan guvenimi yavas yavas yitiriyorum.

Bugun kendimi cok cirkin dusunceler icinde yakaladim. Fark ettim ki hicbir arkadasimi arayip sormadim sinavdan kac aldin diye. Resmen herkesin puaninin yuksek, bir tek benimkinin dusuk olma ihtimalinden korkuyorum. Ben boyle bir insan degildim cok utaniyorum kendime yakistiramiyorum. Ben en alakasiz insanin mutluluguna sevinen bir insandim simdi neler dusunuyorum.

Artik hicbir zaman isimin gucumun rast gitmeyeceginden korkuyorum. Resmen elimi attigim dal kuruyor. Merak ediyorum var midir benim gibi bir durumda olup da hic ummadigi anda hayati duzene giren? Herkesin her isi bir gun duzene girecek bir tek ben omur boyu mutsuz olacakmisim gibi hissediyorum.

Ben ki hic yilmayan, hayalleri olan bir insandim. Bikmadan usanmadan hayallerimin pesinden gitmeyi dusunuyordum. Ama onume cikan ilk sinavda tokezledim. Hayal kirikliginin alasini yasiyorum.

Cok uzattim farkindayim.

Sizlerden ricam, su mubarek gunde benim icin dua eder misiniz?

Kasim ayinda cok istedigim bir sinava girecegim.

Idari yargi hakimligi sinavi...

Kpssden aldigim sonuca bakinca az cok ne yapacagim belli olur gibi oldu aslinda ama...

Yine de umudumu kesmek istemiyorum.

Beni hic tanimayan, basarimdan hicbir cikari olmadigi halde benim icin dua eden insanlarin duasinin cok makbul oldugunu dusunuyorum.

Sinavim icin bana dua eder misiniz?

Allah her şeyi gönlünüze göre versin, hayırlısı ile..
Herkes hayırlı kandiller

Yalnız değilsin...
Geçen sene kpss topiğim vardı benimde nasıl deli gibi çalıştığımı bir ben bilirim bir de ailem
Denemelerim neredeyse fulldü en kötü denemem bile 2010 a göre 94 puana felan takbül ediyordu
Sınava girdim çıktım nasıl eminim kendimden sonra sorular açıklandı hedefimi tutturamasamda 88 falan rahat gelir diyordum
Sonuçlar bir açıklandı ben almışım 80...
Optik kağıtları yaınlandığında girdim baktım meğer ben matematiği heyecanla saçma saçma işaretlemişim
Hiç farkına bile varmamışım

Sınava hazırlanırken ne hayaller kurardım, hatta istediğim ili bile yazıp asmıştım masamın karşısına...
Olmayınca olmuyormuş anladım
Beraber çalıştığım aynı yerde oturduğum insanlar hep ağlıyordu yapamıyorum diye hepsi atandı şimdi
Ben tevekkül ettim demek ki atanmamam gerekiyormuş...

İnşallah şu mübarek gecede bizde iş sahibi olabiliriz...

sakın isyana götüren cümleler kullanmayın...elimi attığım dal kuruyor hayallerim yıkılıyor gibi vs..
allah muhafaza bunlar insanı isyana götürür...
rabbim herşeyin doğrusunu bilir...ve okadar merhametlidir ki....
kimine hemen vererek imtihan eder, kimine geç vererek sabrını ölçer...sabredenlerden olan kazanır....
allah her işinizi rast getirsin...ve şunu unutmayın ki hayatta istediğiniz her şey için, allahım ne olur ver demeyin...allahım ne olur hayırlı olanı ver deyin...çünkü biz aciz insanlar neyin hakkımızda iyi yada kötü olduğunu bilemeyiz...
bizim güzel gördüğümüz hayallerin belki de bizim için şer olabileceğini asla önceden göremeyiz...yada başımıza gelen bir musibetten dolayı hayıflanırken sızlanırken, belkide o musibetin bizim için hayra giden yol olabileceği ihtimalini kestiremeyiz...
o yüzden iyi olsun kötü olsun her ne koşul olursa olsun, ilk duamız rabbim hakkımda hayırlı olanı nasip eyle...karanlığa düşürme...şerden uzak tut...kibirden uzak tut...şeytanın vesvesesinden kötü yola sevkinden koru allahım demeliyiz...
bu mübarek kadir gecenin yüzü suyu hürmetine bütün müslüman kardeşlerimizin gönlünden geçen bütün duaları hayırla birlikte kabul olur inşallah...
rabbim sen affedicisin, affetmeyi seversin....beni de affet...bütün müslümanları affet...AMİN..

sanırım kpss alan sınavına girdiniz bu alan sınavı dediğimiz şey hadi bi sınava girdik bitti olmuyor ki
kpss ye ayrı hazırlanırız kurum sınavı ayrı mülakatı ayrı yani demek istediğim sabırın en çok gerektiği sınavlardan biri
ilk sınavınız kötü geçti diye üzülmeyin sınavlar bitmez tekrar ayağa kalkıp yıkılmadan çalışmak gerek
bende kpss ye çalışıyorum uzun zamandır anlıyorum seni
Rabbim seninn,benim ve bütün emek veren arkadaşlarımızın yardımcısı olsun.hayırlı işler nasip etsin inşallah.
hadi kızlar okuyanlardan da birer amin bekliyorum

Allah gönlüne göre versin,hakkında hayırlısı olsun.
İnşallah tez zamanda güzel bir işe kavuşursun.

Tek basina calisma, yanina 2-3 kisi bul calisabilecgin, veya en azindan calistiktan sonra dersleri konusabilecegin birileri.. bazen kolay dedigin konularda detay atlarsin, fark etmezsin, arkadaslar olunca illa cikiyor ortaya

bol sanslar

Senin icin dua ettim. Insanlar bazen boyle donemler yasayabiliyor. Artik umut etmekten, beklemekten yoruldugu zamanlar. Ama sabret ve her seye ragmen iyi dusun. Sagligin yerindeyse sukret en onemlisi bu.. o sinavi kazanamamanda da var bi hayir buna inan canim.. sıkıntılarından kurtulursun bir an once insallah

Yorum yapan herkese cok cok tesekkur ediyorum. Hepinizin dualarina da amin diyorum. Allah hepinizden razi olsun.
Su guzel gunde insallah bu sitedeki herkes istediklerine kavusur hayirlisiyla.
Su sinavi bir kazansam da surada sevincimi paylassam sizlerle...

Ayrica tavsiye veren arkadaslara da tesekkur ediyorum. Dikkate alacagim.

Allah hakkinda hayirlisiyla en guzelini versin, verene kadar da bol bol sabir versin.. Ben de bu sene ilk defa giricem bana da dua ederseniz coook mutlu olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…