- Konu Sahibi ipektuncer
-
Sorma derdimi deştin.
Yapacak pek birşey yok. Ben iyi markanın damacana suyunu kullanıyorum ama içim rahat değil. Plastiği geçtim, damacanalar deterjanla yıkanıyor. Acaba ne kadar iyi durulanıyor? Cam damacana bile olsa aynı kanserojenler gelip gırtlağımıza yapışacak.
Dedim ya ben bir çıkar yol bulamadım.
of evet ya napcaz bilemedim yani musluk suyu klorlu ve zararlı
ee pet damacanadakilerde plastik olduğundan sağlığa zararlıymış
arıtma sistemi kullanmakta iyi fakat suda ki magnezyumu alıyomuş ve dışardan ek magnezyum almak gerek napıcaz şaşırdım kaldım yani
İçme suyu olarak en bilinen markayı kullanıyorum. Sektör lideri dersem anlaşılır herhalde. Makarna, çorba, pilav ve çay-kahve yaparken de bu suyu kullanıyorum.
Meyve -sebze yıkarken ya sirke atıyorum ya da şu dezenfektan var ya ondan koyuyorum.
Buzdolabında suları cam sürahi ve şişelerde tutuyorum.
Meyve suyu ve içecekleri de hep cam şişede almaya özen gösteriyorum.
Canım eğer iddiaları doğru ise, bazı markalar sudaki magnezyuma dokunmuyormuş.
Sebze meyve yıkarken sirke katmanın sudaki klora etkisi oluyor muymuş?
bu konu benim için de sorun,
annemlerin evinde arıtma cihazı var, 15 yıl kadar önce bi servet ödeyerek almışlardı.
sürekli taşınan bi aile olduğumuzdan her gittiğimiz yerde sıkıntıydı bizim için temiz su bulmak.
her sene filtresini yeniliyorlar, ölçüm de yaptırıyorlar.
yemek çay içme suyu ne isterseniz ordan kullanıyor annem.
ama ben henüz bu tarz bi cihaz alamadım evde fazla bulunmadığımız için.
çocuğumuz da olmadığndan henüz alma gereği duymadım ama hamilelik ve çocuklu bi aile olma sürecinde kaç para olursa olsun alacağım sanırım. lavabo altında takılanlar ya da evin girişindeki su deposuna takılanlar varmış. böylece duş suyu sorunu da hallediliyor.
şimdilik damacana olarak güvenilir bi marka kullanıyorum ama içime sinmiyor.
ondan kurtulsam iş yerimde sebilden damacanayla tüketiyoruz.
pet şişelerde güneşte fazla bekletiliyor.
1-2 litrelik cam damacanalar dışında henüz ben büyük boy üretildiğini duymadım.
magnezyumu dışardan bi şekilde alırız ama diğer aldığmız şeylerden nasıl arınırız diye kaygılıyım.
bu arada bi arama yaptım googleda, 19 lt lik cam damacanalar varmış, 13 tl civarında ancak suyu temin etmek için yine damacana ya da pet şişeden oraya doldurmak lazım.
19 litrelik cam damacanayı geçenlerde bir züccaciyede gördüm ben.herkes soruyordu,yeni çıktı galiba.
fakat fiyatı 13 lira değil 95 liraydı
bu konu benim için de sorun,
annemlerin evinde arıtma cihazı var, 15 yıl kadar önce bi servet ödeyerek almışlardı.
sürekli taşınan bi aile olduğumuzdan her gittiğimiz yerde sıkıntıydı bizim için temiz su bulmak.
her sene filtresini yeniliyorlar, ölçüm de yaptırıyorlar.
yemek çay içme suyu ne isterseniz ordan kullanıyor annem.
ama ben henüz bu tarz bi cihaz alamadım evde fazla bulunmadığımız için.
çocuğumuz da olmadığndan henüz alma gereği duymadım ama hamilelik ve çocuklu bi aile olma sürecinde kaç para olursa olsun alacağım sanırım. lavabo altında takılanlar ya da evin girişindeki su deposuna takılanlar varmış. böylece duş suyu sorunu da hallediliyor.
şimdilik damacana olarak güvenilir bi marka kullanıyorum ama içime sinmiyor.
ondan kurtulsam iş yerimde sebilden damacanayla tüketiyoruz.
pet şişelerde güneşte fazla bekletiliyor.
1-2 litrelik cam damacanalar dışında henüz ben büyük boy üretildiğini duymadım.
magnezyumu dışardan bi şekilde alırız ama diğer aldığmız şeylerden nasıl arınırız diye kaygılıyım.
ben cocukken hatırlıyorum 5 litrelk cam şişe ile bakkaldan su alıyorduk ama oda depozitoluydu.. sonradan nedense kalktı markasınıda hatırlıyorum fakat şimdi böyle bir ürün görmüyorum acaba mail atsak firmaya tekrar üretilirmiki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?