Erkek İnfertilitesi Şu morfoloji nasıl düzelir?? Bilen var mı???

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

gozdemmmmmm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2010
2.089
21
158
İstanbul
Arkadaşlar eşimin sperm sayısı 40 milyon civarı..Morfoloji sıfır ne yazık ki.İlk tüp bebek denemem pozitifti..Maalesef 11 haftalıkken kalbi durdu..Dondurulmuş tedavisine başlamadan önce normal yolla denemek istiyorum..Eşim menagon ve pregnyl iğneleri oluyo..Keçi boynuzu kürü yapıyorum..Başka neler tavsiye edersiniz..Ya da morfolojisi düzelen var mı??? Ümitsizliğe kapıldım iyice..............

canım benim esimin %1 di sonra %18 oldu o ay asılama oldum ve tuttu evicap kullanmıstı insallah saglıklı bebeklerin olur

canım benimde eşimin morfoloji %1
malesef sayı ve hareket problemimizde var
eşim tribullus macun yiyor,keçi boynuzu pekmezi yiyor
çakşır suyu içiyor
birde arginmax vitamin alıyor
umarım hepimiz iyi sonuç alırız

Aynı dertten muzdarip ne kadar çok kişi varmış..Allah şifa versin canımm

Canim esini Kaan hoca tedavi ediyor degil mi?
Varikosel i varmi?

Hayır canım doktorumuz başka.. Eşimin hormonal sorunu var..Hipogonadizm..Sizinle konuşmuştuk..E vitaminini doktoruma yarın soracağım..E vitamini karaciğerde depolanıyo ildiğim kadarıyla..Bu kadar iğne,ilaç bide benim eşim hepatit taşıyıcısı yani karaciğere fazla yüklenmemek lazım..Siz tüp bebek denemiş miydiniz??

Anladim canim gecmis olsun. Doktorunuza herseyi danisin, herseyi bilsin.
Tup bebek deneyecegim ama regl olmadim gunumde gecti dun olmam lazimdi bekliyorum heyecanla. Regl olursam hemen basliyorum tup bebege .

benim eşiminde %1
kimileri morfolojinin düzelemeyeceğini sylüyor kimide düzeldiğini
ececim senin değerindeki değişikliğe çok şaşırdım
arada uçurum var
ilk testinden doğruluğundan eminmisiniz
umarım heimiz derdimize derman bulabiliriz

tup bebek merkezıne gıdıp gorustugumuzde
hafta ıcı bıze bız morfolojıye bakmıoruz dedi
cocugu olan ınsanların bıle yuzde 90ının morfolojısı bozuktur dedi???????

tup bebek merkezıne gıdıp gorustugumuzde
hafta ıcı bıze bız morfolojıye bakmıoruz dedi
cocugu olan ınsanların bıle yuzde 90ının morfolojısı bozuktur dedi???????

arkaadaşlar çok ilginç demi bazı doktorlar morfoloji çok önemli derken
bazı doktorların bunu önemsiz bulması
aslında takdir Allahın olacağı varsa oluyor
0 morfolojiyle bile doğal yoldan hamile kalan arkadaşlar var
umarım hepimizin gönlündeki muradı olur

Selam benim eşiminde sayı, hareketi yapı hepsi bozuktu geçen yıl keçiboynuzu kürü, pekmezi ve özel birkaç karışım almıştık onları 4 ay yaptım sadece sayı çoğalmıştı 5 milyon olan 25 milyon olmuştu ama yapısı hareketi hiç değişmedi. Birkaç dr Varikosel ameliyatı olabilir demişlerdi. Ameliyat olmadı. En son 3 milyon hatta 1 milyona bile düştü ve sonuç pekte memnun edici değildi. Tüp Bebek tedavisinde IMSI tekniği uygulandı çok şükür hamileyim Darısı isteyen herkese canım.

rabbım saglıkla kucagına almayı nasıp etsın bahar.darısı da bıze olsun ınsallah
bızımde morfolojı % 2 .hangı tupbebek merkezınde yaptrdınız pekı.yaza kadar olmazsa bende tup dusunuyorum.ınsallah gerek kalmaz

Tüp bebek yaptısak dahi spermin yapısı bozuk dolayısıyla embrio etkileniyo..IMSI her yerde yapılıyo hemen hemen ama morfoloji sıfır olunca seçilecek çok sağlıklı sperm bulunamıyo ne yazık ki..Bizzat yaşamış biri olarak morfolojinin çok ama çok önemli olduğunu söyleyebilirim..Benim 10 tane embriom 5. gün AA kalite idi. Transferden sonra 8 tanesi donmuş olarak beni bekliyor..Buna rağmen onları kullanıp kullanmama konusunda kararsızım..Çünkü ilk denemem pozitifti..11. haftada kontrole gittiğimde bebeğimin kalbinin durmuş olduğunu öğrendim..Doktorum dosyama baktı ve sperm morfolojisinden olabilir dedi..IMSI değil ama PGT için ısrar edin....Ben çok ama çok pişmanım.......Bu arada E vitamini fazlalığı ters tepebilir kullanmayın dedi doktorumuz haberiniz olsun..Bugün aradım,telle konuştum..E vitamini eksikse kullanılmalı aksi halde daha kötü olabilir dedi..Paylaşmak istedim...

PGT ne gozdecım.onu hıc duymamıstım.en son teknolojı IMSI degılmıydı.daha neler duyucaz burda.o daha ıyıyse onu ısterız tabı.yada yapan yerde yaptırırız tupbebek

PGT ne gozdecım.onu hıc duymamıstım.en son teknolojı IMSI degılmıydı.daha neler duyucaz burda.o daha ıyıyse onu ısterız tabı.yada yapan yerde yaptırırız tupbebek

Aslında IMSI da her yerde yok..IMSI özel bi büyütme yöntemiyle spermlerin büyütülmesi..Morfolojisi düzgün sperm olmazsa neye yarar ki büyütmek..Ha arasından en düzgününü seçerler o ayrı..PGT embrio oluştuktan sonra genetik tanı yapılması..Transferden önce bakıyolar.Sağlıklıysa transfer ediliyo..Değilse boşuna benim yaşadıklarımı yaşamıyosun..Artı bi ücret isteniyo tabii..Ben memorialde yaptırdım bu arada..Çokta memnun kaldım..

ımsı yı bılıyorum.normalde 3000-4000 kez buyutulurken spermler.IMSI yontemıyle 6000-7000 kez buyutuyormus.pgt de 1-2 defa dusuk olursa yapılmıyormu ben genetık testının oyle oldugunu okumustum.

ımsı yı bılıyorum.normalde 3000-4000 kez buyutulurken spermler.IMSI yontemıyle 6000-7000 kez buyutuyormus.pgt de 1-2 defa dusuk olursa yapılmıyormu ben genetık testının oyle oldugunu okumustum.

Bize yapılan genetik testler düşükten sonra yapılıyo..Ayrıca düşen parça patolojiye gönderiliyor..Benim dediğim embrioya yapılan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…