canım ben de senin durumundaydım. günde bir paket sigara içerken gebe kaldım ve öncesinde millete ahkam keserdim doktor sigara verdi diye günde 3 sigara içiyorlar nasıl anne olacaklar diye. çok büyük konuşmuşum.. o kadar emindim ki canımın istemeyeceğinden. gebeliği öğrendiğimde doktorum günde 3 tane içebileceğimi söyledi. ilk gün içmedim ve sinir krizi geçirdim evde resmen, sonu sigara yakmamla bitti. doktor da 3 taneye izin veriyor diye bir iki gün daha günde 3 adet yarım sigara içtim. ama inanılmaz bir vicdan sızlamasıyla anlatamam. sonra kanama başladı. sigarayla ilgisi olduğunu gösteren kanıt yok. ve doktorum iç direk bırakma dedi.. ama o günden sonra bir daha ne yarım ne bir nefes ağzıma sürmedim. o kanama başladığı anki acımı içime düşen ateşi anlatamam, yaşayan bilir.. bu üç hafta önce oluyor. hala ara sıra kanama ve lekelenmelerim var ama çok şükür bebeğim şu ana dek sağlıklı geldi ve kalp atışlarını duyduk. daha önce bir düşüğüm olmuştu Allah bir daha yaşatmasın hayırlısıyla gelsin bebeğim sağlıkla inşallah bu kez.
seni çok iyi anlıyorum yıllardır sigara bağımlısı olan biri olarak ve kolayca bırakırım sanıp yapamamanın utancını taşımış biri olarak, ama inan bana ben bıraktıysam herkes bırakır. ben çok seviyordum o pis mereti içmeyi. bu arada başka bir olay daha oldu. otistik kızı olan bir arkadaşıma doktor gebelikte 3 adet sigara içebileceğini söylemiş, o da içmiş. bağlantı olduğuna dair bilimsel kanıt yok ama anne o vicdan azabını her gün yaşıyor.
bu arada bu forumda farklı başlıklarda sigarayı bırakamadığını söyleyip yardım isteyen arkadaşlara bir sürü ağır söz yazan insanlar oldu. onlardan ricam bilmedikleri konularda gerçekten ahkam kesmesinler. sigara bağımlılığı ciddi bir rahatsızlıktır ve başından geçmeyen için öyle büyük laflar etmek çok kolay. burada birbirimizi yargılamak için değil yardımlaşmak destek olmak için biraradayız ve bu kadar hassas bir dönemde anne adaylarına cevap verilirken gerçekten daha duyarlı olunması gerekiyor.
sana tavsiyem 72 saatlik bir sinir savaşına hazır ol. sinirimden defalarca ağladım. ama ilk 24 saatten sonra biraz daha hafifledi, giderek de azaldı. kuruyemiş ve meyve yemeye başladım, bol su içtim ve üç haftayı geçti artık o kadar mutluyum ki bebeğime sigarayla zarar vermediğim için. bence en azından dene. kesinlikle zor olacak ya da benim öyle oldu, yok kokusu bulantı yapar canın istemez filan hikaye. ama bebeklerimiz için değer. istediğin zaman bana özelden de mesaj atabilirsin sormak istediğin bişey olursa. sana ve bebeğine sağlıklı günler dilerim, inşallah hayırlsıyla bırakırsın.