Subakut troidit oldum. Bu hastalıkla ilgili bana yardımcı olacak var mı

ferb

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
2.523
4.219
333
Selam hanımlar. Yaz başindandan beri bu hastalıkla uğraşıyorum. Eşim ve büyük oğlum şuan yolda dönüyorlar. İki haftadır kp ve kv ye fındık toplamaya yardıma gitmişlerdi. İkiside hasta olunca daha kıştan söz vermişti eşim. Ama gittiğinden beri daha beter hasta oldum. Ateş üşüme terleme halsizlik, mide bulantısı, iştahsızlık, boyun ağrısı ne ararsanız var. Şuan ateşim çıkmaya başladı mesela. Birde bu halde 2 yaşındaki oğluma bakmaya çalışıyorum.Ama çok zor. Altını değiştirirken bile kakasinin kokusundan dünyam kararıyor. Doktor bir aydır düzenli içtiğim ağrı kesicilerin bulantiya sebep olmuş olabileceğini söyledi. Fakat ağrı kesicilerden ve kortizon ilaçlardan başka bilinen bir tedaviside yokmuş bu hastalığın. Altı ay kadar da sürüyormuş. Şimdi tatil bitti. İş hayatı, yüksek lisans hepsi başlıyor. Ben ne yapacağım şimdi. Çok güçsüz ve halsizim. Var mı bu hastalığı atlatan. Süreci nasıl yönettiniz? Bana bir akıl verin ne olur🙏

Biraz mesajımı tasimasaniz çok sevinirim. Sağlık kısmında yazdım. Cevap gelmedi

Hastalığını hiç duymadım. Ben de hipotroid vardı üstüne haşimato olmuşsum ;(

Yıllardır bu hastalığa alıştım. Ama bende ateş, kusma gibi şeyler yok.

Sizin hastalığınız daha farklı, zamanla geçecek mi? Ben ömür boyu ilaç kullanmak zorundayım.

Hastalığını hiç duymadım. Ben de hipotroid vardı üstüne haşimato olmuşsum ;(

Yıllardır bu hastalığa alıştım. Ama bende ateş, kusma gibi şeyler yok.

Sizin hastalığınız daha farklı, zamanla geçecek mi? Ben ömür boyu ilaç kullanmak zorundayım.
İki ile altı ay arasında iyileşirsin diyorlar ama bu hastalık aylarca çekilmez ki :(

İki ile altı ay arasında iyileşirsin diyorlar ama bu hastalık aylarca çekilmez ki :KK43:
Şükretmelisin. Bak geçiciymiş. Ben ölene kadar çekicem. Halsizlik, bitkinlik, terleme, sıcak basma, kilo yapma, sinir stress, uykusuzluk vs vs. Ömür boyu belirli aralıklarla kan testi vs. Bende bıktım inan. Ama Rabbim daha beterinden korusun.

Merhaba, oncelikle cok gecmis olsun. Ben bir kac yil once cok agir bir sekilde gecirdim bu hastaligi, sizi cok iyi anliyorum. Tedavi sureci biraz meşakkatli çünkü kandaki hormon seviyeleri sürekli değiştiği düzenli olarak tahlil yapılıp ilaç dozunun ayarlanması gerekiyor. Bu hastalığın tek caresi uzun süre istirahat etmek ve bağışıklık sistemini desteklemek.Bunun dışında yapılabilecek ekstra bir sey yok maalesef. Bir de devamında hipotiroidiye sebep olabiliyor, yani kalıcı tiroid yetmezliği görülebiliyor. Bende bu sekilde oldu. O yuzden hastalığın atak evresi gecse de ( agrı, terleme, bitkinlik) mutlaka devamında T3, T4 ve TSH hormonlarınıza baktırıp doktor takibinde olun. Tekrardan cok gecmiş olsun, umarım cok agrınız olmadan atlatırsınız.

Çok geçmiş olsun.Ben geçen yıl ilkbaharda yakalandım bu hastalığa. Çok zor bir süreçti. İki çocuğum var benim de ve çok zorlandım. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum.

İki ayrı doktora gittim tahlillerden sonra biri kortizonlu ilaçlar da içeren bir reçete yazdı. Diğer doktor ilaç değil istirahat önerdi ve ben annemi çağırıp dinlenmeyi seçtim. Allah annemden bin kere razı olsun. Kalıcı bir durum olmadı ama 8 ayda toparladım. Şu an çok iyiyim.

Kaç yaşındasınız? Genelde 40 yaş üzeri kadınları vuruyor bu hastalık. İyileşeceginize eminim. Yalnız beslenme ve uyku düzenine dikkat edin. Fırsatını buldukça dinlenmeye gayret edin. Sıkıntı stresten uzak durun.

Bir de boynunuzu hep koruyun bir şalla sarın klimalı rüzgarlı ortamlarda. Bende boynum terliyken bindigim otobüsun klimasindan sonra olmuştu bu hastalık. Tiroid bezlerinin iltihabı bu hastalık , akut bir durum.

Çok çok geçmiş olsun tekrardan.

Şükretmelisin. Bak geçiciymiş. Ben ölene kadar çekicem. Halsizlik, bitkinlik, terleme, sıcak basma, kilo yapma, sinir stress, uykusuzluk vs vs. Ömür boyu belirli aralıklarla kan testi vs. Bende bıktım inan. Ama Rabbim daha beterinden korusun.
Size de geçmiş olsun

Merhaba, oncelikle cok gecmis olsun. Ben bir kac yil once cok agir bir sekilde gecirdim bu hastaligi, sizi cok iyi anliyorum. Tedavi sureci biraz meşakkatli çünkü kandaki hormon seviyeleri sürekli değiştiği düzenli olarak tahlil yapılıp ilaç dozunun ayarlanması gerekiyor. Bu hastalığın tek caresi uzun süre istirahat etmek ve bağışıklık sistemini desteklemek.Bunun dışında yapılabilecek ekstra bir sey yok maalesef. Bir de devamında hipotiroidiye sebep olabiliyor, yani kalıcı tiroid yetmezliği görülebiliyor. Bende bu sekilde oldu. O yuzden hastalığın atak evresi gecse de ( agrı, terleme, bitkinlik) mutlaka devamında T3, T4 ve TSH hormonlarınıza baktırıp doktor takibinde olun. Tekrardan cok gecmiş olsun, umarım cok agrınız olmadan atlatırsınız.
Size de çok geçmiş olsun. Ne güzel at
Merhaba, oncelikle cok gecmis olsun. Ben bir kac yil once cok agir bir sekilde gecirdim bu hastaligi, sizi cok iyi anliyorum. Tedavi sureci biraz
Çok teşekkür ederim. Çok şükür atlatmışsınız. Uzun bir süre istirahat derken çalışma hayatı ve ev sorumluluklarını mı kastettiniz. Ben ne yapacağımı bilemiyorum. O kadar üzerimde yük ve sorumluluk varki. Şuan evdeyim ama oğluma bakmakta zorlanacak kadar hastayım. İşi ve yüksek lisansı hiç gözüm kesmiyor :(

Çok geçmiş olsun.Ben geçen yıl ilkbaharda yakalandım bu hastalığa. Çok zor bir süreçti. İki çocuğum var benim de ve çok zorlandım. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum.

İki ayrı doktora gittim tahlillerden sonra biri kortizonlu ilaçlar da içeren bir reçete yazdı. Diğer doktor ilaç değil istirahat önerdi ve ben annemi çağırıp dinlenmeyi seçtim. Allah annemden bin kere razı olsun. Kalıcı bir durum olmadı ama 8 ayda toparladım. Şu an çok iyiyim.

Kaç yaşındasınız? Genelde 40 yaş üzeri kadınları vuruyor bu hastalık. İyileşeceginize eminim. Yalnız beslenme ve uyku düzenine dikkat edin. Fırsatını buldukça dinlenmeye gayret edin. Sıkıntı stresten uzak durun.

Bir de boynunuzu hep koruyun bir şalla sarın klimalı rüzgarlı ortamlarda. Bende boynum terliyken bindigim otobüsun klimasindan sonra olmuştu bu hastalık. Tiroid bezlerinin iltihabı bu hastalık , akut bir durum.

Çok çok geçmiş olsun tekrardan.
Cok teşekkür ederim. Sizde çok şükür atlatmışsınız. 42 yaşındayım. Verdiğiniz bilgiler çok kıymetli. Uzun süreli istirahat benim için zor görünüyor ama bir yolunu bulmaya çalışacağım artık

Back
X