Estağfurullah herkes ilaki yaşadıkça öğreniyor.hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey var. Degerlerin cok kotu degil. En azindan kisa zamanda normale gelecek degerler. Ancak denilen doğru 2,5 altı olmalı. Değerlerin ilaca devam etmen gerektiğini söylüyor. Mutlaka Anti-TPO ve Anti-Tiroglobulin baktirmalisin. Bu iki test vucut antikor seviyesini gosteriyor. Ayrica nodulu olanlarin baktirdigi ayri testler var. Bende olmadigi icin baktirmiyorum. Vücutta antikor yüksek ise bu vücudun savaş halinde olduğunun bir göstergesi. Bu su anlama geliyor vucud bir çok şeyi yabancı olarak algılıyor ve savaş varken vücudu düşürecek şeylere izin vermiyor bir nevi. Ancak bu sperm için değil bebek için geçerli. Yanı embriyo olur. Degerler kotu iken yerleşsede dusuk ile sonuçlanabiliyor. Genelde herkes bebek sağlıklı değildi der ancak triod sorunu yaşayanlarda bu bebegin sagliksiz oldugu icin degil, vucudun izin vermemesinden kaynaklaniyor. Bebek ilk 3 ay Triod hormonu kendi uretmiyor ve senden aliyor. Senin değerin şunu diyor bana zar zor yetiyor bebeğe yettirmem zor. Ayrica her zaman bu antikorlar yüksek olmuyor. Hasimato özellikle enteresan bir hastalık stres olsan tsh değişir. Antikor alır başını gider. Ancak bu hastalıkta herşey 2x2=4 etmiyor. Kişiden kişiye çok degisiyor. Degeri 7,5 iken tup bebekle hamile kalanda tanidim. Rabbim ol desin yeter. Tibta bir yere kadar. Bendede insulin direnci var. Asıl onun ilacını hiç bırakmamak gerekiyor. Genelde hasimato olan çoğu kişide insulin direnci var. Kardeş hastalıklar. Tavsiyem mutlaka selenyuma baktır. Son 10 yildir bir takım çalışmalar var. Selenyum desteginin hasimoto etkilerini hafifletmede etkisi var. Benim antikorum yüksekti ve tutunma kimyasal oluyordu. Doğal yolla hamile kalmadan önce selenyum baktirdim. Çıkan sonuca gore günlük selenyum aldım. Ondan sonra degerlerim 2,5 altına indi. Antikorlar negatif cikti ve hamile kaldım. Selenyum ile ilgili yazıları ozelden atarim. Doktoruna danis mutlaka ayrıca dahiliye genelde 3 tahlil ile yetiniyor. Oysa anti tpo ve anti tg çok önemli. T3 ve t4 serbest bakildi dimi? Mutlaka serbest baktır. Sabah AC karnına ilac almadan ve mümkünse 9 dan önce kan ver. Ben 2 kere tıbbi araştırmaya gönüllü hasta olarak katıldım. Birini başkent hastanesi yürüttü. O araştırma sayesinde kanin verilme şeklinin bile sonucu değiştirdiğini öğrendim. Sabah 9 dan sonra hormonların değişip yukseliyormus. Ayrıca ila doktor demiştir ama ilacı her sabah mümkünse ayni saatte al ve en 45 dk aç dolan. Hasimatolarin yemedikleri var bu süreçte özellikle tüp bebek zamanı onlara çok dikkat et. TSH 2,5 altı olduğu ve antikorların dusuk seyrettiginde herkes kadar normaliz ve hamile kalabiliyoruz. Daha önce jonguil yazdım. Sürekli benim durumunda olanlarla gorusuyorum. Benim gibi tüp bebek yaptıran sadece 4 kişi var. Gerisi değerler normalken hamile kaldılar.