Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki. iki negatif aşılama iki negatif tüp bebek sonrası maddi manevi kendimizi biraz toparlayalim dedik tam iki yıl hep iyi bi merkeze gidip tedavi olmanın hayalini kurup inşasllah bu son tedavi olur bebeğimize kavuşuruz hayali ile yaşadım. İki yıl geldi çattı bankadan kredi çektik herşey rayında gitti tedaviye başlamadan önce kışın @ProfDrBulentTiras a gittik yazın tedaviye gelecez iki negatif tüp bebek denememizin üstüne yapmamız gereken testler varsa yapalım dedik hoca bizden sadece rahim fikmimi yenilememi istedi çektirdim yeniden rahim filmi başka tetkiklere gerek yok dedi. Peki hocam diğer iki tüp bebekte embiryolar neden kalitesiz olabilir dedik direk merkezi suçladı iyi davranmamışlar embiryona biz yumuşak davranacaz dedi . Neyse yazın gittik tedaviye gayet güzel güzel ilerledi 20 yumurta toplandı 12 tane döllenme oldu( daha önceki tüp bebek tedavimde embiryolar hiç 5., güne gitmemişti ) 5. Gun embiryosu transferi olacağını söyledi embiryolog kaliteleri nasıl dedim günüyle uyumlu bölünüyor mu peki dedim evet dedi birinci kalite de var orta kalitede var dedi. Bizde sevindik hadi dedik bu sefer ilk defa hem birinci kalite embiryo var hem 5. Gune gitti tedbirli olalım dedik transferden bir gün önce aradılar 12 embiryo var dondurma ücreti var yarın hazırlıklı gelin dediler tamam dedik hazır aramışken gebelik aşısıni sorduk şansımizi daha artırır mı dedik evet dediler yaptirin hemen transferden bir gün önce gittik 900 tl ödeme yapıp gebelik aşısı yapıldı. Bu sefer herşey güzel gitti 900 tl için ihmal etmeyelim dedik gebelik aşısı da olsun dedik. Neyse ertesi gün transfer günü geldi
ProfDrBulentTiras
bizimle konuştu daha önce iki tüp bebekte ki gibi embriyolar kalitesiz oldu günüyle uyumlu bölünen embiryo yok ama kalan bu iki embiryoyu transfer edecem şansınız çok düşük dedi. Donduracak embiryo yok dediler. O anda şok oldum ağzımi açacak dermanim yoktu. Hani günüyle uyumlu embiryolar vardı ? Hani diğer merkez embiryolara kötü davranmıştı siz yumuşak davranacaktıniz? Bana daha transfer e girmeden tutmazsa (%5 ihtimal veriyorsun zaten tutmayacak belli ) sızı güzel bi inceleyelim diyor ya bu inceleme neden kışın gelince yapılmadı ? Biz Zaten bu son tedavi olacak ne yapılması gerekiyorsa yapsınlar tetkik vs.yazın ona göre tedaviye acabalar olmadan başlayalım dedik ama yok ya onlar alışmış 3 5 , kere denemek normal geliyor galiba transfer günü ağlayarak girdim tutmadığını öğrendiğim gün daha iyiydim zaten şansım çok az olduğu için transfer günü moralim aşırı derecede bozuldu hiç beklemiyordum böyle bir şey çünkü embiryolog birinci kalite embiryon var dediği ve günüyle uyumlu bölünüyor dediği için başta deseydi kalitesiz diye kendimi ona göre hazırlardim. Valla rabbim bize sabır ve dayanma gücü versin çok zor süreç. rabbim inşaallah daha fazla uğraştırmadan hayırlı zamanda nasip eder