Kızlar bilgi sahibi biri bana yardımcı olabilir mı ? Kızlar biliyorsunuz bizim uç
tüp bebek denememizde de embiryolar hep 3. Günden sonra gelişimi geriliyordu. işte bu ara çok araştırdım. Evet Embiryo gelişimi eğer 3. Günden sonra gelişimi yavaşlıyorsa erkek spermi alakalı ve DNA hasarı olduğu için yani . Bizim dna hasarı en son yüzde 22 idi. Yüzde 15 in altında olması lazım. Yani DNA hasarı olduğu sürece normal yolla gebelik olması biraz zor. olsa bile düşük olurmuş ya da sağlıksız gebelik. tüp bebek tedavisine başlamadan önce dna hasarı varsa düşmesi bekleniyor en az 3 ay en fazla 6 ay . Eğer düzelirse sperm sayısı morfoloji iyi ise normal yolla gebelik için beklenir, olmazsa tüp bebek normal bir şekilde uygulanır. Ama eğer DNA hasarı düzelmezse tese ile sperm alıp tüp bebek tedavisi olmak embiryo kalitesine etkisi çok oluyormuş. yapılan araştırmalarda 100 DNA hasarı olan hasta normal yolla tüp bebek denemiş 1 tanesi hamile kalmış. Birde 100 DNA hasarı olan hastaya tese ile tüp bebek denenmiş 44 hasta hamile kalmış. benim size sormak istediğim şu kızlar lütfen bilgisi olan paylaşsın. Bu şekilde embiryoları gelişimi geriden gelip tese ile sperm alıp embiryosu gelişimi kaliteli olan oldu mu yani belki bir yerden duydunuz ya da yakınınız olmuştur vs. Birde sormak istediğim şu yaşım 30 oldu 6 yıldır çocuğumuz olmuyor. Zaman git gide daralıyor ve maddi olarak tekrar tüp bebek denemeye en az iki yıl durumumuz müsait değil. Fakat tüp bebek raporumuz var bir kere daha deneme hakkımız yani. Yani iki yıl sonra yaşım 32 33 olacak zaman daha daralmış olacak. Devlet raporu varken devlet hastanesinde tüp bebek denesek mı diye düşündük. Ankara tıp fakültesi Hastanesi hakkında bilgi sahibi olan var mı? Kaan aydos hoca ile DNA hasarı tedavisi olduğumuz için Kaan hoca Ankara tıp fakültesinde görev yapıyor yani tüp bebek tedavisine tese ile denemek en mantıklısi bizim için Kaan hoca tese yapıyor fakat Ankara tıp fakültesinde ki kadın doğum Dr o hakkında hiç bir fikrim yok . Ankara da yaşamadığım için. Birde Ankara tıp fakültesinde hastanesinde tüp bebek denesek maddi olarak ortalama ne kadar tutar bu bilgileri en güzel Ankara'da yaşayanlardan öğrenebilirim galiba.