Aşılama Şubat Ayında Aşılama Yaptırıcam.. Bilgilendirir misiniz ???

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

prenses_0610

Minik Mucizem
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
347
60
323
Bu kadar tedaviden sonra artık aşılama yaptırmaya karar verdik.. Bu ay geç kaldığım için böyle geçicek bir dahaki ay aşılama için görüşmelere başlayacağız..
Merak ettiğim.. Bu aşılama nasıl bir işlem ve ağrısı falan oluyormu ?
Ortalama ne kadara maloluyor? Ve Anadolu yakasında aşılama ile ilgili önerebileceğiniz bir yer varmı?

ben 10 ocakta aşılama yaptırdım adetin 3. günü iğnelere başlıyorsun ve aşılamadan 1 gun önce çatlama iğnesı yapıyorlar sonra asılama gunu esın sperm verıyor ve o spermler yıkanıyor falan sonra normal muayene oluyormussun gıbı yatıyorsun ve serum hortumu gıbı bısey takıyorlar ve sırıngayla esının spermını bosaltıyorlar yarım saat kadar kıpırdamadan beklıyorsun ve oyle agrın pek olmuyo adet olacakmısssın gıbı hıssedıyorsun hıc korkma rabbim ınsallah hayırlı saglıklı evlatlar verır. bu arada ben konyada yaptırdım

Çok sağol canım cevapladığın için...

slm kızlar bende şubatın 8 de yaptırdım aşılama şimdi bekleme aşamasındayım .benim ikinci aşılamam inşallah bu sefer tutar.korkucak bişey yok.ben ilaçla başladım tedaviye benim yumurtlamam olmuyodu.adetin 2.günü başladım ilaca günde 3 tane 5 gün kullandım.adet başlangıcından 13. gün doktora gittim.doktor kontrol etti yumurtlamam olmuş çatlama iğnesi verdi ve 36 saat sonrada aşılama yaptı.aynı alttan muayene olur gibi fakat bana doğumhanede yaptı okorkuttu beni sadece.ama ordaki aşılama sırasını görünce rahatladım.sende rahat ol canım stres yapma az bi kanaman olabilir telaş etme sakın.allah hepimize bu yolda sabır ve kolaylık versin.tez zamanda bebişlerimize kavuşuruz inşallah.

Çok teşekkür ederim canım cevapladığın için.. Bakalım bende yarın başlayacağım tedaviye.... İlk aşılamam olacak inşallah tutar

rica ederim canım.takıldığın bi yer olursa sorabilirsin.inşallah senin de tedavin olumlu olur.stres yapma sakın.Allahım hepimize bu konuda sabır versin.yardım etsin.

Merhaba Arkadaşlar,
ben bu Foruma üye olalı çok oluyor, ama ilk defa yazıyorum, yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim.
Ben 5,5 Yıllık evliyim, evlendiğimizden beri Çocuk sahibi olmak istiyoruz Eşimle, hiç korunmadık, 3 Aylık evliyken, hamile kaldım, maalesef 3,5 aylıkken Bebeğimizi kaybettik, bu bizim için büyük bir yıkım olsa da, yapacak bir şey yoktu, veren de Allah alanda, sonrasında bir sene denedikten sonra, tekrar olmayınca Doktora gitmeye karar verdik, ben PKO hastasıymışım,bir Kistim vardı Almanya da bir Ameliyatla onu aldırdım, Eşimde varikosel ameliyatı geçirdi, sonrasında değerleri normale dönünce Doktorlar hala normal Yollardan denememizi önerdiler, neyse fazla uzatmayayım, bu arada 4,5 sene kadar bir zaman geçti aradan, ve biz başka Doktorlara da gittik, en sonunda Aşılama Uzmanı bir Doktor bulduk ve bize çok geç kaldığımızı, bugüne kadar neden Aşılama yaptırmadığımızı, ve önceki Doktorların bizi oyaladığını söyledi, ilk Aşılamam da hiç bir ek ilaç kullanmadan aşılamam yapıldı, yumurta kalitemde ve büyümesinde bir sorun olmadığı için Doktor buna gerek duymadı, fakat test negatif çıkınca ikinci aşılama için doktor bana iğne verdi Gonal f 37,5 sabah akşam bu iğneyi kendime vurdum, sonrasında bir de çatlatma iğnesi vurdum aşılamadan 36 saat önce, ikinci aşılamayı da yaptırdım ve bekledim, aşılamadan 14 gün sonra test yaptım ve sonucu pozitif çıktı, sevinemedim, içimde tuhaf bir his vardı, önceki gebeliğimden kalma bir korku, ve Doktora gittiğimizde hamilesin dedi, iki gün sonra gel eğer Beta HCG ikiye katlanmışsa sorun yok dedi, sonu yine hüsran, gittiğimizde Hormon yarı yarıya düşmüştü, Doktor Bebeğin yerleşemeden adetimle beraber kayıp gideceğini söyledi, şimdi aynı tedaviyle 3. aşılamamı yaptırdım, ilk gününden beri çok mutlu ve umutluydum, moralim çok yüksekti, günlerce göğüslerim çok sancıdı, kasıklarım da öyle, uyku ve halsizlik beraberinde, çok af edersiniz ama genelde ishal olmama rağmen, ilk defa kabızlık sorunu yaşadım, kendimi kaptırmadım ve bekledim, aşılama sonrasında 11. günde sabah uyandığımda pembe pembe kırmızıya dönük lekelenmem oldu ve tamam işte yine tutmadı diye üzüldüm, fakat adetim için çok erkendi, yumurtalarım erken büyüdüğü için Doktorum aşılamayı erken yapmıştı, Adetim daha ayın 25. filan denk geliyor, lekelenmeden sonra bir daha bir şey gelmeyince bekledim, dünden beri kahverengimsi akıntım gelince herhalde adet olacağım dedim, her ihtimale karşı hamileysem ve kanamam varsa eğer Doktoruma başvururum diye bugün aşılamadan sonraki 14. gün Gebelik testi yaptım ve sonuç tabi ki negatif çıktı, bilmiyorum erken olabilir, ama tek bir şey biliyorum, daha önce yaşamadığım belirtileri bu sefer yaşadım, inşallah hamileyimdir, Rabbim isteyen herkese nasip etsin, umudumuzu yitirmeyelim, kusura bakmayın oldukça kısa yazmaya çalıştım ama uzun Yıllar ve yaşanmışlıklar varken anca bu kadar oldu, umarım birbirimize güzel haberleri vermeyi de nasip eder Rabbim...

Son düzenleme:
kızlar öncelikle Allah hepimze bu yolda sabır versin.benimde 2. aşılamamdı ve tutmadı.ilk iki aşılamayı hap kullanarak yaptı doktorum.bu 3.aşılamam olacak kist falan varmı diye kontrol etti doktor ve Allaha şükür yok dedi.eğer olsaydı kist gidene kadar bebişe ara vericektik.şimdi dünden itibaren tekrar başladım tedaviye ama bu sefer iğnelere başladım.bakalım artık Allahım hakkımızda hayırlısı neyse onu versin.

canım sorun nedir neden direk tüp denemiyorsunuz ?? bi aşılama yaptırdım ankarada ssk anlaşmalı bi hastanede 750 lira tuttu herşey.ağrı sızı yok.iğneli tedavi görüyorsun kendin göbişten vuruyorsun hiç acımıyor.2 günde bi yumurtalarına bakıyorlar yeterli büyüklüğe gelince eşinden alınan spermi içeriye veriyorlar çok basit muayene gibi bi işlem.hayırlı olsun hakkında

Merhabalar kızlar... Maalesef aşılama yapılamadı bu ay 2 tane kistim çıktı ve herzaman ki gibi prolaktinim 50 çıktı.. Önce bunları çözmemiz gerekiyormuş.. Ayrıca yumurtalık rezervimin az olduğunu aşılamayla tutmayabileceğini söyledi dr. Birkere deneyeceğiz olmazsa 2. de tüp bebeğe geçicez sanırım.... Bu yüzden çok fazla moralim bozuk... Hep aklımda artık iyice psikolojim bozuldu acaba hiç mi olamayak diye düşünüp duruyorumm
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah

rabbim yardımcın olsun güzelim, bizde yazın yaptırcaz aşılamayı ama tutmama ihtimali çok fazla çünkü bende basık rahim var ameliyat olmam gerek, tutmazsa ameliyat olcam sonra yine tedavilere devam umudunu kaybetme...

Amin canım... Rabbim seninde yardımcın olsun.. İnşallah tutarda amelyat olmana gerek kalmaz....

inşallah hayırlısı çünkü ameliyattan sonra rahimde yapışma da olabiliyormuş. RAbbim herkesin gönlüne göre versin.

Çok zormuş valla çocuk sahibi olabilmek.. Ben önceden korunmayı bırakır bırakmaz olur sanırdım şimdi 1,5 senedir uğraşıyorum..Siz nezamandır istiyorsunuz.. Birde nerede yaptırdınız aşılamayı....

canımcım biz 3 yılın içindeyiz 1,5 senedirde canla başla uğraşıyoruz bebek için. aşılama yaptırcaz daha ama izmir de yaptırcaz özel muayanehanesine gitmiştik doktorumuzun onun anlaşmalı olduğu merkezde yapılr. ağustos gibi düşünüyoruz bakalım hayırlısı.

Anladım cnmm...Bende 1,5 senedir senin gibi canla başla uğraşıyorum.. Senin baya varmış aşılama yaptırmana.. Ben şu sorunları halletsem bir daha ki ay direk aşılama yaptırıcam.. Hiç vakit kaybetmek istemiyorum artık...

doğru bizimde imkanlar uygun olsa hemen dakika durmayız ama doğu görevindeyiz doktorumuz izmirde ve burada hiç imkan yok aşılama yaptırmayı bırak doktor bile yok yazın izin alıp yaptırcaz Rabbim yardımcın olsun güzelim.

merhaba arkadaslar,
yaklasık 1,5 yıldır cocuk olması ıcın ugrasıyoruz..sol tupum kapalı oldugundan dolayı ve tabıkı doktorumuzun bunu farkedememesınden dolayı epey bır zaman kaybettık.(belkıde hayırlısı boyleydı).dün itibarıyle medıcana hastanesınde asılama oldum..pek fazla umudum yok ama asamalarını yazayım.
Regl 2 yada 3.gunu doktora gıdıyorsunuz,doktor alttan muayne edıyor herhangı bır sorun gormezse ılac yada ıgneye baslıyor.Bana gonalf75 doz verdı.her aksam gobegımın ıkı parmak altından kendıme ıgne yaptım.2 gune bır yumurtalarıma baktı.yumurtam 17 cm olmustu kı yumurta catlatma ıgnesı verdı ve ben ertese gun gece 12 de ıgneyı vurdum.cumartesıde 12 de asılamam yapıldı.15 dk kadar ıslemın yapıldıgı yerde kaldım sonra gundelık yasama devam ettım..yatmadım ,ekstradan hıc bısey yapmadım.doktorumuz pazar ve pazartesı ılıskı onerdı.kendılıgınden de olabılme ıhtımalıne karsı..sımdı ayın 16 sında test yapıcam..ve durum bellı olacak..zor yıpratıcı,hormon yuklenmesınden dolayı asırı alıngan oldugum zamanlar yasıyorum..
Allahım bu surecte hepımızın yar ve yardımcısı olsun..zorr hem de cok yaşayanlar bilir......

Merhaba Arkadaşlar bende 24 şubatta aşılama yaptırdım. Burda yazılanları okuyunca kafam karıştı doktorum sadece klomen verdi 1 hafta onu kullandım,1 adet iğne ve sonrası aşılama... aşılamadan sonra jel ya da hap vermedi...

Umutla heyecanla beklemek öldürüyor, Allahım isteyen herkese nasip eder inşallah...

merhaba canım sanırım senin yumurtlamanın düzgün olduğunu düşünmüş ve vurunduğun iğne büyük ihtimalle çatlama iğnesi senin sorunun nedir bende ocak ayında aşılama yaptırdım fakat olmadı nisan ayında tüp bebek deneyeceğiz. Umarım ki bir gün buradan HAMİLEYİMMM dıye sesleneceğiz hepimiz. Bütün güzellikler zor kavuşulandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…