Şubat Denemesi Olumsuz Sonuçlanıp Yılmayanlar Hadi Toplanalım :)

selinakarca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2013
103
2
26
Edirne
yeni konu...
yeni umut...
yeni denemeler...
yeni arkadaşlar...
yeni hamile haberleri..
olacak bir topic olsun ...
haydi hayırlı olsun :))

maalesef ben varım:(((
henüz yas, kabullenme ve adapte olma dönemindeyim.
sonrasında toparlanıp kaldığım yerden devam edeceğim inşaallah...

maalesef ben varım:(((
henüz yas, kabullenme ve adapte olma dönemindeyim.
sonrasında toparlanıp kaldığım yerden devam edeceğim inşaallah...

merhaba anladik...
hoşgeldin.. kendimi yalnız hissetmeye başlamıştım.. gerçi herkesin tutsun ben yalnız kalayım olsun :))
benim o kabullenme süreci 1 gün sürdü. ne bileyim insan korunmayı bırakınca hemen hamile kalacak sanıyor... olmayınca tüp bebek kesin olur diyorsun onda da bin tane şartın bir araya gelmesi lazım.. bir de stres yapmayacaksın kolaysa... seni çok iyi anlıyorum..
ben durumumuzu anlatayım azıcık sana. ben 31 eşim 37 yaşında. 2 yıl korunduk sonra bıraktık. 1,5 yıl kadar olmadı .eşim doktora gitti. sperm azlığı ve hızında sorun çıktı testlerde. sayı arttık hız azaldı, hız düzeldi morfoloji yetersizdi. aşılama denedik. olmadı. bu ay tüp bebeğe başladık. yumurtalar toplandıktan sonra gelişmediler sebebi belli değil. transfer bile yapamadık... şimdi beklemedeyiz. vücut biraz kendine gelsin...
senin durum nedir paylaşmak istersen?? :)

sana özelden msj atmaya çalıştım ama atamıyormuşum:)
benim 2 tüp bebek denemem var bu 3. idi ama sadece 2 yumurta oluştu 1i kaliteliymiş fakat o bile döllenmedi kaldık öyle işte.

sana özelden msj atmaya çalıştım ama atamıyormuşum:)
benim 2 tüp bebek denemem var bu 3. idi ama sadece 2 yumurta oluştu 1i kaliteliymiş fakat o bile döllenmedi kaldık öyle işte.

az çok durumumuz aynı. biz de transfer günü haberini beklerken işlemin sonlandırıldığı haberini aldık. olsun canımm. yılmak yok. çok zor biliyorum. telefonda eşimi aradılar o konuşurken yüz ifadesinden bir terslik olduğunu anladım. içim yandı derler ya laf değil gerçkten göğüs kafesim sıkıştı ateş bastı. içim sıkıştı ama bir yarım saat sonra şimdi ne yapabilirizi düşünmeye başladım... stres bizi mahvediyor. onu çıkarmaya çalışıyorum hayatımdan. daha rahat hissediyorum kendimi. 31 yıllık hayatımda ben şunu anladım bir işi ne kadar zorlarsan o kadar olmuyor. oluruna bırakınca oluyor. çok duydum ben şöyle hikayeler aylarca deniyorlar her yolu deniyorlar olmuyor sonra bırakıyorlar hamile kalıyorlar... bunlar yaşanmış... zor biliyorum ama akışına bırak... iyi ki geldin laflıyoruz işte... herşey yoluna girecek... all is welll:)

merhaba ben de toparlanmaya çalışıyorum. Kayınvalidem bir macun yaptırmış aktara cumartesi onu aldık ve kullanmaya başladım. napayım bir süre alternatif tıbba yönelmeye kadar verdim:) adetten sonra da rahim filmi çektireceğim çünkü benim tüplerde de problem olabilir. Gittiğim dr.lar tüplerde sıvı birikip birikmediğinden emin olamıyor çünkü bende kist ve kist ameliyatından dolayı yapışıklık vs var. dr.lar açıkça bana" orası çok karışık ne olduğu tam anlaşılmıyor" diyorlar yani tek problemim yumurta azlığı da değil:(
bu arada bugün uzun zamandır çocuk sahibi olmaya çalışan arkadaşımın tüp bebekle hamile olduğunu öğrendim. hem onların adına çok sevindim hem de kendi adıma ümitlendim. İnşaallah bizim de bu güzel haberi verdiğimiz günler gelecek.
iyi geceler.

merhaba ben de toparlanmaya çalışıyorum. Kayınvalidem bir macun yaptırmış aktara cumartesi onu aldık ve kullanmaya başladım. napayım bir süre alternatif tıbba yönelmeye kadar verdim:) adetten sonra da rahim filmi çektireceğim çünkü benim tüplerde de problem olabilir. Gittiğim dr.lar tüplerde sıvı birikip birikmediğinden emin olamıyor çünkü bende kist ve kist ameliyatından dolayı yapışıklık vs var. dr.lar açıkça bana" orası çok karışık ne olduğu tam anlaşılmıyor" diyorlar yani tek problemim yumurta azlığı da değil:(
bu arada bugün uzun zamandır çocuk sahibi olmaya çalışan arkadaşımın tüp bebekle hamile olduğunu öğrendim. hem onların adına çok sevindim hem de kendi adıma ümitlendim. İnşaallah bizim de bu güzel haberi verdiğimiz günler gelecek.
iyi geceler.

evet canım ne yazık ki bazen tam sebep anlaşılamıyor ama en azından senin durumunda şüphelenilen şeyler var. sorunun ne olduğu bulunursa çözüm de bulunur yılmak yok alternatif tıbba devam güzel günler

bende varım malesef :( sonocu dün aldım ve ikinci denemem de negatif... allah herkesin yardımcısı olsun...

bende varım malesef :( sonocu dün aldım ve ikinci denemem de negatif... allah herkesin yardımcısı olsun...

geçmiş olsun... ama yılmak yok, yola devam yani eğer gerçekten istiyorsan.. en azından transfer olmuşsun. biz o aşamaya bile gelemedik. ama umut bitmez... biraz ayrıntılı anlatır mısın durumunu yaş merkezin doktorun tüp bebek deneme sebebimiz geçtiğin süreçler... aşılacak bunlar defne..

Merhabalar benimde derdim sizler gibi aynı işte şubatın 1de tedaviye başladım herşey güzel giderken yumurtalar toplandı ve 3 yumurtadan hepsi sağlıksız çıktı transfer olucam günü beklerken birkez daha yıkıldım işte aranızda böyle bişey yaşayan varmı acaba 1aşılama denedim negatif 2. tüp bebek negatif çok zor bişey RABBİM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH

Merhabalar benimde derdim sizler gibi aynı işte şubatın 1de tedaviye başladım herşey güzel giderken yumurtalar toplandı ve 3 yumurtadan hepsi sağlıksız çıktı transfer olucam günü beklerken birkez daha yıkıldım işte aranızda böyle bişey yaşayan varmı acaba 1aşılama denedim negatif 2. tüp bebek negatif çok zor bişey RABBİM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH

tek farkla herşeyimiz aynı arkadaşım :( senin 2. bizim 1. deneme. bizim de 1 negatif aşılamamız var. 17 yumurta toplandı. hiçbiri yeterli olgunluğa erişemedi. biz de transfer günü için nasıl izin alırız falan diye planlarken kötü haberi aldık. bizim sıkıntımız spermdi aslında. bir de yumurtalar çıktı şimdi. ben verdiğimiz arada soğan kürüne başladım. deneyin mutlaka. rahmi hazırlıyor temizliyor. adet olunca da incir kürüne başlıycam. zamanı değerlendirelim bariç bi sürü iğne yedik. etkileri azalsın vücuttan tekrar denemeyi düşünüyoruz cumartesi doktorla tekrar görüşücez. telefonda söylediğine göre farklı ilaçlar denenecekmiş... iletişimde kalalım seninle çünkü durumumuzaynı ben doktordan sonra yazarım buraya önerilerini... sevgiler

selin sen de mi c.tesi dr a gidiyorsun? ben de daha yeni olumsuz sonuç aldık dr a gitmek için acelemi ediyoruz acaba diye düşünüyordum. İstanbulda gezmediğim dr kalmayacak yakında. Forumlarda cem demirel i çok övdükleri için bir de onda şansımı deneyim bari dedim.hemen tüp bebeğe başlatmaz herhalde ama benim belirsiz bir ameliyat durumum da var belki o konuda bişey söyler.

selin sen de mi c.tesi dr a gidiyorsun? ben de daha yeni olumsuz sonuç aldık dr a gitmek için acelemi ediyoruz acaba diye düşünüyordum. İstanbulda gezmediğim dr kalmayacak yakında. Forumlarda cem demirel i çok övdükleri için bir de onda şansımı deneyim bari dedim.hemen tüp bebeğe başlatmaz herhalde ama benim belirsiz bir ameliyat durumum da var belki o konuda bişey söyler.

biz de şehir dışından gidiyoruz istanbula. telefonda almıştık biz haberi embriyolog ile konuşmuştuk. doktorumuzla da telefonda konuştuk ama o yüzyüze görüşmek gerektiğini söyledi. o yüzden cts gidiyoruz. tedaviye biz de başlamayız. en az 2 azy beklemeyi düşünüyorum ben. hem maddi hem manevi toparlanmak lazım... vücuda bir sürü ilaç girdi kolay değil. bizim merkez acıbadem maslak. sen nerdesin? ben bir de cts için başka bir merkezden daha randevu aldım. öğleden sonra bir de orayla görüşücez bakalım haber vericem size öğrendiklerimi. aynı şeyleri yaşıyoruz şimdi... sevgiler

ben yarın doktora gitmekten vazgeçtim. rahim filmi çektirmek için adeti bekliyorum ondan sonra giderim şimdi gitmenin bir anlamı yok diye düşündüm bir de psikolojik olarak hiç de hazır değilim doktora gitmeye:(( ,selin senden de gelişmeleri bekliyorum:)

ben yarın doktora gitmekten vazgeçtim. rahim filmi çektirmek için adeti bekliyorum ondan sonra giderim şimdi gitmenin bir anlamı yok diye düşündüm bir de psikolojik olarak hiç de hazır değilim doktora gitmeye:(( ,selin senden de gelişmeleri bekliyorum:)

arkadaşım söz verdiğim gibi ayağımın tozuyla yazıyorum. sabah gittik ilk denememizi yaptığımız merkeze. her zamanki gibi tıklım tıklımdı. kapasitesinin çok üzerinde çalıştığı belli. insanlar beklemekten yılmışlar yüzlerinden belli. birkaçı ayakta beklemek zorunda. büyük ihtimalle bu dar gelirli ailelere tüp bebek sorumluluk projesini yüklendikleri için bu ağır yükü kaldıramıyorlar. yapmaya çalıştıkları şey çok güzel ama keşke biraz da özenli olsalar her hastasına. biraz bekletmeyle aldılar neyse ki bizi. doktorumuz biraz yüzümüze bakarak tekrar anlattı durumu. sonra bilgisyarındaki randevu listelerine bakarak anlattı. ve işin açıkçası çok da dile dokunur bilgi vermedi. telefonda söylediklerini anlattı. yumurtaların toplandıktan sonra olgunlaşmadığını söyledi. bu zaten bildiğimiz birşey. sebebini açıklayamıyor. farklı ilaçlarla tekrar deneyeceğiz dedi. içimden bizi bulursanız denersiniz" dedim. yani kafamda bitti bu merkez. parayı alana kadar her şey süper tam gaz veriyorlar sonrası bitti. yüzyüze görüşmek için çağıran sensin. 5 ssat yoldan bildiğim şeyleri duymak için gittik sanki. bir de para iadesi yapacaklar onu söyledi sanki lütufmuş gibi..
ama biz yılmadık arkadaşım :) ordan çıktığımız gibi randevu aldığımız bahçeci kliniğine. sistem aynı işliyor. önce doktorumuza muayene olduk. durumu özetledik. farklı protokol uygulayacak. uzun protokol. farklı ilaç dozlarıyla ve daha erken başlayacak iğneler. sakin sakin anlattı. sorularımızı cevpladı. bizi anladı moral verdi. zaten beklediğimiz de buydu bizim. biraz empati. düşüneceğimizi söyledik. telefon ve kartını verdi. mail telefon her şekilde iletişime geçebileceğimizi söyledi. iki adet dönemi geçmesi gerekiyormuş. diğer tarafta uygulanan tedavi için portakal benzetmesi yaptı iyi anlayabilmemiz için. "portakallar olgunlaşmadan toplanmış yeşilken bu üzden olabilir ama kesin bu yüzdendir demiyorum " dedi. bize mantıklı geldi. çünkü herşeyi doğru yaptık biz. iğneler kontroller. ben merkezin ve labın hatası olduğunu düşünüyorum. senin yaşadığın maddi daha da önemlisi manevi yıkım onların umurunda değil.
bizim özetimiz bu. evimize geldik biraz dinledim kafayı toplayıp geri dönücez onlara.
sen neye kadar verdin? hayırlısı olsun her ne ise??
sevgiler. :)
sakın yılma bak yola devam... birbirimize destek olucaz hiç karşılaşmamış olsak da. o yüzden burdayız. belki bebişler gelince tanıştırır birlikte oynalar o günler uzak değil... moral ve iyi düşünce çok önemli iletişimde kal... ben gittim :)

canım çok sağol hem tüm günün yorgunluğuna rağmen neler yaşadığını sıcağı sıcağına anlattığın için hem de çok güzel moral verici sözlerin için.
Gittiğin iki yeri de biliyorum ikisine de gittim zaten yakında istanbulda gitmediğim merkez kalmayacak:))
benim son tüp bebek denediğim doktoru da yumurtanın döllenmediğini öğrenince biz aramıştık eşim neden döllenmediğini sorduğunda "embriyologlarla toplantı yapıp toplantıda değerlendireceğiz sizin durumunuzu ondan sonra arayıp detaylı bilgi veririm"demişti halaaaa arayacakkkkkkk.
umarım dediğin gibi zor bebeklerimizi kucağımıza alır öyle tanışırız belki bir gün bebişlerimize de siz daha dünyada yokken sizin sayenizde tanışmıştık biz deriz:))

canım çok sağol hem tüm günün yorgunluğuna rağmen neler yaşadığını sıcağı sıcağına anlattığın için hem de çok güzel moral verici sözlerin için.
Gittiğin iki yeri de biliyorum ikisine de gittim zaten yakında istanbulda gitmediğim merkez kalmayacak:))
benim son tüp bebek denediğim doktoru da yumurtanın döllenmediğini öğrenince biz aramıştık eşim neden döllenmediğini sorduğunda "embriyologlarla toplantı yapıp toplantıda değerlendireceğiz sizin durumunuzu ondan sonra arayıp detaylı bilgi veririm"demişti halaaaa arayacakkkkkkk.
umarım dediğin gibi zor bebeklerimizi kucağımıza alır öyle tanışırız belki bir gün bebişlerimize de siz daha dünyada yokken sizin sayenizde tanışmıştık biz deriz:))

sen bu iki merkeze gitmişsin acıbademi anlatma biliyorum ama bahçecide neler yaşadım paylaşır mısın lütfen... şu an nerde devam edeceksin cem demirel de bahçecide değil mi? biz de burda mı (yaşadığımız yerde) ya da bahçecide mi yapsak bilemiyorum. hafta içi bir kez daha burdaki bir doktor var üniversite hastanesi doktoru ona gitmeyi düşünüyorum. istanbula git gel de yıpratıyor vücudu... biraz düşünmek gerek üstüne...
o bebekler bir gelsin popolarına popolarına vurucam ben hafif hafif.. bu kadar üzülür mü annecikle babacık... bu harcadığımız paralar çocuğun ilk okulu özel okulda okumasına yeter valla :)
neyse gelsinler de ben yapacağımı biliyorum :)
bu arada ben soğan kürü yapıyorum adete kadar söylemiş miydim bilmyorum kokusu geliyor burnuma şimdi hazırladım yazayım dedim :9 ğişmiş soğandan nefret eden ben suyunu içiyorum evlat için daha na yapayım ben ne yapayım ?? :)

Back
X