Şubatta doğum yapacaklar haydi geri sayımaaa:)))

selam hanımlar

nasılsınız uzun zamnadır yazamadım iş çocuk derken hiç birşeye vakit bulamadım işten 1 hafta oldu ayrılalı çok zorlandım resmen dagıldım yorucu oldu.oğlumu çok özlüyordum.benim oğluşum ozanım 9 ayın içindeyiz çok hareketliyiz kıpır kıpır arka arka emekliyor.alttan 2 dişimiz çıktı çok zor süreçti sanırım üst dişi çıkacak bu ara huzursuz ek gıda olarakta meyva püreleri kahvaltıda labne peyniri ceviz hiipin bebe biskuvüsü yumurtanın sarısı vede pekmez veriyorum bazende ekmek içi çorbalar ve yogurdu çok seviyor oğlum evde yapıyorum

beni üzen işe gidip gelirken sürekli sagdım sütümü günde 3 kez 8 ay dolu dolu emdi diş çıkarma döneminde yani 15 gündür oğlum hiç emmiyor evde olmama ramen işi bırakmama ramen gece uyurken veriyorum almıyor azaldı gerçi sütümde ama ilaç niyetini almasını çok isterdim sagıyorum sabah akşam öyle veriyorum tekrar alışırmı bilmiyorumsiz emziriyormusunuz..
çocuk olunca evde iş bitmiyor. çok yorucu ama bu duygunun tarifide yok sevgisi çook büyük
kısmen okudum sizilerinde iyi olmasına çok sevindim pıtırcıklarınızı öpüyorum
bundan sonra sık sık yazmaya çalışırım
Sevgiyle kalınnnnn

bebekle çalışmak olmoo dimi :(( bende işi bıraktım ama evde çok sıkılıorum, yeniden başlayabilirimm. ama oğlum ne olacakkk bakıcıya falanda güven olmuoo ki offf ne zorr :( benim oğlum 8 aylık hala emziriorum. sütüm var şükürr. sende bol bol pekmezz ve incir ye canım süt yapıooo

ASİYE,MASAL ve PANADOL merhabalar güzel annişlerrr:7:

ASİYEcim diş çıkarırkeen biz calpol şurup kullanmıştık ağrımızı biraz geçirmişti dilersen 1çay kaşığı veriverde miniğin rahatlasın:26:

PANADOL canım işte çıkmışsın,Ozan bebek anne sevgisine hasret kalmadan büyüycek oleeeeeyyy:nazar:Biraz büyüsün de sonra ki durumlara göre bakarsın çalışıp çalışmayacağına:44:Canım bizimde 3.diş gelmek üzre ama biz herkesin aksine önce üst dişleri çıkardık tavşan kız gibi dolanıyo Zeynepcik...Döne döne odanın kapısından çıkmayı falan başarıyo ama emeklemeyi bi türlü beceremiyo tam totoyu kaldırıyo emekleme pozisyonu alıyo hoooop göbüş düşüveriyo tekrardan...Ama ellerinden tutup yürütürsem pek hoşuna gidiyo:21:Emme konusunda da biz zaten baştan beri sıkıntılıyız hiç cop cop emmedi Zeynep ama şimdi daha fazla emiyo eskiye nazaran amma benim göğüslerde süt kalmadı iyice,gerçi kime desem öyle deme çektikçe gelir diyo ben de veriyorum emdiği kadar emsin bakalım:42:

MASALcım tosuncuk ne alemde,MAŞALLAH bizim bebişler suyu da pek seviyo benimkini de gün boyu yıkasam hiç sıkılmaz hee:40:

Kızlar bebişlerinizin uykuları nasıl bizim hala bi uyku düzenimiz yok,gün içersinde 3kere bölük pörçük uyuyo 15-20dk falan,geceleri de 6kere falan kalkıyoruz,bu ara mamayı da bıraktı gece her kalkmada emzirip koyuyorum yerine tekrardan,bide bizim ki 5.ayından beri odasında yatıyo,mık dese hemen koşup gidiyorum eskiden başımda davul çalsalar uyanmazdım annelik başka şeymiş vesselam:45::emir_bebek:
Bu arada neti açmak gün içinde hiç aklıma gelmiyo vakitte bulamıyorum ama aklıma gelince buralardayım:))):34:

ASİYE,MASAL ve PANADOL merhabalar güzel annişlerrr:7:

ASİYEcim diş çıkarırkeen biz calpol şurup kullanmıştık ağrımızı biraz geçirmişti dilersen 1çay kaşığı veriverde miniğin rahatlasın:26:

PANADOL canım işte çıkmışsın,Ozan bebek anne sevgisine hasret kalmadan büyüycek oleeeeeyyy:nazar:Biraz büyüsün de sonra ki durumlara göre bakarsın çalışıp çalışmayacağına:44:Canım bizimde 3.diş gelmek üzre ama biz herkesin aksine önce üst dişleri çıkardık tavşan kız gibi dolanıyo Zeynepcik...Döne döne odanın kapısından çıkmayı falan başarıyo ama emeklemeyi bi türlü beceremiyo tam totoyu kaldırıyo emekleme pozisyonu alıyo hoooop göbüş düşüveriyo tekrardan...Ama ellerinden tutup yürütürsem pek hoşuna gidiyo:21:Emme konusunda da biz zaten baştan beri sıkıntılıyız hiç cop cop emmedi Zeynep ama şimdi daha fazla emiyo eskiye nazaran amma benim göğüslerde süt kalmadı iyice,gerçi kime desem öyle deme çektikçe gelir diyo ben de veriyorum emdiği kadar emsin bakalım:42:

MASALcım tosuncuk ne alemde,MAŞALLAH bizim bebişler suyu da pek seviyo benimkini de gün boyu yıkasam hiç sıkılmaz hee:40:

Kızlar bebişlerinizin uykuları nasıl bizim hala bi uyku düzenimiz yok,gün içersinde 3kere bölük pörçük uyuyo 15-20dk falan,geceleri de 6kere falan kalkıyoruz,bu ara mamayı da bıraktı gece her kalkmada emzirip koyuyorum yerine tekrardan,bide bizim ki 5.ayından beri odasında yatıyo,mık dese hemen koşup gidiyorum eskiden başımda davul çalsalar uyanmazdım annelik başka şeymiş vesselam:45::emir_bebek:
Bu arada neti açmak gün içinde hiç aklıma gelmiyo vakitte bulamıyorum ama aklıma gelince buralardayım:))):34:

walla bende vakit bulamıorum pek nete ama burayı bırakmakta istemiorum. hamileyken çok faydası oldu bana çocuklarımızı büyütürkende çok yaardımı oluoo. yaniiii hergün 1 kerede olsa siteye girelim şu sayfa sayılarıı arttsınn :)) walla benimkinin de pek uykusu bölük pörçük. canım aynı zeynep gibi yani. beşikte yatmayı da semiooo, yere yatak seriorummm ohh yayılıp dönüp debelenip uyuo. ama şimdi havalar serinlemeye başladıı beşikte yatmsı şartt, bazen yanımıza alıorumm bartu yayılıo biz ufacık yerde yatınca ne bel kalıo ne boyunn :)) bugün gel gel dediii elini de gel gel yaptıı, ne zamandır uğraşıodumm :) ama bi dede dedirttiremedim yaff::) iiki doğurmuşuz diorummmm başka da bişi demiorumm :) öpüldünüz şeker anneler

merhaba arkadaşlar....
çok uzun zamandır yazışmalarınıza katılamadım... Ara ara girip yorumlarınızı okudum sadece. Önce yaz tatiline çıktık sonrada 1 ay anneannemizin yanına gittik yeni geldik :))
nasılsınız bakalım? Minikler nasıl?
Biz iyiyiz Meleğimle. Çok hareketlı zıpır bir kızım var. elinden gelse düz duvara tırmanıcak velet. Artık 9 aylık olduk. Birbuçuk aydır koltuklara tutunarak ayağa kalkıyor ve artık o kadar cesaretlendi ki bazen ellerini bırakıp durmaya çalışıyor... tabi 3 sn sonra falan hooop totonun üstünde buluyor kendini... hep bir aksiyon peşinde. bir dakika durmuyor. kucağıma aldığımda bile hop hop hopluyor üstümde.
Kilomuz da tabi bu durumda normal şartlara göre ortalarda. geçen ay gitmiştik Dr. a daha anca 8 kiloyu görmüştük. boyumuz ama sınırın üzerinde.. uzun ince bir kız olcak herhalde bizimki Ç:)))
bende hala bir değişiklik yok hala son 10 kilo yu veremedım. gerci bunun içinde pek çaba sarf etmedim. neyse artık umarım MELEK yürümeye başladığında işim daha zor gibi duruyor. bende bu durumu lehime çeviririm inş.
sizin bebişler neler yapıyor? Dişler ne alemde? Sıkıntınız oldu mu? iştahları nasıl neler veriyorsunuz?
benimki kendince konuşuyor artık. epeydir baba diyor. dede diyor... çok sinirli bu arada. yumruklarını sıkarak tepkisini gösteriyor artık :)
2 tane altan dişimiz çıktı. üçüncüsü yolda. hiç belli etmedi bize ancak son bir kaç gün mama yemedi o kadar. Melek hanım canı isterse süper yiyor birde damak sevkine uygun sa. yoksa ne yaparsan yap ağznı açmıyor. Ben sebze meyve püreleri yapıyorum. akşamları sütlü irmik veya bebe bisküvisi. bol tahıllı mamalar hazırlıyorum yulaf kepeğinden falan. içinc bir muz veya meyve püresi karıştırıyorum. süper yiyor. meyve düşkünü bizim ki. sebzeye çok zor alıştı ancak içinde diri bişeyler olursa yiyor püre gibi yemiyor artık :)) büyüdü ikş dişi var ya :)
bugün et yaptım ona sebzesine karıştırmak için. buz kalıplarına koyarak dondurdum. her sabah iki üç parça çıkartıp öğle yemeğine karıştırıcam... günde 2 kere de aptamil veriyorum. malesef 500 ml bulmuyor bazen. ama artık diğer süt ihtiyacını sabah ve akşam mamasındaki sütden alıyordur ...

bizden şimdilik bu kadar... şimdiden iyi bayramlar...
selamlarrrr

merhaba arkadaşlar....
çok uzun zamandır yazışmalarınıza katılamadım... Ara ara girip yorumlarınızı okudum sadece. Önce yaz tatiline çıktık sonrada 1 ay anneannemizin yanına gittik yeni geldik :))
nasılsınız bakalım? Minikler nasıl?
Biz iyiyiz Meleğimle. Çok hareketlı zıpır bir kızım var. elinden gelse düz duvara tırmanıcak velet. Artık 9 aylık olduk. Birbuçuk aydır koltuklara tutunarak ayağa kalkıyor ve artık o kadar cesaretlendi ki bazen ellerini bırakıp durmaya çalışıyor... tabi 3 sn sonra falan hooop totonun üstünde buluyor kendini... hep bir aksiyon peşinde. bir dakika durmuyor. kucağıma aldığımda bile hop hop hopluyor üstümde.
Kilomuz da tabi bu durumda normal şartlara göre ortalarda. geçen ay gitmiştik Dr. a daha anca 8 kiloyu görmüştük. boyumuz ama sınırın üzerinde.. uzun ince bir kız olcak herhalde bizimki Ç:)))
bende hala bir değişiklik yok hala son 10 kilo yu veremedım. gerci bunun içinde pek çaba sarf etmedim. neyse artık umarım MELEK yürümeye başladığında işim daha zor gibi duruyor. bende bu durumu lehime çeviririm inş.
sizin bebişler neler yapıyor? Dişler ne alemde? Sıkıntınız oldu mu? iştahları nasıl neler veriyorsunuz?
benimki kendince konuşuyor artık. epeydir baba diyor. dede diyor... çok sinirli bu arada. yumruklarını sıkarak tepkisini gösteriyor artık :)
2 tane altan dişimiz çıktı. üçüncüsü yolda. hiç belli etmedi bize ancak son bir kaç gün mama yemedi o kadar. Melek hanım canı isterse süper yiyor birde damak sevkine uygun sa. yoksa ne yaparsan yap ağznı açmıyor. Ben sebze meyve püreleri yapıyorum. akşamları sütlü irmik veya bebe bisküvisi. bol tahıllı mamalar hazırlıyorum yulaf kepeğinden falan. içinc bir muz veya meyve püresi karıştırıyorum. süper yiyor. meyve düşkünü bizim ki. sebzeye çok zor alıştı ancak içinde diri bişeyler olursa yiyor püre gibi yemiyor artık :)) büyüdü ikş dişi var ya :)
bugün et yaptım ona sebzesine karıştırmak için. buz kalıplarına koyarak dondurdum. her sabah iki üç parça çıkartıp öğle yemeğine karıştırıcam... günde 2 kere de aptamil veriyorum. malesef 500 ml bulmuyor bazen. ama artık diğer süt ihtiyacını sabah ve akşam mamasındaki sütden alıyordur ...

bizden şimdilik bu kadar... şimdiden iyi bayramlar...
selamlarrrr

canım maşallh kızına
bende özülüyorum 500 ml bulmuyor diye 250 ml kalıyoruz eti haşlayıpmı buzluga koydum çıkartıp yemeklere koyacaksın bende kıyma koyuyorum henüz et vermedim
bizimkiside meyvayı çok seviyor hamileyken ben aşırı yemiştim günde 2 porsiyon belkide ondan diyorum sebzeyi çok seviyor benim oğluşum bende severim
kızın yürüyünce kiloları veririsn artık benim 4 kg fazlam kaldı gün içinde yemek yemeye vaktim olmuyorki resmen ev işlerinin kölesi oluyor insan
kızını ve seni öptüm sanada iyi bayramlar

bebekle çalışmak olmoo dimi :(( bende işi bıraktım ama evde çok sıkılıorum, yeniden başlayabilirimm. ama oğlum ne olacakkk bakıcıya falanda güven olmuoo ki offf ne zorr :( benim oğlum 8 aylık hala emziriorum. sütüm var şükürr. sende bol bol pekmezz ve incir ye canım süt yapıooo

evet canım çok aşırı zorlandım iş ev arasında evde sıkılmaya vaktim olmuyor hep aynı şeyler oğlum çok hareketli ev işleri zaten çok nankör çokta titizim çocukla tiziz olmak insanı yıpratıyor iş hayatdan sonra sohbet edecek birilerini arıyro insan belki 1 hafta dışarı çıkmaıdgım oluyor diyorum işe giderken dinleniyormuşum:)) annem bakıyordu oğluma dedigin gibi bakıcıya falan bırakılmaz bende bırakamam canım oğlunla bu gunlerin taıdını çıkar ileride girersin işe çok cabuk geçiyor zaman 2.3 aylık fotolara bakıyorum her gecen gün değişik resimler

maşallh sütüne ne güzel aman olsunda emsin bende üzülüyorum sabah akşam sagıp veriyorum ama çok az çıkıyor şimdye kadar işe giderken hep sağıp vermiştim iyi bayramlar..

asiyecigim ben balık çorbası lahana çorbası mercimek çorbası sebze çorbası borkoli çorbası sürekli yeni tarifler araştırıp yapıyorum.eşimin amcasının oğlu doktor ıspanagı vermesende olur dedi hiç bir vitamini yok dedi demir diye yıllardır yanlış anlatılmış dedi aklınızda olsun

kahvaltıyı sevmedi benim oğlum 1 saati buluyor yedirmem kahvaltıda ceviz pekmez labne yumurta sarısı hipp in bebe biskuvisi organik ve şekeri çok az tereyagı karıştırıp ıhlamur yada anne sütü ile vermeye çalışıyorum
kilomuz falan iyi bir ara boyumuz degerlerin altında idi doktorumuz çinko takviyesi yaptı şimdi çok şükür çok iyi

bancuk canım iyi olmanızı sevdim oğlumla olmaktan çok mutluyum bende biliyorsun biz kolay kavuşmadık iğne yerlerimi hatırladım bugun nazır olmuştu resmen
çok şükür bu günlere vakit olmuyorki sık girip paylaşalım ..iyi bayramlar canım

kızzzlar dun tartıldım tam 20 kılo vermışımmm..cok mutlu oldum.hamılelıkte baya kılo almıştım moralım bozulmuştu.57dıyle hamıle kaldım 81le doğum ettım ve şuan 61 kıloyum:) sızlerın kılosu nasıl?

kızzzlar dun tartıldım tam 20 kılo vermışımmm..cok mutlu oldum.hamılelıkte baya kılo almıştım moralım bozulmuştu.57dıyle hamıle kaldım 81le doğum ettım ve şuan 61 kıloyum:) sızlerın kılosu nasıl?

maşallh canım bende hamilelikten önce 57 kg idim hamileligimin sonunda 80 olmuştum şuan 63 kilom göbek kaldı onun içinde mekik çekmeye çalışıyorum evde eski kıyafetlerimi giyiyorum :)))

Hanımlar nerelerdesiniz

bıcırıklardan fırsat kalmıyor sanırım 2 gündede olsa bir yarım saat girmeye çalışıyorum kafa dağıtmak için sosyal hayat sıfır kışta geldi sosyal hayatımız çocuklarımız:))))

bebeğimi çokk sevior onunla çok eğleniorumm fakatt çokkk yoruldumm ve evde olmaktan sıkılıorumm. annemlerde evlerine gittiiii yok ev işleri yok yemek yok bebeği gezdir walla kendi kendime maaş bağlayacamm bööle beleş tadı çıkmıoo :) iice meme düşkünü oldu benim bebişim, o kadar çok emişios ki sütte geliooo, hala adet olmadımm. doktora sordumm hala sık emziriosun, sütün var ondan dedi. 18 aya kadar olamayabilirsin korkma dedii. ama ben çok sinirliyim. düşünsenenize 9 ay hamilelikte 9 ayda doğum sonrasında tam 18 aydan beri adet olmuorum, gelde sinirli olmaaaaa :) üff kızlar hergün giriom siteye kimse bişi yazmıoo herkess işinde gücünde alla benimde bööle hevesim kamıoo ne kadar pasifiz ya:(. neyse şekerler ben sizi öperrrr :)

bebeğimi çokk sevior onunla çok eğleniorumm fakatt çokkk yoruldumm ve evde olmaktan sıkılıorumm. annemlerde evlerine gittiiii yok ev işleri yok yemek yok bebeği gezdir walla kendi kendime maaş bağlayacamm bööle beleş tadı çıkmıoo :) iice meme düşkünü oldu benim bebişim, o kadar çok emişios ki sütte geliooo, hala adet olmadımm. doktora sordumm hala sık emziriosun, sütün var ondan dedi. 18 aya kadar olamayabilirsin korkma dedii. ama ben çok sinirliyim. düşünsenenize 9 ay hamilelikte 9 ayda doğum sonrasında tam 18 aydan beri adet olmuorum, gelde sinirli olmaaaaa :) üff kızlar hergün giriom siteye kimse bişi yazmıoo herkess işinde gücünde alla benimde bööle hevesim kamıoo ne kadar pasifiz ya:(. neyse şekerler ben sizi öperrrr :)

canım selam
hepimiz aynı durumdayız emin olki akşama kadar çocukla ugraş ve benim oğlum çok yaramaz hareketli sıpam bir sn durmuyor onun yanında ev işleri bebişe yemek bize yemek temizlik ütü vs. çok zor ve ben yıllarca çalışma hayatı olan biryidim işten ayrılalı 2 ay oldu akşama kadar bir insna yüzü görmüyorum komşuluk yok apt. iki sohbet edecek bir kahve içecek insan arıyorum ve 20 yıllık iş hayatından sonra evdeyim:))) çok zor geliyor ama ben bebek sahibi olmak için çok mucedele verdim tüpler vs. bunada şükür diyorum annelik duygusunun tarifi yok biliyorsun senide anlıyroum adet olsan keşke bir an önce ben 6 ayda oldum emzirdigim halde doktorum 4 ayın sonunda olmazsan gel iğne yapalım dedi rahim duvarı kalınlaşır adet olmasan demişti bana istersen doktora bir git oda insanda stres gerginlik yapar sanırım bebişin 9 aylık benim oğlumda 12 aya girdik yaş günü geliyor siteye kimse girmiyor tadı yok artık buranın kendine iyi bak mutlu seneler..

Back
X