Submukozal miyomla hamilelik

zilver

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2016
163
64
98
Merhaba kizlar, bu konuyu ozellikle benim gibi miyomu olup hamile olanlar yada kalmak isteyenler icin acmak istedim.

Hamileligimden once 3 cmlik rahim arka duvarinda miyom vardi ve ustelik dis gebelik gecirmistim, ama doktor alakasiz miyomla demisti. Cok sukur dis gebeligi atlattiktan sonra yine hamile kaldim ve cok sukur bu sefer rahimdeydi bebegim. Ama miyom beni cok korkutuyodu cunku ilk 3 ay 3 kat buyudu ve 9 cm oldu, her ultrasonda doktor rahmimin ice dogru buyudugunu ve zamanla erken dogum olup olmayacagini soyluyordu.
Bu arada benim miyomum yukarda rahim ic duvarinda ice dogru yani submukozal bir miyom. Submukozal olmasi tehlikeli ama hamile kalmama engel olmadi.

Cok endiseli bi hamilelik gecirdim, cok okudum cok yediklerime dikkat ettim ama cok sukur agrisiz sizisiz bir hamilelik gecirdim. Yani miyomsuz birinden daha rahat gecirdim bile diyebilirim tabiki buda hormonlarlada alakali

Ben oglumu kucagima aldim hemde tam vaktinde, hamileligimin sonundada 9 cmdi miyom yani bir zamandan sonra artik buyumemis bebegimde karnimda onu itmis kenara zaten, akilli bidigim benim
Darisi isteyenlerin basina insallah. Allaha binlerce sukurler olsun ve ayni endiseleri yasayanlara yardimci olabiliyorsam bu yaziyla ne mutlu bana.

Sevgiler ..

merhaba,
bende rahim duvarinda 4.5cmlik miyomla hamile kaldim. hamilelik oncesinde de agri vs. hic problemim yoktu. hamileligim de cok rahat gecti cok sukur. hic agri ya da en ufak bir kanama yasamadim. hamileligim surece 5 aylik oluncaya kadar miyom buyumeye devam etti, 10cm e ulasti ve sonra sabit kaldi. rahim disina dogru buyudugu icin hic sikinti yasamadigimi soyledi doktorum. 32. haftaya kadar progestan kullandirdi doktorum temkinli olalim diye. normal dogum yapmayi.cok istedim ve cok sukur hic problemsiz normal dogum yaptim. dogumdan 1.5 ay sonra miyom 8cme dustu, su anda 6ayda bir kontrol onerdi doktorum.eski haline donmesini bekliyoruz ve eger kismet olur da ikinciye hamile kalirsam bu sefer sezeryan olup miyomu da alicak doktorum. kafaniza birsey takmayin allah buyuk herseyin hayirlisi. allah her isteyene bebegine kavusmayi nasip etsin. hamilelik boyunca bu yazilari okuyup icimi rahatlatmak istedim ve hersey yolunda giderse bende miyom hikayemi paylasacagim dedim. cok sukur nasip oldu.

Benimde. 4.5 cm e ulaşmıştı dogumdan sonra arka duvarda idi miyom.hamileliğimde hiç miyom görünmedi.36+5de doğurdum. Sezeryan ile işin ilginç kısmı ntsde sancım doğuracak .Kadar cıkmıyordu.fakat sancıdan kıvranıyordum.

Canim ne mutlu sanada, cok sukur, miyomu olup bebek isteyenler burda görsünler iyi hikayelerde var❤

Merhaba kızlar bende de 2,5cm lik myom var 8haftalık hamileyim benimki subseröz. Şimdiki doktorum rahim ağzına doğru durduğunu söyledi. Büyüyüp büyümediğini bilmiyorum daha haftaya kontrolüm var. Ben de ağrı yapmasından korkuyorum daha önceki doktor yapabilir demişti. İnşallah benim de sizinkiler gibi rahat ağrısız sızısız geçer. Yazdıklarınız moral oldu teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…