suçlu ben mi oldum şimdi?

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
332
652
103
merhabalar, sizlere bir şey danışmak için bu konuyu açma gereği hissettim.
nişanlı olan bir abim var Allah nasip ederse 2 ay sonra nikahları olacak, evlenecekler. ben şehir dışında okuyorum yani 9 ay başka şehirde oluyorum. abimin söz, nişan, tanışma merasiminde bulunabildim onun dışında abimin nişanlısı ile pek görüşemedik. mesaj ile konuştuk birkaç kez ama yapı gereği ben çok konuşamıyorum, bir de annem babam var toplu ortamlarda bana laf düşmez diye konuşmadım pek. dün abimle bir şeyler yerken abim bana sana bir şey soracağım dürüstçe cevap ver dedi bende sor tabi dedim. nişanlısı abime kardeşin(yani beni kastederek) benim WhatsApp durumlarımı sona mı aldı hiç bakmıyor, geçen durumum cevap verdi ama baktı olarak gözükmüyor amacı ne demiş. :) bende kendisine okundu bilgimin kapalı olduğunu söyledim ardından bana inanabilmek için telefonumu göstermemi istedi. açıkçası içerledim biraz benim sözüme inanmamasına ve nişanlısının amacını da çözemedim. ve bu yaşananların önceki gününde bize gelmişti ve bana karşı suratı beş karıştı.28-29 yaşında insan ikisi de neden böyle şeylere takılıyorlar anlamıyorum. ayrıca abimin de bildiği bir ilişkim var, abimler ortak hesap kullanıyor geçen gün aramaların en üstünde çok baktıkları için erkek arkadaşımın profilini gördüm sorduğumda abim nişanlısının baktığını söyledi, takılmadım. bunu arkadaşlarımla paylaştığımda neden bakıyormuş ben altında bir şey ararım gibi şeyler söylediler. ikisi de kafama takıldı, kimsenin işine karışmak istemediğim için mesafeli davranırken abimle arama böyle bir konu sokulması beni rahatsız etti, bundan sonraki tavrım ne olmalı sizce?

Bayağı boş vakti var sanırım durumlarına kim baktı kim bakmadı çetelesini tuttuğunuza göre. Siz de aynı şekil geri sorsaydınız madem amacı ne neden erkek arkadaşımın resmine bakıyor diye. Bence sizin tavrınız gayet yerinde. İyi anlaşmak, durumlarına bakmak veya yorum yapmak zorunda değilsiniz. Sadece saygılı olmak zorundasınız ki konunuza bakılırsa fazlasıyla saygılısınız zaten. Ayrıca siz de abinize deseydiniz neden hemen olumsuz fikre kapılmış hakkımda diye. Ben de buna alınırdım mesela en çok.

Yenge hanım "fettan görümce" konuları açmak için açık arıyor gibime geldi. :confused: Ne kadar ufak hesaplar bunlar... Hadi diyelim ki kendisini sevmediniz, umursamıyorsunuz filan, onun bile hesabını soramaz ki. Bir saygısızlık yapılmadığı sürece kimsenin kimseye özel bir ilgi göstermesine gerek yok çünkü. Yerinizde olsam aynı mesafeden devam ederim. Zira bir süre sonra sizin koyduğunuz mesafe değil, onun sürekli öküz altında buzağı arama çalışmaları abiniz tarafından rahatsız edici bulunacaktır. Yani eğer abiniz aklı başında bir insansa tabi...

Ben olsam ilk gördüğümde böyle böyle bir mevzu olmuş ama sanırım yanlış anlamışsın diye açıklarım. Sonra da ortamlar dışında muhatap olmam. Somut menfi bir davranışla karşılaşmadıktan sonra böyle muhabbetlere girilmesi çok saçma. Gelin hanım alınganlık yapmış, abini de yönlendirmeye çalışmış. Erkekler eşleriyle kardeşleri arasındaki dengeyi güzel kursalar keşke. Bu konuda en beceriksiz olanlar sanırım bu toprakların erkekleri.

bence üçünüz buluşmayı teklif edin sadece üçünüz olun ve açıkça duygularınızdan bahsedin. ben işinize çok karışmak istemediğim için vs buraya nasıl yazdıysan o şekilde ifade edin kendinizi.
üstünüzden yük kalksın.

Yengenizde bir ferhunde sezmedim degil. Yakında arsayı mutahite verelim şevkettt diye de gelebilir neyse şaka bir yana whatsapp şeysileri çok saçma . herkes yengesini ya da yenge görümünü sevmek zorundamı zırt pırt konuşmak zorunda mı bana yengeniz siiznle bir yarışa girmek istiyor gibi geldi sanki meraklı biraz sizin ilişkinizin oldugu kişiyede bakması meraktandır.

Beni bu konularla rahatsiz etme abi de guzellikle duzgunce ,dunya ferhundenin etrafinda donmuyor cogu kisi gorumcelere on yargili kiz da oyle olabilir ben senin bildigin gorumcelerden degilim.lutfen surat asma kisisel algilama de guzellikle...agzimizin tadi kacmasin

Keşke abim olsaydi. 😂😂😂 Hiç işinizi bilmiyorsunuz yahu...

Ben olsam "abi ben onun durumlarina bakmak zorunda değilim, okundu bilgim kapali ve bakip bakmamin ne gibi bir amaci olabilir?

Cocuk cocuk işlerle senin de kafani dolduruyor, bir derdi varsa ciksin kendi konuşsun benimle, bir daha onun gereksiz mevzulari doldurup gondermesiyle bana hesap sormaya gelme." derdim.

merhabalar, sizlere bir şey danışmak için bu konuyu açma gereği hissettim.
nişanlı olan bir abim var Allah nasip ederse 2 ay sonra nikahları olacak, evlenecekler. ben şehir dışında okuyorum yani 9 ay başka şehirde oluyorum. abimin söz, nişan, tanışma merasiminde bulunabildim onun dışında abimin nişanlısı ile pek görüşemedik. mesaj ile konuştuk birkaç kez ama yapı gereği ben çok konuşamıyorum, bir de annem babam var toplu ortamlarda bana laf düşmez diye konuşmadım pek. dün abimle bir şeyler yerken abim bana sana bir şey soracağım dürüstçe cevap ver dedi bende sor tabi dedim. nişanlısı abime kardeşin(yani beni kastederek) benim WhatsApp durumlarımı sona mı aldı hiç bakmıyor, geçen durumum cevap verdi ama baktı olarak gözükmüyor amacı ne demiş. :) bende kendisine okundu bilgimin kapalı olduğunu söyledim ardından bana inanabilmek için telefonumu göstermemi istedi. açıkçası içerledim biraz benim sözüme inanmamasına ve nişanlısının amacını da çözemedim. ve bu yaşananların önceki gününde bize gelmişti ve bana karşı suratı beş karıştı.28-29 yaşında insan ikisi de neden böyle şeylere takılıyorlar anlamıyorum. ayrıca abimin de bildiği bir ilişkim var, abimler ortak hesap kullanıyor geçen gün aramaların en üstünde çok baktıkları için erkek arkadaşımın profilini gördüm sorduğumda abim nişanlısının baktığını söyledi, takılmadım. bunu arkadaşlarımla paylaştığımda neden bakıyormuş ben altında bir şey ararım gibi şeyler söylediler. ikisi de kafama takıldı, kimsenin işine karışmak istemediğim için mesafeli davranırken abimle arama böyle bir konu sokulması beni rahatsız etti, bundan sonraki tavrım ne olmalı sizce?

Yengene söyle kendi ilişkisiyle alakadar olsun seninle değil. Benim de görümcem var hiç böyle hesaplar yapmıyorum kaldı ki banane yani. Sen haklısın kendini üzme. Yenge mikser tipli sanırım görmezden gel.

Sizde sorun yok bence abinizin nişanlısı takacak yer aramış. Ben böyle birini seveceğim varsa da sevemezdim. Mesafe koymak iyidir.

Back
X