Suçu başkasının üstüne atmak ..

melisay2

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
134
67
Iyi gunler hepinize :) 2-3 gündür sinirden çıldırıyorum resmen. Nasıl bi tepki verebilirim bilmiyorum. Konu nisanlimin yengesi.

Nisanlimin dayisinin kizi var 16 yasinda. Ergenlik zamanlarinda nasil sacmaliklar yapılır hepimiz biliyoruz. Bu kizda oyle oldugu zamanlarda beni cok sevdigi icin herseyini geldi bana anlatti. Bende akil verdim,destek oldum. Inanin hep ugrastim onun icin. Cunku cok saf bi kiz. Kim ne derse o yöne gidebilcek bi insan. Arkadas ortami kötü,ne akillar veriyolar kiza duysaniz agziniz acik kalir.

Bu kuzen sigara filan iciyomus senelerdir. Annesi babasi filan biliyolar ictigini. Annesinin karsisinda icti benim gozumun onunde. Teyzesiyle karsilikli oturup iciyolar. Herkes biliyor yani. Bu kuzen bizimle oldugu bigun fotograflar cekiyor elinde sigara var. Fotograflarda biz yokuz ama. Annesi bildigi halde kocasini ariyor,ictigini bilmiyomus gibi bagirip cagiriyor,sozde sinir krizleri geciriyor,kocasini ustumuze gönderiyor. Neymis biz iciriyomusuz. Neyse ki adam farkinda herseyinde bizi savunuyor. Bide bana anlattiklari,kocasinin duysa cok sinirlencegi seyler var.

Dun bana whatsapptan mesaj geliyo nisanlimin evine esyalar filan gondermislerdi onlari istiyolar anne kiz :) bizde tamam simdi getiriyoruz dedik bu seferde kocasi evde diye biz gelip aliriz siz gelmeyin demeye basladilar cunku kocasi duysa cok sinirlencek. Mesajlari kuzen atiyo bana,surekli babam evdeyken getirmeyin babam cok sinirlenir filan diyor. Galiba bildigim seyleri anlatmamdan da korkuyolar.

Benden esyalari almaya gelirlerse nasil bi tepki vermeliyim ? Benimde o kizda bisuru kiyafetim var onlari istemelimiyim ? Ki onlarin bende hic bi ozel esyasi yok eve gönderdikleri var sadece. Bizim hic bi sucumuz yokken iftira atmaya calisti bunun icin ne gibi bi tepki vermeliyim ? Sinirlerime hakim olabilen bi insan degilim karsima gecip bana bisey soylerse kendimi tutamicagimi dusunuyorum. Ama bize yapilan haksizligida bi sekilde anlasinlar istiyorum. Cunku ben gercekten cok ugrastim o kiz icin. Bazi fotograflari cikti ,tehdit ettiler herkese dagitcam diye gunlerce pesinde kostum sonunda da hallettim. Anneside biliyor bütün bu olaylari. Babasi cok sinirli bi adam duysa napcagi belli olmaz. Ama ben gittim annesine anlattim sonra suclu olan ben olurum diye. O evinde otururken ben kosturdum kizi icin. O kadar sey yapmisken bana bunu yapmalari haksizlik degil mi ?

sızde kendı esyalarınızı ısteyın ,
olanlarıda acık acık anlatın babasına bılsın kızının nasıl bırı oldugunu

sızde kendı esyalarınızı ısteyın ,
olanlarıda acık acık anlatın babasına bılsın kızının nasıl bırı oldugunu
Bende oyle düşündüm aslında ama ay ne biliyim bu seferde iyice biz mi suclaniriz,bak nasil ortaligi karistirdilar mi olur diye dusundum

Kızın yolu yol değil uzak duracaksın hiç destek olma boş ver ciddiyim böylelerine bunu yapıcan gelip niye alıyorlar deseydin ya ben sizi yorarmıyım hiç hemen getiriyom diye. En sevmediğim tipler

Kızın yolu yol değil uzak duracaksın hiç destek olma boş ver ciddiyim böylelerine bunu yapıcan gelip niye alıyorlar deseydin ya ben sizi yorarmıyım hiç hemen getiriyom diye. En sevmediğim tipler

Dedim zaten demezmiyim. Size mi sorcam esyalarinizin pesine dustunuz ya hemen getiriyoruz dedim bu seferde kiz babam sinirlenir,babamdan dayak yememi mi istiyosunuz zaten benimle konusmuyo hafta ici alalim biz dedi. Biz konuyu kapatmaya calisiyoruz siz kavga cikarmaya geliyosunuz dedi.

Dedim zaten demezmiyim. Size mi sorcam esyalarinizin pesine dustunuz ya hemen getiriyoruz dedim bu seferde kiz babam sinirlenir,babamdan dayak yememi mi istiyosunuz zaten benimle konusmuyo hafta ici alalim biz dedi. Biz konuyu kapatmaya calisiyoruz siz kavga cikarmaya geliyosunuz dedi.

Eee o zaman ne bu tavır ne bu acele sert bit uyarın siz ve 16 yaşında ki kişi öocuk değildir hele bu devirde ki suya götürür susuz getirir. Eşyaları alnmaya gelince konuşun duvarı çekin aranıza muhattap olmasınlar

ayy daha baştan çok vıcıklık olmuş..kadın gayet tehlikeli...herkes evdeyken kendini akla bence nişanlinla beraber..sonrada mümkün olduğunca uzak dur..eşları ver ve kendi eşyalarınıda al..

ayy daha baştan çok vıcıklık olmuş..kadın gayet tehlikeli...herkes evdeyken kendini akla bence nişanlinla beraber..sonrada mümkün olduğunca uzak dur..eşları ver ve kendi eşyalarınıda al..

Dogru soze ne denir. Kizin babasi hafta ici evde yok cumartesi pazar eve geliyo sadece is icin. Annesi hic ilgilenmiyor. Kiz annemden babamdan nefret ediyorum keske bosansalar diyodu. Dedigim gibi arkadaslari cok kotu. Kiz birinden hoslansa hemen git yat diyolar. Oyle olunca destek olmak yaninda olmak istedim. Ama demekki gerek yokmus. Bide seneye okullarimiz bitiyo evlenmeyi dusunuyoruz oyle olunca gereksiz samimiyet oldu. Cunku biz onlarin yasadigi sehirde ogrenciyiz. Cagiriyolar mesela gitmedigimiz dayisi bozuluyo bu sefer. Kizi kabul etmiyoruz istemiyosunuz diyolar. Yanimiza gelincede bizi sucluyolar. Yakin olsak bi dert olmasak bi dert anlicaniz. Ama su olaydan sonra bitti tabikide.

ben olsam anlatmazdım.
uzak durabilirsin ama bir başkasının ayıbını örtmek gerekir sermek değil.

Dogru soze ne denir. Kizin babasi hafta ici evde yok cumartesi pazar eve geliyo sadece is icin. Annesi hic ilgilenmiyor. Kiz annemden babamdan nefret ediyorum keske bosansalar diyodu. Dedigim gibi arkadaslari cok kotu. Kiz birinden hoslansa hemen git yat diyolar. Oyle olunca destek olmak yaninda olmak istedim. Ama demekki gerek yokmus. Bide seneye okullarimiz bitiyo evlenmeyi dusunuyoruz oyle olunca gereksiz samimiyet oldu. Cunku biz onlarin yasadigi sehirde ogrenciyiz. Cagiriyolar mesela gitmedigimiz dayisi bozuluyo bu sefer. Kizi kabul etmiyoruz istemiyosunuz diyolar. Yanimiza gelincede bizi sucluyolar. Yakin olsak bi dert olmasak bi dert anlicaniz. Ama su olaydan sonra bitti tabikide.

Her zaman açık net olmak iyidir dayısı bozuluyorsa bozulsun senin strese girmenden önemli değil bence

Anlatmayın babasına , zaten çirkef insanlar ve daha fazla çamur sıçratmasınlar ama sizin yerinizde olsam, babası evdeymiş yokmuş demeden götürür bırakırım eşyaları (hatta babası evdeyken) gitmişken onda kalan eşyalarımida isterim, bir dahada görüşmem.

kadın biraz da eşyaları istemeye bahane arıyormuş gibi geldi bana

nasıl olsa size işleri düşecek gibi görünüyor ama bence uzak durmanızda fayda var

onca olaydan sonra hem iftira hem nankörlük bu yapılan çünkü

kadın biraz da eşyaları istemeye bahane arıyormuş gibi geldi bana

nasıl olsa size işleri düşecek gibi görünüyor ama bence uzak durmanızda fayda var

onca olaydan sonra hem iftira hem nankörlük bu yapılan çünkü
Benimde en cok takildigim nankorluk kismi zaten. Onu yediremiyoruz. Nisanlim kac kere bu kadar destek olma o kiza dedi. Sevmiyo cunku sadece dayisi bozuluyo diye kabul ediyodu. Bende hep destek olmak istedim salak gibi. Kotu bisey yapmasin kendine zarar vermesin diye yaninda durdum. Ben babasiz buyudum tek cocugum o bana o kadar yakin davranip herseyini paylasinca kardes yerine koydum galiba. Bana bu gune kadar iyi ki varsin diyen kiz dün birden degisti. En cok bu gitti zoruma.

Anlatmayın babasına , zaten çirkef insanlar ve daha fazla çamur sıçratmasınlar ama sizin yerinizde olsam, babası evdeymiş yokmuş demeden götürür bırakırım eşyaları (hatta babası evdeyken) gitmişken onda kalan eşyalarımida isterim, bir dahada görüşmem.
Biz esyalari goturdugumuzde adam sorcak niye getirdiniz noldu diye. O zaman karin istedi getirdik diyelim ama dimi ? Sonrasina karismayalim.

Benimde en cok takildigim nankorluk kismi zaten. Onu yediremiyoruz. Nisanlim kac kere bu kadar destek olma o kiza dedi. Sevmiyo cunku sadece dayisi bozuluyo diye kabul ediyodu. Bende hep destek olmak istedim salak gibi. Kotu bisey yapmasin kendine zarar vermesin diye yaninda durdum. Ben babasiz buyudum tek cocugum o bana o kadar yakin davranip herseyini paylasinca kardes yerine koydum galiba. Bana bu gune kadar iyi ki varsin diyen kiz dün birden degisti. En cok bu gitti zoruma.

kıymet bilmeyen insanlarmış. olsun iyilik yap denize at demişler.

daha yaşı küçük belli ki annesi doldurmuş onu da

Biz esyalari goturdugumuzde adam sorcak niye getirdiniz noldu diye. O zaman karin istedi getirdik diyelim ama dimi ? Sonrasina karismayalim.

Kaba üslup kullanma asla karın istedi vs deme yumuşak ol gerisine karışma

Demek ki haketmiyorlarmis..Eşyalarını tartışmadan ver ve iletişimi kes.Babasına da birşey söyleme anası düşünsun kızını nasıl yola getirecegini..İnsanoğlunun hamurunda var nankörlük..Yani can sıkmaya değmeyecek insanlar belli ki..Salla gitsin..

X