Doğuma Hazırlık suda doğum yapan varmı aranızda?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

citos2903

üç böcek bir çiçek :))
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
6.330
47
163
doğum yapmama 2 aydan az kaldı:CüvCüv:dktrum normal doğum dedi birde suda doğumu tavsiye etti aranızda suda doğum yapan arkadaşlar varmı eğer varsa tavsiye edermisiniz ? paylaşımlarınızı bekliyorum :lepi:

bende suda doğumu araştırdımankara zekai tahir burak hastanesinde vardı.doğum ücreti 550tl eşinde doğuma girebiliyor ama internetteki suda doğum görüntülerini izledikten sonra vazgeçtimkafamçokkarıştı

sanırım yurtdışında yaşıyosun Türkiyede henüz yaygın bi dogum degil sayılı hastanelerde var.
hayır cnm türkiyede yaşıyorum ve normal doğumdan çok korkuyorum:1no2:oyüzden dktrumuzda suda doğumuda tavsiye edebilirim dedi sanırım izmirde yapan yerler varmış araştırıyorum

bende suda doğumu araştırdımankara zekai tahir burak hastanesinde vardı.doğum ücreti 550tl eşinde doğuma girebiliyor ama internetteki suda doğum görüntülerini izledikten sonra vazgeçtimkafamçokkarıştı
bende normal doğum görüntülerini görünce korktum kafamçokkarıştıbirde ablamın doğumu zor olmuştu buda beni kötü etkiledi sanırım

citos bebiş
suda doğummu yapcan
nasıl oluyo o
nette seğretmeye pek cesaretim yok

citos bebiş
suda doğummu yapcan
nasıl oluyo o
nette seğretmeye pek cesaretim yok
ewet cnm suda doğurmak istiyorum fekat ilk doğum olucak bazı tereddütlerim var CADIARZUbende tam olarak bilmiyorum araştırıyorum cnm ben baktım :kedi:normal doğumun sulu halikaydirigubbakcemile3

sanırım suda doğumu izleyenler ortamın kalabalıklığından tiksindiler CADIARZU
evet izleyince insan tırsmıyo değil hani:bbo:
ama benim merak etiğim su soğukmu oluyo acep yoksa banyo kıvamındamıkaydirigubbakcemile3

çünkü suda doğum normale nazaran daha az ağrılı diye duymuştum soğuktan kıçımız uyuşuyoda ondanmı acı hissetmiyoruz kafamçokkarıştı

eğer soğuksada oğluşum üşümezmi :uhm:

evet ben de suda doğumu izledim ve hiç de hoş değildi..annenin hali içler acısıydı..saçı başı sırılsıklam...perperişan..ve bence anlatıldığı gibi çok da kolay değil....kadın çekmesi gereken sancıyı ve acıyı yine çekti....üzerine bi de perişanlık...bana eziyet gibi gelio ama tabiki tercih meselesi....

sanırım suda doğumu izleyenler ortamın kalabalıklığından tiksindiler CADIARZU
evet izleyince insan tırsmıyo değil hani:bbo:
ama benim merak etiğim su soğukmu oluyo acep yoksa banyo kıvamındamıkaydirigubbakcemile3

çünkü suda doğum normale nazaran daha az ağrılı diye duymuştum soğuktan kıçımız uyuşuyoda ondanmı acı hissetmiyoruz kafamçokkarıştı

eğer soğuksada oğluşum üşümezmi :uhm:

sezencim.. su bebeğin anne karnında içinde bulundugu suyun sıcaklıgıyla aynı oluyormus.. anneninde suda kasları gevsediği için agrı az oluyo diyolar.. ama tabii doğuranlara sormak lazım.. bebek için hiç bi sakıncası yokmus.. sağlıklı diyolar..

hatta burda bi tanıdığın 4 aylık bebegi var.. inanamazsınız.. 2. ayından itibaren bebeği havuza bırakıyolar cupp cupp cupp kendi yüzüyo.. doğuştan bu yeteneğe sahip bebişler zaten.. bende gördüğümde şokkkkk oldum ama gerçek... çokk tatlııı görünüyo ama

suyun sıcaklığı 37 derece oluyo ve araştırmalarıma göre ilk doğumda suda doğumu önermiyolar ve hamilelik sürecinde fazla kilo alanlarada suda doğumu önermiyorlar.suda doğumu merak eden arkadaşlar zekai taahir burak hastanesinin sitesinden suda doğumda aranan şartların listesini bulabilirler

canim benim inan bende cok korkuyodum senin gibi hatta burda sezeryan yada normal diye secme sansimda yoktu ama sancimi filan hep ayakta cekdim hic yatmadim hep yurudum sanci geldikce asagi dogru itikledim resmen...bide sanci gelince sicak dus al cok yardimci oluyo agrilarin azaliyo cokda korkunc degilmis bunu soylim...sonucda bebisini gorunce unutuyosun ve yeniden basliyosun hayata hersyei bebisinle ogreniyosun bak bize tanisali 2 ay oldu ama kucuk hanim daha neyi sever neyi sevmez ogrenemedik :))) allah tamamini erdirsin canim....

canim benim inan bende cok korkuyodum senin gibi hatta burda sezeryan yada normal diye secme sansimda yoktu ama sancimi filan hep ayakta cekdim hic yatmadim hep yurudum sanci geldikce asagi dogru itikledim resmen...bide sanci gelince sicak dus al cok yardimci oluyo agrilarin azaliyo cokda korkunc degilmis bunu soylim...sonucda bebisini gorunce unutuyosun ve yeniden basliyosun hayata hersyei bebisinle ogreniyosun bak bize tanisali 2 ay oldu ama kucuk hanim daha neyi sever neyi sevmez ogrenemedik :))) allah tamamini erdirsin canim....
aminnn inşallah cnm:Saruboceq:burda yazılanları okudukça nerdeyse suda doğumdanda vazgeçeceğim:bbo:en iyisi hayırlısını dilemek olucak:gitme:

sezencim.. su bebeğin anne karnında içinde bulundugu suyun sıcaklıgıyla aynı oluyormus.. anneninde suda kasları gevsediği için agrı az oluyo diyolar.. ama tabii doğuranlara sormak lazım.. bebek için hiç bi sakıncası yokmus.. sağlıklı diyolar..

hatta burda bi tanıdığın 4 aylık bebegi var.. inanamazsınız.. 2. ayından itibaren bebeği havuza bırakıyolar cupp cupp cupp kendi yüzüyo.. doğuştan bu yeteneğe sahip bebişler zaten.. bende gördüğümde şokkkkk oldum ama gerçek... çokk tatlııı görünüyo ama

aman ben almıyım alanada mani olmiyim delikafadulden
bide şimdi oğluşumu havuza atsam yüzermi diyosun ay korkarım ayol bi kaşık suda boğuluyolar yemek yerken nefes borusuna filan kaçınca minicik yavrum nasıl yüzer kafamçokkarıştı
daha öncede duymuştum ama bırakamam onu ödüm patlar

helebi doğsun yüzmeyi büyüynce öğrenir :sm_cool:

bütün hamileliğimi, ben nasıl doğurcam, nasıl çıkıcak bebek içimden:)), o acıya dayanabilecekmiyim diye kaygıyla geçirdim... gözümün önünde hep türk filmlerinden sahneler... kadın yatakta kenara bağlanan iplerden tutmuş, yüzünde boncuk boncuk terler ve çığlıkları:) internetteki müthiş araştırmalarımda cabası:)) suda doğummu, ayakta doğummu vs vs... doğumun sadece bebeğin dışarı çıktığı an olarak düşündüm 9 ay boyunca:) gece 1 de hafif bi kanamam oldu hastaneye gittik ve 2 de sancılarım başladı sabaha kadar sürdü.. epidurali sabah yaptılar yarım saat filan sancımı aldı o kadar... 11 de doğuma girdim ve 10 dakkada bitti doğum.. işin en kolay ve hatta eğlenceli kısmı doğum anıydı eşimde yanımdaydı onun yanımda olması bana güç verdi.. her ne kadar hamileliğim süresince eşi doğuma girenlerle dalga geçip ne kadar saçma bulduğumuzu sölesekte:)) sancılarım süresince hiç bağırmadım desem yeridir... ki gerçekten ciddi sancı çektim... ama bağırarak kendimi daha çok korkutucaktım her şey daha zor olucaktı.. sancılar geldiği zaman doğru nefes alıp vermeye odaklandım... sancı çekerken yanımda eşim ve kayınvalidem dışında kimseyi istemedim yakınlarımdan... çünki onların ah vah demesi beni dahada endişelendiricekti... doğumum oldu, bebeğimi muayene için içeri götürdüler benide hasta bakıcı duşa soktu yanıma makyaj malzemelerimi almıştım duşumu aldım, makyajımı yaptım pembiş geceleğimi giyip fıstık gibi çıktım.. görmeye gelenler nasıl yani senmi doğum yaptın dediler:)) sezeryanla doğum yapanlar dikişlerinin ağrısından yrüyemiyolar doğrulamıyolar o ilk anın tadını alamıyolar onlarında allah yardımcısı olsun.. neyse lafın kısası evet sancı çektim hemde saatlerce ama doğumum gerçekleştikten sonra ne sancı ne bişey:) bebeğinle başbaşasın.. doktorum bile ağrı eşiğin çok yüksek kolay bi doğum oldu dedi.. benim için o kadar kolay değildi özellikle sancı kısmı ama hep bunun bi kaç sonra geçeceğini düşündüğüm için en azından insanları paniklettirmedim ve her şey daha kolay oldu... akıllı insanların işi çabuk hallolur.. sen hamileliğin tadını çıkar sancılarında doğumunda eşin yada sana güç veren birisi mutlaka olsun... haa bide doğumun kolay geçmesini sağlaya dualar var onları mutlaka oku( kk da vardı, nettende bulabilirsin) ne derler Allah bir avazda kurtarsın inşallah.. kolay doğumlar diliyorum:))

bütün hamileliğimi, ben nasıl doğurcam, nasıl çıkıcak bebek içimden:)), o acıya dayanabilecekmiyim diye kaygıyla geçirdim... gözümün önünde hep türk filmlerinden sahneler... kadın yatakta kenara bağlanan iplerden tutmuş, yüzünde boncuk boncuk terler ve çığlıkları:) internetteki müthiş araştırmalarımda cabası:)) suda doğummu, ayakta doğummu vs vs... doğumun sadece bebeğin dışarı çıktığı an olarak düşündüm 9 ay boyunca:) gece 1 de hafif bi kanamam oldu hastaneye gittik ve 2 de sancılarım başladı sabaha kadar sürdü.. epidurali sabah yaptılar yarım saat filan sancımı aldı o kadar... 11 de doğuma girdim ve 10 dakkada bitti doğum.. işin en kolay ve hatta eğlenceli kısmı doğum anıydı eşimde yanımdaydı onun yanımda olması bana güç verdi.. her ne kadar hamileliğim süresince eşi doğuma girenlerle dalga geçip ne kadar saçma bulduğumuzu sölesekte:)) sancılarım süresince hiç bağırmadım desem yeridir... ki gerçekten ciddi sancı çektim... ama bağırarak kendimi daha çok korkutucaktım her şey daha zor olucaktı.. sancılar geldiği zaman doğru nefes alıp vermeye odaklandım... sancı çekerken yanımda eşim ve kayınvalidem dışında kimseyi istemedim yakınlarımdan... çünki onların ah vah demesi beni dahada endişelendiricekti... doğumum oldu, bebeğimi muayene için içeri götürdüler benide hasta bakıcı duşa soktu yanıma makyaj malzemelerimi almıştım duşumu aldım, makyajımı yaptım pembiş geceleğimi giyip fıstık gibi çıktım.. görmeye gelenler nasıl yani senmi doğum yaptın dediler:)) sezeryanla doğum yapanlar dikişlerinin ağrısından yrüyemiyolar doğrulamıyolar o ilk anın tadını alamıyolar onlarında allah yardımcısı olsun.. neyse lafın kısası evet sancı çektim hemde saatlerce ama doğumum gerçekleştikten sonra ne sancı ne bişey:) bebeğinle başbaşasın.. doktorum bile ağrı eşiğin çok yüksek kolay bi doğum oldu dedi.. benim için o kadar kolay değildi özellikle sancı kısmı ama hep bunun bi kaç sonra geçeceğini düşündüğüm için en azından insanları paniklettirmedim ve her şey daha kolay oldu... akıllı insanların işi çabuk hallolur.. sen hamileliğin tadını çıkar sancılarında doğumunda eşin yada sana güç veren birisi mutlaka olsun... haa bide doğumun kolay geçmesini sağlaya dualar var onları mutlaka oku( kk da vardı, nettende bulabilirsin) ne derler Allah bir avazda kurtarsın inşallah.. kolay doğumlar diliyorum:))

maşaallah:nazar: cnm Rabbim herkese böyle doğumlar nasip etsin tabi söylediğin gibi birazda insanın kendi elinde nasıl düşünürsen onu yaşıyosun...bebişini güle güle büyüt Allah hayırlı uzun ömürler versin:Saruboceq: suda doğuma gelince benimde duyduğuma göre ilk doğumda önermiyolarmış sebebini bilmiyorum ama öyle duymuştum aslında hiçbişey çokda planlanılan gibi olmuyo yani herşey normal giderken ve anne kendini normal doğuma alıştırmışken aniden sezeryana alınabiliyo bi arkadaşım normal olucak sezeryan istemiyorum diye diretmiş ve 7 saat suni sancıdan sonra drlar artık dinlememiş ve sezeryana almış yani herşeyi oluruna bırakıp güzel düşünmekte yarar var tabikide bi karar vermek gerekiyo ama heran herşeye de hazırlıklı olmak lazım Rabbim hepimizi hayırlısı ile kurtarsın ve bebişlerimize sağlıklıca kavuşmayı nasip etsin:Saruboceq: a.s.

canim ben suda dogum yapmak isteyenlerdendim
harikada genis bir banyom vardi
girdimde suya
accayip rahatlatici inan bana
suyun ayarini kendin ayarlayabiliyosun sicaklik olarak
esinde yanind oldumu masajini yapar
su agrilari hafifletip insani gevsetiyo
fakat 2saat sonra SIKILMISDIM cikdim sudan
sonrasindada normal olarak dünyaya getirdim
hic korkma balim benim rabbim yardimcin olur hayirlisiyla
o anki ruh haline göre hareket edersin sende suya bi gir bakarsin normal dogum yaparsin bi anda

bütün hamileliğimi, ben nasıl doğurcam, nasıl çıkıcak bebek içimden:)), o acıya dayanabilecekmiyim diye kaygıyla geçirdim... gözümün önünde hep türk filmlerinden sahneler... kadın yatakta kenara bağlanan iplerden tutmuş, yüzünde boncuk boncuk terler ve çığlıkları:) internetteki müthiş araştırmalarımda cabası:)) suda doğummu, ayakta doğummu vs vs... doğumun sadece bebeğin dışarı çıktığı an olarak düşündüm 9 ay boyunca:) gece 1 de hafif bi kanamam oldu hastaneye gittik ve 2 de sancılarım başladı sabaha kadar sürdü.. epidurali sabah yaptılar yarım saat filan sancımı aldı o kadar... 11 de doğuma girdim ve 10 dakkada bitti doğum.. işin en kolay ve hatta eğlenceli kısmı doğum anıydı eşimde yanımdaydı onun yanımda olması bana güç verdi.. her ne kadar hamileliğim süresince eşi doğuma girenlerle dalga geçip ne kadar saçma bulduğumuzu sölesekte:)) sancılarım süresince hiç bağırmadım desem yeridir... ki gerçekten ciddi sancı çektim... ama bağırarak kendimi daha çok korkutucaktım her şey daha zor olucaktı.. sancılar geldiği zaman doğru nefes alıp vermeye odaklandım... sancı çekerken yanımda eşim ve kayınvalidem dışında kimseyi istemedim yakınlarımdan... çünki onların ah vah demesi beni dahada endişelendiricekti... doğumum oldu, bebeğimi muayene için içeri götürdüler benide hasta bakıcı duşa soktu yanıma makyaj malzemelerimi almıştım duşumu aldım, makyajımı yaptım pembiş geceleğimi giyip fıstık gibi çıktım.. görmeye gelenler nasıl yani senmi doğum yaptın dediler:)) sezeryanla doğum yapanlar dikişlerinin ağrısından yrüyemiyolar doğrulamıyolar o ilk anın tadını alamıyolar onlarında allah yardımcısı olsun.. neyse lafın kısası evet sancı çektim hemde saatlerce ama doğumum gerçekleştikten sonra ne sancı ne bişey:) bebeğinle başbaşasın.. doktorum bile ağrı eşiğin çok yüksek kolay bi doğum oldu dedi.. benim için o kadar kolay değildi özellikle sancı kısmı ama hep bunun bi kaç sonra geçeceğini düşündüğüm için en azından insanları paniklettirmedim ve her şey daha kolay oldu... akıllı insanların işi çabuk hallolur.. sen hamileliğin tadını çıkar sancılarında doğumunda eşin yada sana güç veren birisi mutlaka olsun... haa bide doğumun kolay geçmesini sağlaya dualar var onları mutlaka oku( kk da vardı, nettende bulabilirsin) ne derler Allah bir avazda kurtarsın inşallah.. kolay doğumlar diliyorum:))[/QUO

canim ben suda dogum yapmak isteyenlerdendim
harikada genis bir banyom vardi
girdimde suya
accayip rahatlatici inan bana
suyun ayarini kendin ayarlayabiliyosun sicaklik olarak
esinde yanind oldumu masajini yapar
su agrilari hafifletip insani gevsetiyo
fakat 2saat sonra SIKILMISDIM cikdim sudan
sonrasindada normal olarak dünyaya getirdim
hic korkma balim benim rabbim yardimcin olur hayirlisiyla
o anki ruh haline göre hareket edersin sende suya bi gir bakarsin normal dogum yaparsin bi anda
inşallah benim doğumumda sizlerinki gibi kolay olur:Saruboceq::Saruboceq:gerçekten hergün nasıl olucak diye düşünüyorum bazen güçlü hissediyom bazende kendi kendime korku veriyom:1no2:inşallah oğluşum bugüne kadar bana eziyet etmedi doğum anındada etmezde çabucak doğar:asigim:canım benim annen seni bekliyor hayırlısıyla gel emiiŞenizŞeniz

Back
X