Sülalecek Yapılan Kutlamalar, her gün ailenin aranması

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
İyi tatiller kızlar. Yeni yıl yaklaşıyorken dert olmasa da içten içe kemiren bir olayı paylaşmak istedim.
Benim bu şehirde kimsem yok, geleli 6 ay oldu. Eşimin sülalesi ise komple burada. Ailesiyle birlikte yaşıyoruz, henüz yazlıktan dönmediler ama. Eşimin ailesinde her özel günü topluca kutlama gibi garip bir adet var. Ben ilk yılbaşımız dışarıda başbaşa geçiririz gibi düşünmüştüm ama öyle olmadı. Bundan sonra da olmayacak gibi. Her yılbaşı, bayram(tamam bu normal), doğum günleri gibi günlerde kayınvalidede toplanıp beraberce eğleniyorlar. Kayınvalidem çok düşüncelidir aslında, tamamen iyi niyetli yaklaşıyor eminim ama ben biraz geriliyorum.
Eşim de ailesine düşkün ger erkek gibi, her gün telefonda komuşurlar. Araması gereken saatte aramazsa babası, annesi mutlaka arar neden aramadınız diye. Ailesiyle her gün konuşsun elbette, bunda bir sorun yok ama attığımız her adımın anlatılmasından rahatsızım. Koalina bugün şuraya gitti, şu yemekleri yapmış, ailesine hediye almış vs vs... Hoşuma gitmiyor, tamam onlar da iyi niyetli ben hasta olunca babası eşime kızıypr "o kız bize emanet düzgün bak" diye. Yaşlı da insanlar eşim merak ediyor anlıyorum ama rahatsızlığımı söylersem bozulur gibi hissediyorum.
Bir de ailesiyle istediği gibi vakit geçiremediğini söyleyip deli ediyor beni. Bu yaşına kadar onlarla kalmış ve hala beraber oturuyoruz. O da vakit geçiremediyse ben ne yapayım bilemiyorum.
Sadece bir kere çok fazla iç içe olduğumuzu ve benim alışkın olmadığımı söyledim de "bir gün onları kaybettiğimde bu sözü sana hatırlatırım" dedi.
Sizce bunları dillendirip rahatsızlığımı dile getirsem mi yoksa önemsemesem ve aileye ayak uydursam mı bilemedim. Görümcelerimin eşleri de bu düzene uymuş hani kimse şikayetçi değil gibi görünüyoro_O
EKLEME=beraber oturarak her şeyi kabul etmişim gibi bir durum yok, konunun beraber oturmakla alakası yok. 2 görümcem var evleri ayrı ve uzak semtlerde olmalarına rağmen yine de beraber kutlanıyor her özel gün. Yani ayrı olunsa da çağırılacak ve gidilecek, gidilmeyince küsülecek. Şu an yaşanan durumdan tek farkı bu kutlamaların bizim evde olması.
EDİT:Güncellemek istedim. Kutlamamızı yaptık görümcemin biri bizde kaldı çocuğuyla. Bugün evine dönerken de çocuğunu bize bıraktı. Diğer görümcem de bugün geldi çocuğunu bıraktı. Pazartesine kadar tatilim ama cumartesi akşam gidecekler duyduğum kadarıyla. Çok daraldım inanın. Dinlenmeye çok heveslenmiştim hazır bir kaç gün tatilim var diye...

SON GÜNCELLEME: Şu an için bir problem kalmadı, insan zamanla her şeye alışıyor ve rayına oturtuyormuş. YOrum yazanların, yazmış olanların elleri dert görmesin.
 
Son düzenleme:
Her erkek bukadar duskun degil bence bu normal birseyde degil ben en basta esime demistim ki ben senin ailene eklenen biri degilim ben seninle ayri bir aileyim... burda basliyor bayram seyran tamamda dogum gunu yilbasi bunlarda insan esiyle baska seyler yapmak ister kv vs ile eve toplanmak disinda ayrica biraz cekingen gordum seni esine karsi ve esin abartiyor "birgun onlari kaybettigimde bu sozu hatirlatirim" tamamen bencillik senin ailen yaninda mi oturuyor yokk onlarla surekli kutlamami yapiyosun yokk onun ailesini gordugu kadar sen gorebiliyomusun yook eee onun ki anne babada seninkiler degil mi ??problem olmasin diye mi bukadar pasifsin yoksa yapin mi bu bilemeyecegim illa buyuk kavga etmeye gerek yokta bu kadarda sessizlik sıkıntılı bence uyup uymamak sana kalmis ama eviniz ayri degil kutlamalar ayri degil hic mi sıkılıyorsun veya sıkılmayacaksın bundan ?
 
bence rahatsızlığınızı dile getirip durup dururken huzurunuzu kaçırmayın.ne tepki vereceği belli çünkü.aileye de ayak uydurmayın.dışarı çıkmak istiyosanız ailenle her zaman beraberiz zaten başbaşa geçirelim diye ikna edin bi şekilde.
evler de ayrı ama yakın anladığım kadarıyla.
 
Gordugum kadariyla ailesi iyi niyetli. O yuzden dillendirme bence. Guzel sakin bir dille tatile , gezmeye veya eglenmeye ihtiyacin oldugunu soyle. Yilbasi eglenceleri bul internetten. Goster esine. Basbasa kalmak istedigini ozledigini filan soyle. :D

Ailesi kotu niyetli olsaydi her seyi say dök derdim. :KK55::KK45:
 
Ben olsam uyum sağlardım .. Ama bende senin eşim gibiyim hep beraber tüm aile özel günlerde beraber olmayı sevenlerdenim .. Ama senide anlıyorum sonuçta eşinle özel bir zaman geçirmek istiyorsun buda en doğal hakkın ..
 
özel günlerde bir araya gelmek değil de kayınvalide ve kayınpeder ile birlikte yaşamak daha büyük sorun bence. belki ayrı olsanız bu kadar batmazdı durum size. zaten hep birliktesiniz bir de özel günler, e siz sadece kocanızla değil bütün aileyle evlenmişsiniz, insan bunalır yani.
 
Koalina zaten bir süreliğine aile ile oturuyor diye biliyorum.
Kendi evleri ama ailenin evi kentsel dönüşüm kapsamında tekrar yapılıyormuş sanırım.
O yüzden aile Koalina'nın yanında diye hatırlıyorum.
Yanlışsam düzeltir zaten kendisi de ;)

Bence orta yolu bulun.
Akşam yemeğini aileyle yiyip sonra bir yere gidebilirsiniz eşinle başbaşa?
İkinizin de gönlü olmuş olur.
 
Şu andaki ev zaten bizim. Onların evleri kentsel dönüşüm sebebiyle yapım aşamasında. Zaten senenin 10 ayı yazlıkta kalıyorlar, 2 ay oturmak için bir sene kira vermek saçma olurdu. 1 senelik kira parasını bize verdiler ve peşinat yaparak ev aldık. Eşyaları bizde ve daha dönmediler yazlıktan. Henüz beraber yaşamaya başlamadık.
Yani beraber oturuyorsanız razı olacaksın diye bir durum yok. Görümcelerimin evleri ayrı olmasına rağmen onlar da geliyor, bir şey değişmiyor ayrı olunca yine böyle günlerde beraber olunacak...
 
Sonuna kadar haklısın her adımını en ince ayrıntısına kadar aileye anlatmak nedir:KK11:

en hoşlanmadığım şey

rahatsızlığını kibar bir dille eşine ilet ben senin her hareketini aileme anlatsam ne hissedersin de.

anlar belki
 
Koalina zaten bir süreliğine aile ile oturuyor diye biliyorum.
Kendi evleri ama ailenin evi kentsel dönüşüm kapsamında tekrar yapılıyormuş sanırım.
O yüzden aile Koalina'nın yanında diye hatırlıyorum.
Yanlışsam düzeltir zaten kendisi de :KK66:

Bence orta yolu bulun.
Akşam yemeğini aileyle yiyip sonra bir yere gidebilirsiniz eşinle başbaşa?
İkinizin de gönlü olmuş olur.
Aynen öyle:KK68:
Eşim yeni yıla hep beraber girmek istiyor 12'den sonra çıkılır mı ki dışarı bilmiyorumo_O Ya da evdekileri bırakıp hadi biz gidiyoruz der mi? Tereddütüm damatların da bu düzene uymuş olması, bir ben memnun değilim onca insan içinde o yüzden söyleyeyim mi diye çekiniyorum. :KK43:
 
Aynen öyle:KK68:
Eşim yeni yıla hep beraber girmek istiyor 12'den sonra çıkılır mı ki dışarı bilmiyorumo_O Ya da evdekileri bırakıp hadi biz gidiyoruz der mi? Tereddütüm damatların da bu düzene uymuş olması, bir ben memnun değilim onca insan içinde o yüzden söyleyeyim mi diye çekiniyorum. :KK43:
12den sonra niye çıkılmasın. benim birr arkadaşım öyle yapacak. 12ye kadar ailede yemek sonra bir cafeye bara gidip eğlenme
 
Aynen öyle:KK68:
Eşim yeni yıla hep beraber girmek istiyor 12'den sonra çıkılır mı ki dışarı bilmiyorumo_O Ya da evdekileri bırakıp hadi biz gidiyoruz der mi? Tereddütüm damatların da bu düzene uymuş olması, bir ben memnun değilim onca insan içinde o yüzden söyleyeyim mi diye çekiniyorum. :KK43:

12 ye kadar aileyle oturduktan sonra çıkmanın anlamı bence de yokmuş..
Bilemedim valla, damatlar da bu düzene uymuşlar ama bence eğer itiraz edeceksen bu yılbaşında etmelisin. yoksa nasıl başlarsa öyle gider diye düşünüyorum.
 
eşinize bişey söylenmiyor anladığım kadarıyla tavrı net bu konuda, öyle mi? sizin de onun kadar net olmanız lazım o zaman. içinizden gelmiyorsa olmaz, planlarınızı birlikte yapmanız lazım, herkes bu düzene uyum sağladı diye sizin de sağlamanız şart değil bu sizi kötü yapmaz, herkesin mizacı, istekleri farklıdır.
 
Ailesiyle neden birlikte yaşıyorsunuz? En başta bağımlı olmasının sebebi bu bence. Başka bir eve taşının.
 
Annesiyle babasi yasli insanlar analdgim kadariyle esini cok ilgili buyutmusler esinde smdi onlara kiyamiyor olsun tatlim onlarla gecir bak buraya ne kadar konu acanlar var sorunlari esi aldatmis kv iftira atmis kv gelmis gitmemis.... yine dusunceli insanlarki yazlikta duruyolar sen kabul ettin dyip gelirlerdi her isi sen yapardin onlara hizmet ederdin boylede olablirdi sen onlarin kalbni kirma esinle baska aksam ckin eylenin sen kalp kirma bak bu dunyada deilse ble obur dunyada kazanacaksin canim esinin kararlarina saygi duy anne babaya karsi dha hassas ol lutfen canim
 
Ayak uydurmaya calıs iyi niyetli olduklarını soylemişssin bu güzel bişey. Tabıkı herkes kendi özel hayatı olsun ister ama buda zaman gerektırecek bir durum gibi sizin için.
Şuda bir gercekki doğum gunu evlilik yıldonumu gibi ıkınızı ılgılendıren günlerde basbasa vakıt gecrımeniz için eşinle konusmalısın
 
Sonuna kadar haklısın her adımını en ince ayrıntısına kadar aileye anlatmak nedir:KK11:

en hoşlanmadığım şey

rahatsızlığını kibar bir dille eşine ilet ben senin her hareketini aileme anlatsam ne hissedersin de.

anlar belki
Daha önce belirttim aslında. Bazen de şaka yollu bir şeyler söylüyor, bugün bana yemek vermedi kahvaltı yaptık gibi. Kendisine normal ama annesi öyle mi anlar bakalım.

12den sonra niye çıkılmasın. benim birr arkadaşım öyle yapacak. 12ye kadar ailede yemek sonra bir cafeye bara gidip eğlenme
Bütün gün onlar için hazırlık yaptıktan sonra pek enerjimiz kalmaz diye düşünüyorum ama yine de söyleyeyim bakalım ne cebap verecek...

12 ye kadar aileyle oturduktan sonra çıkmanın anlamı bence de yokmuş..
Bilemedim valla, damatlar da bu düzene uymuşlar ama bence eğer itiraz edeceksen bu yılbaşında etmelisin. yoksa nasıl başlarsa öyle gider diye düşünüyorum.
İşte herkesin uyması beni durduran aslında. Bir bana mı garip geliyor bu durum, bir ben mi rahatsızım diye düşünüyorum. Görüöcemin biri de kendine çağırmış kızı uğraştırmayaşım bu sefer bize gelin dye. Eşim hayır saçmalamayın bize geleceksiniz demiş, bana sorulmadı tabi...

eşinize bişey söylenmiyor anladığım kadarıyla tavrı net bu konuda, öyle mi? sizin de onun kadar net olmanız lazım o zaman. içinizden gelmiyorsa olmaz, planlarınızı birlikte yapmanız lazım, herkes bu düzene uyum sağladı diye sizin de sağlamanız şart değil bu sizi kötü yapmaz, herkesin mizacı, istekleri farklıdır.
Hayır tabrının net olmasıyla ilgisi yok sadece herkesin uyum sağladığı bir düzeni bozmak istemedim ve üstelemedim bu konuda ama zaman yaklaştıkça geriliyorum.

Ailesiyle neden birlikte yaşıyorsunuz? En başta bağımlı olmasının sebebi bu bence. Başka bir eve taşının.
Bunu ilk sayfada söylemiştim. Ev zaten bizim onların taşınması gerekiyor.
Annesiyle babasi yasli insanlar analdgim kadariyle esini cok ilgili buyutmusler esinde smdi onlara kiyamiyor olsun tatlim onlarla gecir bak buraya ne kadar konu acanlar var sorunlari esi aldatmis kv iftira atmis kv gelmis gitmemis.... yine dusunceli insanlarki yazlikta duruyolar sen kabul ettin dyip gelirlerdi her isi sen yapardin onlara hizmet ederdin boylede olablirdi sen onlarin kalbni kirma esinle baska aksam ckin eylenin sen kalp kirma bak bu dunyada deilse ble obur dunyada kazanacaksin canim esinin kararlarina saygi duy anne babaya karsi dha hassas ol lutfen canim
Baba 72 anne 67 yaşında ve her konuda yardımcı olmaya çalışırlar, çocuklarından da fazlasıyla ilgi bekliyorlar haliyle. Eşim de tek erkek olduğundan evlenince "adam oldum" moduna girdi. Daha önce yüzüne bakmadığı akrabalarını bile arar oldu. Herkesin niyeti iyi olunca insan da diretmek istemiyor ama ruhum sıkılıyor benim.

Ayak uydurmaya calıs iyi niyetli olduklarını soylemişssin bu güzel bişey. Tabıkı herkes kendi özel hayatı olsun ister ama buda zaman gerektırecek bir durum gibi sizin için.
Şuda bir gercekki doğum gunu evlilik yıldonumu gibi ıkınızı ılgılendıren günlerde basbasa vakıt gecrımeniz için eşinle konusmalısın
Bakalım nikah günümüze de aşağı yukarı 1 ay kaldı, onda neler olacak bilmiyorum. Nişanlıyken sevgililer gününde dahi beni arayıp kutluyordu, yahu sen benim sevgilim misin:)
 
Back
X