İyi tatiller kızlar. Yeni yıl yaklaşıyorken dert olmasa da içten içe kemiren bir olayı paylaşmak istedim.
Benim bu şehirde kimsem yok, geleli 6 ay oldu. Eşimin sülalesi ise komple burada. Ailesiyle birlikte yaşıyoruz, henüz yazlıktan dönmediler ama. Eşimin ailesinde her özel günü topluca kutlama gibi garip bir adet var. Ben ilk yılbaşımız dışarıda başbaşa geçiririz gibi düşünmüştüm ama öyle olmadı. Bundan sonra da olmayacak gibi. Her yılbaşı, bayram(tamam bu normal), doğum günleri gibi günlerde kayınvalidede toplanıp beraberce eğleniyorlar. Kayınvalidem çok düşüncelidir aslında, tamamen iyi niyetli yaklaşıyor eminim ama ben biraz geriliyorum.
Eşim de ailesine düşkün ger erkek gibi, her gün telefonda komuşurlar. Araması gereken saatte aramazsa babası, annesi mutlaka arar neden aramadınız diye. Ailesiyle her gün konuşsun elbette, bunda bir sorun yok ama attığımız her adımın anlatılmasından rahatsızım. Koalina bugün şuraya gitti, şu yemekleri yapmış, ailesine hediye almış vs vs... Hoşuma gitmiyor, tamam onlar da iyi niyetli ben hasta olunca babası eşime kızıypr "o kız bize emanet düzgün bak" diye. Yaşlı da insanlar eşim merak ediyor anlıyorum ama rahatsızlığımı söylersem bozulur gibi hissediyorum.
Bir de ailesiyle istediği gibi vakit geçiremediğini söyleyip deli ediyor beni. Bu yaşına kadar onlarla kalmış ve hala beraber oturuyoruz. O da vakit geçiremediyse ben ne yapayım bilemiyorum.
Sadece bir kere çok fazla iç içe olduğumuzu ve benim alışkın olmadığımı söyledim de "bir gün onları kaybettiğimde bu sözü sana hatırlatırım" dedi.
Sizce bunları dillendirip rahatsızlığımı dile getirsem mi yoksa önemsemesem ve aileye ayak uydursam mı bilemedim. Görümcelerimin eşleri de bu düzene uymuş hani kimse şikayetçi değil gibi görünüyor

EKLEME=beraber oturarak her şeyi kabul etmişim gibi bir durum yok, konunun beraber oturmakla alakası yok. 2 görümcem var evleri ayrı ve uzak semtlerde olmalarına rağmen yine de beraber kutlanıyor her özel gün. Yani ayrı olunsa da çağırılacak ve gidilecek, gidilmeyince küsülecek. Şu an yaşanan durumdan tek farkı bu kutlamaların bizim evde olması.