Sülalecek Yapılan Kutlamalar, her gün ailenin aranması

İmkansız. Arada 1000 km var neredeyse öyle pat diye gelip gidemezler. Sürekli böyle olacaksa ben de bu günleri ailemin yanında geçiririm muhtemelen.

Bu güzel fikir ama yalnız gitme sakın,eşini de götür.Hem de sürpriiiz bu sene yıldönümümüzü bizimkilerde geçireceğiz şeklinde söyleyebilirsin.Bahane bulursa,mutluluğumuzu paylaşmak annemlerin de hakkı,biraz da kendi ailemle kutlamak istiyorum dersin.Hatta eşinin kurduğu aynı cümleyi kullanabilirsin.Hani onları kaybedersem dediği....

• Beğen
Reactions: 2k1
zaten bu ölümle tehdit olayını hiç anlamam, house nda dediği gibi everybody dies:KK53:

• Beğen
Ben bu durumları hiç anlayamıyorum ya. Ben eşimin ailesinin oldugu şehirde otursam birde tüm özel günleri maaile geçirsem benim annem babama ayıp olur diye içim içimi yer. Derim ki, normalde burda yaşıyorsak bayram seyran tatil yılbaşı annemlerin yanındayız. Gelin gelenden gelir derler sizde de öyle olmuş. Ben kati suretle böyle bir şeye izin vermezdim. Erkek haliyle bu derece ana kuzusu oluyorsa ben bir bayan olarak 1000 km öteye geliyorsam ailemden ayrı, o bedeli bu adam öder derim.
hımmm demek ki,evlenince kendi ailenizle aynı şehirde yaşarsanız eşinin ailesi yanında değil diye,ailenizin etkinliklerine katılmayacaksınız:KK51:

Bu kadar ana kuzusuyla,anasinin dizinin dibinden ayrilmayacaksa,niye evlenmis ki..tum ozel gunlerde ailecek bir arada olsalardi,son nefeslerine kadarda ailesini mutlu etmek icin kendi kendi yirtsaydi,sizi niye buna dahil etti ki..sinir oluyorum boyle anakuzularina,bencil insanlara.niye senin ailen anne baba degil mi.niye sen yilda bir dafada ozel gunde ailenin yannda olmayasin.diyecektin ki esin sana onlqri dediginde,benim anneme babama birsey oldugunda,senin benim elimden cekecegin var o zaman.

Anneye düşkün bir eşle hayat çok zor olmalı
ben bile annemle bu kadar detaylı konuşmuyorum

Şu an memleketimden dönüş yolundayım ve telefondan herkesten alıntı yapıp cevap yazamıyorum kusura bakmayın.
Eşimin ikili bir davranışı olsa işim çok kolaydı ancak kendisi de maddi durum oldukça beni gönderir daha doğrusu gitmek istememe karışmaz, aileme elim boş gitmeyeyim diye hediyeler alır, onları çağırır... Kalabalık aile ortamlarını sever.
Kendimi düşünüyorum da, benim ailemi istemediği yahut az görüşmek istediği gibi bir mesaj verse çok bozulurdum ve malumunuz evlilikteki en büyük problemler aileler yüzünden çıkıyor. Yazın kardeşim bizdeyken işten geldiğinde selam vermedi diye odaya kapatıp azarlamıştım misal... Ben dahi hassasım aileye davranışlar konusunda. Bu yüzden kendimi öyle iyi ifade etmem lazım ki yanlış anlamasın. Elbette özel günleri aileyle geçirmek güzel ama misal bazı arkadaşların yaptığı gibi bir kaç gün önceden topluca kutlansa da o günlerde biz başbaşa kalsak? Kendisi de artık bizim onlardan BAĞIMSIZ bir aile olduğumuzu kabul etse ve her adımımızı anlatmasa? Bunu ona 6-7 aydır anlatamadım ve bazı batıl inançlara sahip. Yeni yıla hep beraber girmezsek ayrılık olacağını yahut bir musibet yaşayacağımızı düşünüyor :KK51:

Bence dillendirme , aile iyi niyetli sonucta.

Zaten aileyle oturmakla herseyi kabul etmissin ..

Bunu ona 6-7 aydır anlatamadım ve bazı batıl inançlara sahip. Yeni yıla hep beraber girmezsek ayrılık olacağını yahut bir musibet yaşayacağımızı düşünüyor :KK51:

Batıl inançların değişmesi mümkün :KK51:Bizim de başbaşa geçirmemizin nedeni arkadaşlarla çok saçma sapan geçen bir yılbaşı gecesi sonrası bundan sonra kalabalıkla kutlamak yok dedik ortak olarak :KK70:ama 6-7 ay yerine daha uzun vadede kırıcı olmadan sonuç alabileceğini düşünüyorum bu aileden bağımsız olma konusunda, kendini en iyi şekilde ifade etsen bile bu yılbaşında yine beraber olacaksınız muhtemelen, ama atıyorum aralık sonu/ocak başı yeni bir adet de çıkarabilirsiniz, her ilişkinin kendine özgü bir "başbaşa" kutlaması da olabilir, bunda bir sorun yok, tarihten bağımsız da olabilir hem şiş yenir hem de kebap :) Her orta yolun bir tarafın taviziyle olması gibi bir durum şart değil ki, her tarafın kendinden fazladan birşey yaparak yapacağı şey de denge kurar.

Şu an memleketimden dönüş yolundayım ve telefondan herkesten alıntı yapıp cevap yazamıyorum kusura bakmayın.
Eşimin ikili bir davranışı olsa işim çok kolaydı ancak kendisi de maddi durum oldukça beni gönderir daha doğrusu gitmek istememe karışmaz, aileme elim boş gitmeyeyim diye hediyeler alır, onları çağırır... Kalabalık aile ortamlarını sever.
Kendimi düşünüyorum da, benim ailemi istemediği yahut az görüşmek istediği gibi bir mesaj verse çok bozulurdum ve malumunuz evlilikteki en büyük problemler aileler yüzünden çıkıyor. Yazın kardeşim bizdeyken işten geldiğinde selam vermedi diye odaya kapatıp azarlamıştım misal... Ben dahi hassasım aileye davranışlar konusunda. Bu yüzden kendimi öyle iyi ifade etmem lazım ki yanlış anlamasın. Elbette özel günleri aileyle geçirmek güzel ama misal bazı arkadaşların yaptığı gibi bir kaç gün önceden topluca kutlansa da o günlerde biz başbaşa kalsak? Kendisi de artık bizim onlardan BAĞIMSIZ bir aile olduğumuzu kabul etse ve her adımımızı anlatmasa? Bunu ona 6-7 aydır anlatamadım ve bazı batıl inançlara sahip. Yeni yıla hep beraber girmezsek ayrılık olacağını yahut bir musibet yaşayacağımızı düşünüyor :KK51:
Eşinin düşüncesi çok yanlış..Yılbaşının ne özelliği var ki size uğursuzluk yada ayrılık getirsin? Ayrıca ailesinin ölümünden bahsetmişte sizin anne babanız ölümsüz mü? Allah gecinden versin inşallah ama hepimizin anne babası ölecek,bizlerde öleceğiz..Bu şekilde size psikolojik baskı uygulaması çok yanlış..O zaman özel günlerde bir yolunu bulsun mutlaka sizin ailenizin yanına gidin..Onun ki ailede sizin ki değil mi? Bayramlarda birlikte olmanız mantıklı tamam ama her özel gündede yanyana olmak gibi bir zorunluluğunuz yok aileyle..İnsanın başbaşa geçirmek isteyeceği günlerde var..Ben sizin yerinizde olsam tavrımı koyardım bu kadar taviz vermenize hiç gerek yok..

• Beğen

Ben belki yilbasi olayina deyer vermedigim icin boyle dusunuyorum sanirim.
Yilbasinda esinizle basbasa olsaniz nolur, herkesle birlikte olsaniz nolur.
Bence bunlar onemli deyil.
daha yeni evlisiniz, ve kayinvaldeniz de zaten kendi evleri yapilir yapilmaz tasinacaklar.
Onlar tasinmadan mecburen bu tur gunleri birlikte gecireceksiniz.
Onlar tasindiktan sonra da dogumgunlerinizi birlikte gecirseniz yada evlilik yildonumlerinizi yeter bence.
Bunlar da zamanla oturur.
Hemen hallolmaz, hele boyle bir gelenekleri varsa.
sen daha onceden plan yaparsin olmazsa, esinde kabul etmese bile ilk baslarda sonra seni de dusunecektir bence.

Ayrica nasil olsa bayram tatili var, bazi bayramlar da uzun, bazi bayramlari esinizle birlikte ailenize gidip gecirmeyi teklif etmelisiniz. Uzaksiniz diye kendi ailenize her bayrami esinizin ailesiyle gecirmeniz bence olmaz.
Iki aileninde hakki var.

İyi tatiller kızlar. Yeni yıl yaklaşıyorken dert olmasa da içten içe kemiren bir olayı paylaşmak istedim.
Benim bu şehirde kimsem yok, geleli 6 ay oldu. Eşimin sülalesi ise komple burada. Ailesiyle birlikte yaşıyoruz, henüz yazlıktan dönmediler ama. Eşimin ailesinde her özel günü topluca kutlama gibi garip bir adet var. Ben ilk yılbaşımız dışarıda başbaşa geçiririz gibi düşünmüştüm ama öyle olmadı. Bundan sonra da olmayacak gibi. Her yılbaşı, bayram(tamam bu normal), doğum günleri gibi günlerde kayınvalidede toplanıp beraberce eğleniyorlar. Kayınvalidem çok düşüncelidir aslında, tamamen iyi niyetli yaklaşıyor eminim ama ben biraz geriliyorum.
Eşim de ailesine düşkün ger erkek gibi, her gün telefonda komuşurlar. Araması gereken saatte aramazsa babası, annesi mutlaka arar neden aramadınız diye. Ailesiyle her gün konuşsun elbette, bunda bir sorun yok ama attığımız her adımın anlatılmasından rahatsızım. Koalina bugün şuraya gitti, şu yemekleri yapmış, ailesine hediye almış vs vs... Hoşuma gitmiyor, tamam onlar da iyi niyetli ben hasta olunca babası eşime kızıypr "o kız bize emanet düzgün bak" diye. Yaşlı da insanlar eşim merak ediyor anlıyorum ama rahatsızlığımı söylersem bozulur gibi hissediyorum.
Bir de ailesiyle istediği gibi vakit geçiremediğini söyleyip deli ediyor beni. Bu yaşına kadar onlarla kalmış ve hala beraber oturuyoruz. O da vakit geçiremediyse ben ne yapayım bilemiyorum.
Sadece bir kere çok fazla iç içe olduğumuzu ve benim alışkın olmadığımı söyledim de "bir gün onları kaybettiğimde bu sözü sana hatırlatırım" dedi.
Sizce bunları dillendirip rahatsızlığımı dile getirsem mi yoksa önemsemesem ve aileye ayak uydursam mı bilemedim. Görümcelerimin eşleri de bu düzene uymuş hani kimse şikayetçi değil gibi görünüyoro_O
EKLEME=beraber oturarak her şeyi kabul etmişim gibi bir durum yok, konunun beraber oturmakla alakası yok. 2 görümcem var evleri ayrı ve uzak semtlerde olmalarına rağmen yine de beraber kutlanıyor her özel gün. Yani ayrı olunsa da çağırılacak ve gidilecek, gidilmeyince küsülecek. Şu an yaşanan durumdan tek farkı bu kutlamaların bizim evde olması.
Benzer durumu ben de yaşıyorum.
Esimin işleri cok yoğun. Yıllık iznini iple çekiyorum. Suan icin maddi imkanlar pek elvermedigi icin bu iznin büyük çoğunluğu esimin memleketinde gecer.
Ben esime bu kadar hasretken,sağolsun kayinvalidem ve kayinbabam her gece bir yerlere götürmek isterler. Gitmedigimiz gunlerde birilerini cagirirlar. Yıllık izinden de esime hasret dönüyorum.
Yaw benim ne isim var senin veli ziyaretlerinde, etkinliklerinde, yemekli organizasyonlarinda?
Kayinvalidem zaten emekli olduktan sonra koca bir defter almis. Randevusuz gorusebilen yok. O gün senin, bugün nenim gezer. Gezsin gezsin de ben gitmek istemiyoruuuuuuummmm :mad:
Bir de isin kötü tarafi beni herkes gorsun istiyorlar.
Hele gittigim yerlerde sacmasapan sorular sorulmuyor mu memleketimle ilgili eyvah eyvah :p
Benim durumum sanki daha vahim sizden :)

Ben belki yilbasi olayina deyer vermedigim icin boyle dusunuyorum sanirim.
Yilbasinda esinizle basbasa olsaniz nolur, herkesle birlikte olsaniz nolur.
Bence bunlar onemli deyil.
daha yeni evlisiniz, ve kayinvaldeniz de zaten kendi evleri yapilir yapilmaz tasinacaklar.
Onlar tasinmadan mecburen bu tur gunleri birlikte gecireceksiniz.
Onlar tasindiktan sonra da dogumgunlerinizi birlikte gecirseniz yada evlilik yildonumlerinizi yeter bence.
Bunlar da zamanla oturur.
Hemen hallolmaz, hele boyle bir gelenekleri varsa.
sen daha onceden plan yaparsin olmazsa, esinde kabul etmese bile ilk baslarda sonra seni de dusunecektir bence.

Ayrica nasil olsa bayram tatili var, bazi bayramlar da uzun, bazi bayramlari esinizle birlikte ailenize gidip gecirmeyi teklif etmelisiniz. Uzaksiniz diye kendi ailenize her bayrami esinizin ailesiyle gecirmeniz bence olmaz.
Iki aileninde hakki var.
Her özel günü 11 kişi birlikte geçirmek bayıyor bir süre sonra.

Benzer durumu ben de yaşıyorum.
Esimin işleri cok yoğun. Yıllık iznini iple çekiyorum. Suan icin maddi imkanlar pek elvermedigi icin bu iznin büyük çoğunluğu esimin memleketinde gecer.
Ben esime bu kadar hasretken,sağolsun kayinvalidem ve kayinbabam her gece bir yerlere götürmek isterler. Gitmedigimiz gunlerde birilerini cagirirlar. Yıllık izinden de esime hasret dönüyorum.
Yaw benim ne isim var senin veli ziyaretlerinde, etkinliklerinde, yemekli organizasyonlarinda?
Kayinvalidem zaten emekli olduktan sonra koca bir defter almis. Randevusuz gorusebilen yok. O gün senin, bugün nenim gezer. Gezsin gezsin de ben gitmek istemiyoruuuuuuummmm :mad:
Bir de isin kötü tarafi beni herkes gorsun istiyorlar.
Hele gittigim yerlerde sacmasapan sorular sorulmuyor mu memleketimle ilgili eyvah eyvah :p
Benim durumum sanki daha vahim sizden :)
Ayy bu daha fenaymış ne yapalım katlanırız artık, anladığım kadarıyla birden çözülmeyecek

İyi tatiller kızlar. Yeni yıl yaklaşıyorken dert olmasa da içten içe kemiren bir olayı paylaşmak istedim.
Benim bu şehirde kimsem yok, geleli 6 ay oldu. Eşimin sülalesi ise komple burada. Ailesiyle birlikte yaşıyoruz, henüz yazlıktan dönmediler ama. Eşimin ailesinde her özel günü topluca kutlama gibi garip bir adet var. Ben ilk yılbaşımız dışarıda başbaşa geçiririz gibi düşünmüştüm ama öyle olmadı. Bundan sonra da olmayacak gibi. Her yılbaşı, bayram(tamam bu normal), doğum günleri gibi günlerde kayınvalidede toplanıp beraberce eğleniyorlar. Kayınvalidem çok düşüncelidir aslında, tamamen iyi niyetli yaklaşıyor eminim ama ben biraz geriliyorum.
Eşim de ailesine düşkün ger erkek gibi, her gün telefonda komuşurlar. Araması gereken saatte aramazsa babası, annesi mutlaka arar neden aramadınız diye. Ailesiyle her gün konuşsun elbette, bunda bir sorun yok ama attığımız her adımın anlatılmasından rahatsızım. Koalina bugün şuraya gitti, şu yemekleri yapmış, ailesine hediye almış vs vs... Hoşuma gitmiyor, tamam onlar da iyi niyetli ben hasta olunca babası eşime kızıypr "o kız bize emanet düzgün bak" diye. Yaşlı da insanlar eşim merak ediyor anlıyorum ama rahatsızlığımı söylersem bozulur gibi hissediyorum.
Bir de ailesiyle istediği gibi vakit geçiremediğini söyleyip deli ediyor beni. Bu yaşına kadar onlarla kalmış ve hala beraber oturuyoruz. O da vakit geçiremediyse ben ne yapayım bilemiyorum.
Sadece bir kere çok fazla iç içe olduğumuzu ve benim alışkın olmadığımı söyledim de "bir gün onları kaybettiğimde bu sözü sana hatırlatırım" dedi.
Sizce bunları dillendirip rahatsızlığımı dile getirsem mi yoksa önemsemesem ve aileye ayak uydursam mı bilemedim. Görümcelerimin eşleri de bu düzene uymuş hani kimse şikayetçi değil gibi görünüyoro_O
EKLEME=beraber oturarak her şeyi kabul etmişim gibi bir durum yok, konunun beraber oturmakla alakası yok. 2 görümcem var evleri ayrı ve uzak semtlerde olmalarına rağmen yine de beraber kutlanıyor her özel gün. Yani ayrı olunsa da çağırılacak ve gidilecek, gidilmeyince küsülecek. Şu an yaşanan durumdan tek farkı bu kutlamaların bizim evde olması.

Bu sözden ben çekinirdim açıkcası. Şimdi özel günlerinizi başbaşa kutlasanız demek ki ailesinden biri vefat edince, özel günlerde eşin seni suçlayacak. O artık yok, yılbaşında beraber değildik falan gibi... Ha, özel günler benim için önemlidir ve ben tavrımı nişanlıyken koydum. Ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar ben doğum günümü kocamla romantik bir yemek yiyerek, sonrasında başbaşa plan yaparak doğum günümde kutlamayı seviyorum. Eşini al karşına konuş bunda ayıp birşey yok ki. Ayrıca sen o evin öz kızı değilsin, yani illaki çekincelerin olur, onları görmek istemediğin zamanlar olur. En güzel genç yaşlarınızda heycan doruktayken içinden nasıl geliyorsa öyle yaşamalısın. Kocam kırılacak küsecek diye herşeyden fedakarlık yapmak bana doğru gelmiyor.

açıkçası çok büyük yani somut, elle tutulur bir sorun yok ortada ve eğer dile getirirseniz bu kadar iyi niyetinize rağmen "kaprisli gelin" damgası yiyebilirsiniz.
özel günlerin aileler ile kutlanması güzel bir şey ama dediğiniz gibi bu bir zorunluluk haline gelince insan ister istemez irite oluyor.
bence hazır daha yolun başında iken çizginizi belli edin. mesela bu yılbaşı bir fırsat olsun size. ne bileyim, yemeğinizi topluca yiyin sonra eşinizle müzik dinlemeye, eğlenmeye başka bir yere geçin, başbaşa. böylece hem kimse kırılmamış olur hem de sizin de ayrı bir hayatınız labileceğini anlamaya başlarlar sanırım.

Hicbir erkek karisinin ailesiyle bu kadar icli disli olmaz, bundan rahatsiz olur.

Hergun esinin ailesiyle yasayan ozel gunlerde de hep birlikte kutlama yapan ve bundan hic sikayetci olmayan adam duymadim ben

Sizin aileniz akrabalariniz da ayni sehirde olsaydi ne yapardiniz,

Öpüp başınıza koyun böyle aileyi bence.
Benim ailem de eşinizin ailesi gibidir. Her özel gün kalabalıkla anlam kazanır. Bence eşinizin ailesine ayak uydurun ve bunun keyfine varın. Kayınvalideniz gayet samimi hislerle size yaklaştığına eminim.

Ayrı evde olsan,kendi hayatında kendi arkadaşlarınla veya eşinle ayrı bir program yapablirdin.Mazeret bulup gitmezdin.Fakat aynı evin içinde olunca,otomatik kabulleniyorsun.Neden aynı evdesin bilemiyorum.Hem de kayınpeder de varmış yani.Eşinin annesinin dizinin dibinden çıkması lazım.Sizin ayrı bir hayatınız ayrı bir yuvanız olması lazım.

Kelin merhemi olsa başına sürerdi canım..
Bizim evler ayrı ama her akşam mutlaka bir konuşma olur 5 saniye sürer ama ilk başlarda çook takıyordum ama şimdi umrum da bile değil hatta ben hatırlamıyorum aramadın diye..
Sonuçta bende annemle her gün 2-3 kez konuşuyorum..
Birde ben bu toplu kutlamalara dahil etmedim baştan bizi. Doğum gününü falan hep beraber kutluyoruz
Yılbaşına da karşı olduğum için gitmiyeceğiz..

aynen ilk iş olarak ayrı ev iste yada eşine karşı bu kadar pasif olma dile getir konuşmaya çalış kavga et demiyorum tabiki ama rahatsızlığını söyle bu kadar düşkünlük normal değil birde haklısın kim olsa rahatsız olur

Back
X