Süleyman Şah Türbesi’nin yeni arazisinin sahibi konuştu

renklibirnick

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
3.882
4.026
Süleyman Şah Türbesi’nin inşası sürerken türbe arazisinin sahibi Bozan Osman, ‘Kimse benden izin almadı, bilgi de vermedi. Türkiye’nin beni mağdur etmeyeceğini düşünüyorum’ dedi.

Suriye_Bozan-Osman_Turbe.jpg

Bozan Osman, "60 dönüm arazim vardı. Tamamında askerler konuşlanmış durumda. Yeni bir arazi almam gerekecek. Bunun için de paraya ihtiyacım var" dedi.
Gündem 24 Şubat 2015
Yorum
0
Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun yeni arazisinin sahibi, Kobani’nin Eşme Köyü’nde IŞİD saldırısından 8 çocuğu, annesi ve 2 kardeşiyle Birecik’in Eşmeler Köyü’ne sığınan Bozan Osman (44),Habertürk’e konuştu.

Bir ay önce jandarma komutanının köy muhtarıyla gelip araziyi sorduğunu, ancak bir şey söylemediklerini belirten Osman, “Kimse benden izin almadı, bilgi de vermedi. Ama Türkiye’nin işgali olarak görmüyorum. Türkiye zorunda kaldığı için orada türbe ve karakol yapıyor. Trilyonlar değerindeki arazimi satmak gibi niyetim yoktu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mağduriyetimden haberi olduğu takdirde gerekli talimatı vereceğine inanıyorum” dedi.

Suriye’de hükümetin kendilerine tapu vermediğini, arazilerin kayıtlarını tuttuğunu, kendi arazisiyle ilgili kaydın da Halep’te bulunduğunu anlatan Osman, Türkiye’den hakkını alamazsa uluslararası hukuka başvurmayı düşündüğünü de belirtti.

http://nediyor.com/2015/02/24/suleyman-sah-turbesinin-yeni-arazisinin-sahibi-konustu/