• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sulu kamera zararlımı

Solgun Papatyalar

Özlem _sarp ❤️
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
205
Puanlar
43
Yer
İstanbul
Hanımlar
Yakın zamanda sulu kamera (Histerosalpingografi) yaptırmayı düşünüyorum ve merak ediyorum: Bu işlem rahim veya genel üreme sağlığı için zararlı mı?
Deneyimi olanlar paylaşabilir mi, ağrı, komplikasyon veya sonrasında dikkat edilmesi gerekenler neler olmuş?
Bilgi ve tecrübelerinize çok ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler 😊

Hanımlar
Yakın zamanda sulu kamera (Histerosalpingografi) yaptırmayı düşünüyorum ve merak ediyorum: Bu işlem rahim veya genel üreme sağlığı için zararlı mı?
Deneyimi olanlar paylaşabilir mi, ağrı, komplikasyon veya sonrasında dikkat edilmesi gerekenler neler olmuş?
Bilgi ve tecrübelerinize çok ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler 😊
Merhaba. Ben ekim ayında yaptırdım. Çok ağrılı/acılı bir işlem değil. Doktor hanım direkt kendi odasında uygulamıştı hatta bana. Serumu verdiğinde hafif bir regl ağrısı gibi hissediliyor. Sonrasında hiçbir sıkıntı yaşamadım ben. (Enfeksiyon olmaması için birkaç gün ilişki olmamıştı sanırım ama hatırlayamıyorum tam şimdi) ☺️ Polip varmış hatta bunun sayesinde polip aldırdım (normal ultrasonda görünmüyordu). Bence tanı koymak için önemli bir işlem. Çok geçmiş olsun 🩷

Merhaba. Ben ekim ayında yaptırdım. Çok ağrılı/acılı bir işlem değil. Doktor hanım direkt kendi odasında uygulamıştı hatta bana. Serumu verdiğinde hafif bir regl ağrısı gibi hissediliyor. Sonrasında hiçbir sıkıntı yaşamadım ben. (Enfeksiyon olmaması için birkaç gün ilişki olmamıştı sanırım ama hatırlayamıyorum tam şimdi) ☺️ Polip varmış hatta bunun sayesinde polip aldırdım (normal ultrasonda görünmüyordu). Bence tanı koymak için önemli bir işlem. Çok geçmiş olsun 🩷
Öncelikle tesekur ederim güzel yorumunuz için korkumda geçti diyebilirim bende rahim filmi çektirdim ya 2mm polipup efekt diye raporda yazıyor doktor da aşılama öncesi tanı için yapacakmış peki hemen o an mi aldı yoksa başka gün enfeksiyon için dikkat ederim bilgim var teşekkür ediyorum 😊

Öncelikle tesekur ederim güzel yorumunuz için korkumda geçti diyebilirim bende rahim filmi çektirdim ya 2mm polipup efekt diye raporda yazıyor doktor da aşılama öncesi tanı için yapacakmış peki hemen o an mi aldı yoksa başka gün enfeksiyon için dikkat ederim bilgim var teşekkür ediyorum 😊
Benim de aynı şekilde hsg'den sonra yapılmıştı sizin gibi. Başka güne ameliyat günü veriliyor. O gün tekrar kan testi bakılıyor. Epiduralle alındı benimki. Sonra bir ay korunduk iyileşme süresini bekledik. Şu an bir problem yok 😊 Rica ederim 💖

Epidural nedir uyuşturucu iğne ilemi tam bilmiyorum ama inşallah gerek kalmaz soğan suyuna başladım 😁fayda eder inşallah 4 mayısta görecez aklıma takılan bir şey olursa sorabilirmiyim size

Evet doğumlarda belden aşağısını uyuşturuyorlar ya o yöntemin adı aslında. Herhangi bir acı duymamanız için belden yapılan bir iğne. Ameliyattan sonra bir iki saat içinde açılıyor uyuşukluk :) Hadi inşallah faydası olur. Tabi sorabilirsiniz ☺️

Back
X