Sumkuren Prens

Adelka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
3.524
5.587
88
Merhaba hanimlar,
Konu basligi benim 4,5 yasindaki sipama burnunu temizlemeyi ozendireyim ogreteyim diye uydurdugum masallardan biriMasalin sonunda prens sumkurdu diye memleketin ileri gelen toprak agasi guzel kizini sumkuren prense verdi ama nafile benim inatci keci Nuh diyor peygamber demiyor, delircem.

Oglum cok hasta, normalde burnunu elektirik supurgesine takilan aspiratorlerle temizlerdim ama artik buyudu ve okulda filan burnu akinca tikaninca bu sorun oluyor ve benim oglan inatla ogrenmiyor burun temizligini.
Istemiyorum yapmam diyip odayi terkediyor.

Bu mu dert diyen olur, burnu o kadar dolu oluyor ki yemek yiyemiyor, uyuyamiyor ve malesef gecen gun burnunu temizlerken burnu oluk oluk kanayinca daha tovbe ettim aspiratorle burun temizlemem diye..
Siz nasil ogrettiniz?
Inanin cok bunaldim.
Insan 2,5 senedir neden buna direnc gosterir of.
Burdaki cocuklar 1,5 yasinda basliyor burun temizlemeye, inanin onlarda yeri gelir aspirator kullanir ama benim oglan cam sakizi gibi yapisti supurgeye, asla ve asla ogrenmeye niyeti yok.
Bende de katir inadi var, bitti supurge devri dedim kapattin konuyu, resmen evde soguk savas var aramizda.
Napilir ne edilir de bu is sevimli hale getirilir?
Yol gosteren olursa cok mutlu olurum.

Son düzenleme:
pardon ama 4.5 yasinda diye burnu temilemeyi bilmek zorunda degil. baski olusturmayin. siz anlaytin ogretin nasil yapacagini sabirla ve gerisini ona birakin

Zaten doktorlar hımkırmanın zararlı olduğunu söylüyor sinüsleri kurutuyormuş .
Peçeteyle burnunu yavaşça sıkarak temizleyin , sonra sonra kendisi de öğrenecektir zaten .
Keşke baştan makineye alıştırmasaydınız .

pardon ama 4.5 yasinda diye burnu temilemeyi bilmek zorunda degil. baski olusturmayin. siz anlaytin ogretin nasil yapacagini sabirla ve gerisini ona birakin

Zorunda, sagligi icin..
Eger o burun temizlenmezse bronsitte olur bogmacada..
O pisligin disari akmasi gerek ve ben bunu kan revan icinde sirf istiyor diye supurgeyle yapmak istemiyorum.
Okulda sorun oluyor zaten ve gun gectikce direnci artiyor

Ben yurtdisindayim, burda tam tersi sumkurmeli deniyor.
Inanin herkes kullaniyor o aspiratorlerden ama iste bnm oglan takti..

Zorunda, sagligi icin..
Eger o burun temizlenmezse bronsitte olur bogmacada..
O pisligin disari akmasi gerek ve ben bunu kan revan icinde sirf istiyor diye supurgeyle yapmak istemiyorum.
Okulda sorun oluyor zaten ve gun gectikce direnci artiyor
canim zorunda olsa ogrenirdi demek ki zorunda degil. zamani war. sagligi icin sen baska yontemlerle cek o sumugu

Supurgeye takilan aspiratör mü? O nasil birşey ilk defa duyuyorum.. Bizde Otribebeyi hala kullaniyoruz kizim 3 yasinda

Ya sumkurmek iğrenç bir sey bence. Ben 27 yasindayim ve her iki burun deligim de ölümüne tikali olsa bile asla sumkurmem.
Sicak suyla lavaboda burun kanatlarından nazikce ovalayin. Birkac dakika yapin bunu, hem akışı artiyor hem biraz daha kivami yumusuyor. Peceteyle alabilirsiniz o zaman.
Ayrica 1.5 yasinda sumkuren bebek mi olur ya? Olsa olsa Mahmut dayidir o.

Çok yaşayın güldürdünüz beni :) çocuğunuz için çevrenizdekilere ya da yetkili her kimse ona danışamaz mısınız?

Kulak çubuğuna peçete sarıptamı denettirseniz içindekileri bununla çıkar gibi

Ona temizlemesi gerektiğini aksi takdirde hasta ya da sağlıksız olacağını falan söyleyin öncelikle. Siz kendiniz temizlemeye kalkmayın büyük ihtimal çocuk bundan hoşlanmıyor. Bende öyleydim nefret ederdim ağzıma yüzüme müdahale edilmesinden sırf bu yüzden banyo bile yapmadığım olmustur kendi kendisi temizlesin öğretin. Benim yigenim var 5 yasinda. Yengem ögretmis burnunu temizlemesi gerektigini hissettigi an pecete aliyor eliyle hallediyor kendisi. Herkesin icinde bide sizde böyle bir yöntem deneyebilirsiniz ögretin ve kendi haline birakin, takip edin...

burnu temızlenmezse ortakulak ıltıhabı bıle olur turlu hastalıklar yakasını bırakmaz
evet temızlemeyı ogrenmelı haklısınız
bence aspıratoru bırakın sinüs rinse deneyın derım
burun demlıgı gıbı bırsey :) bır burnunuza akıtıyorsunuz denız suyunu
tum dolu sinüsü dıger delıkten akııtıyor

n11 de falan satılıyor

Annem sumkuremiyoruz diye bizim burnumuzu cengelli ignenin arkasiyla temizlerdi bana da o oyun gibi gelirdi cok hosuma giderdi o yuzden inadina sumkurmezdim
Inatçı sülükler için ben de çocuklarıma yapıyorum

Size güzel bir tavsiye vercem mutlaka uygulayın.cocugunuzun burnu tıkalı ve sumkurmuyorsa onu iliktan daha sıcak suda banyosunu yaptirin.zaten buharlı oluyorya o buharla burnu yumuşar.siz burnunu silin o ara aksın burnu.o sumkurmesede olur.siz sık sık burnunu sıkın acımadan.sık banyo yaptırın.hasta olucak diye banyodan kacmayin.inanin daha çabuk toparlaniyor.ikinci tavsiyemse nazal burun yıkama var çocuklar için.oda super,eğer izin verirse çocuğunuz ph dengeli tuzlu suyla bütün burnundaki ne varsa çıkıyor.bir burun deliğinden sıvıyı sıkıyorsunuz diğer burun deliğinden hepsi çıkıyor.onuda bir deneyin.ama banyo yaptirin muhakkak.bol limonlu tavuk suyu çorbada iyi gelir geçmiş olsun

Burda burun akinca ice cekmek cok ayip hatta bildigin igrenc geliyor insanlara.
Istersen borozan gibi otturebilirsin burnunu ama cekmek cok ayip karsilaniyor.
Ben evde temizlerim sIkibti o degil malesef
Derdim oglanin okulda sorun yasamasi..
Evet cok kucukken ogretiliyor sumkurme.
Kucuk Mahmutlar heryerde :)

Cok sagolun o burun banyosunu denicem.
Evet bu ara hep tavuk corbasina bogdum cocugu, sabah yumurtasina bile tavuk suyu attim
Ben eline peceteyi alsin Allah ne verdiyse honkursun istiyorum cok mu sey istiyorum

A aa ben de avrupali bebeleri bisey zannederdim. Bizimkiler kibar ciktilar oyleyse
Valla bilemedim 4 yasinda inatlasan bir cocuga nasil ogretilir. Belki hic temizlemezseniz zorunda kalir ve yapar.
Kolayliklar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…