Sümüklüböceğin hikayesi

günaydın böcekseverler..........

deniz...deniz ne yapıyor...deniz yaratıcılığını konuşturuyor bu aralar....merdanenin iki uçlarına içleri dolu poşetler takıp tartı yapıyo...yapboz kutusunun kapağını kesiyor rulo takıp kamera yapıyo....
akşamda belgesel izliyorduk...dünyanın meydana gelişi,,,gezegenler....biz izlerken o hemen resim tahtasına gitti bir şeyler yapmaya başladı..şimdi kalkar çekerdim de ,,baktım..silmiş...o ne harika çizim...Tanrı vergisi derler ya....bakanı şaşırtır...babasıyla ben ağzımız açıp bakakaldık...

yaratıcılık süper...baktığı herşeyi neredeyse başka bir şey olarak görüp yeni bir şeyler ortaya çıkartıyor....geleceği açısından çok umutluyum....canım kızım...

not:resim tahtasına bir sürü yazı yazmış...ne yazmış acaba? gidip bakayım...

baktım da....
yazı tahtasını çiziyle boylamasına ikiye bölmüş...birine yazdıkları aynen şöyle:

aşağıdaki mendillerden çok ıslak olanı maviye(mavi yazısını maviyle yazmış)
biraz ıslak olanı kırmızıya(kırmızıyla )
hiç ıslak olmayanı ise siyaha(siyah yine)
boyayınız...aşağıya da üç mendil çizmiş...ona göre çok ıslak,biraz ıslak ve hiç ıslak olmayan : )

diğer ikinci bölüme de bir resim çizmiş...sonrasında sormuş...burada ne kadar daire var:kutuya yazın...
geleceğin karikatüristi olur mu dersiniz?

mutlu sabahlar olsun...........tat lı uykularda olun böcekseverler...........

bu saatte....izninizle bir kitabı salık vereceğim...Canan Tan'ın ''En Son Yürekler Ölür'' kitabı....konusu;üzerinde uzun zamandır düşündüğüm ,başlangıcında aşkmış gibi görünen ana konusu ORGAN NAKLİ olan kıymetli eser...
tam zamanında karşılaştık seninle .. ''En Son Yürekler Ölür'' ..

deniz büyüyor...daha da büyüyecek inşallah...
bu gün denizin en yakın en samimi arkadaşı vardı bizde...güle oynaya dağıta toplaya en çok ta tabii ki dağıta....oynadılar...11 ine girmiş.(deniz kendinden büyükle daha çok oynamayı seviyor...ya da bu arkadaşıyla diyeyim)
bu arkadaşının alnının tam ortasında minik bir sivilcesi çıkmış...burun hizasında....ergenlik sivilcesi bu...

deniz ...o da ergenliğe girecek....onun da sivilcesi çıkacak....bi tuhaf oldum...

çıkar mı kiii....genlerinde var mıdır? benim çok çıkmıştı mesela...sınıf çirkini hissederdim kendimi...inşallah çıkmaz..

düşünceler....düşünceler.

büyüdüğünü görmek güzel.

az önce ne dedi deniz;

anneee...dün akşam rüyamda ne gördüm biliyo musun...sınıfa hiç kimse gelmemiş bütün sütlerle üzümler bana kalmış..

not:yıl 2017...okullarda çocuklara haftada 3 gün kuru üzüm 2 gün süt verilmekte...

sıcak annem diyor bana, sıcak annem.Allah'ın lütfu. babasına da sıcak babam...bizimle olmaktan mutluymuş.iyi ki onun ailesiymişiz. demiş babasına Allah'ın lütfu..bilse o da kendinin nasıl bir lütuf olduğunu bize...
Allah'tan güzel günlerini görmeyi diliyorum hep güzel evlat....güzel günlerini....

kimse seni şaşırtmasın
kötülerle karşılaştırmasın
sana değer verenlerle olasın
aklını zekanı kullan evlat.
güzel yerlere gel.
kendini ,iyi niyetini kullandırma
doğru bildiğin iyi düşüncelerinden de hiçbir zaman vazgeçme evlat.
affetmeyi de bil.
haa laa parmağını emiyormusundur gizli gizli
bunları okuyacağın an geldiğinde...
cok cok cok..cok.
ne tatlı değil mi...süt akıyor diyorsun hep..
bana bahanen mi? yoksa süt kadar tatlı mı?
bir şeyler duydum öğretmeninden.
sınıfta arka sıralara gidiyormuşsun
süt çekmeye.....ne tatlı şeysin sen...çektiğin sütten tatlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…