Süni sancı ile gebeliği sonlandıranlar

Lara6363737373737373

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
32
Puanlar
98
Merhaba arkadaşlar
Aranızda süni sancı ile ileri haftalarda gebeliği sonlandıranlar/düşük yapanlar oldumu?
Ben çift yumurta ikizlerine hamileydim,10cu haftadan kanamalarım oluyordu,14cü haftada bebeğin birinin suyu geldi, hiç suyu kalmadı, bu fa enfeksiyon riski yarata bilir.Fakat şu an proses nasıl ilerliyecek bilmiyorum
En büyük korkum süni sancı ile doğum, bunu yaşayanlar,çokmu acılı oluyor?

Merhaba öncelikle geçmiş olsun başınız sağ olsun. Benim sonlandırma olmadı ama kalbi durduğu için 26.haftada suni sancıyla doğum oldu. Benimki kısa sürdü açılmam hızlı oldu. 8 saat sürdü. Son 1-2 saati çok ağrılıydı diyebilirim. Cidden tarifsiz bir ağrı ama nispeten kısa sürüyor. Kalan 6-7 saat hep hafifti tabi üzgündüm sadece mental ağırlığı oldu. Biraz yürüdüm hafif squat yaptım hızlandı. Benim suni sancım fitil şeklindeydi 2 fitil aldım. Sizin 16 haftalık sanırım biraz daha ağrısız olabilir.

Malesef ağrı açısından hafta farketmiyor. Açılma ağrısı her haftada aynı yoğun. 14 haftada deneyimledim. Normal doğum yapmaktan hiç bi farkı yok. Benim sürecim totalde 1 hafta sürdü. Asıl açılma başlayıp, sürecin bitmesi 17 saat sürdü.

Hatta İlaçlı düşük hakkında bilgi almak isteyenler gelsin!! bu konuya bakabilirsiniz. O süreçte hiç bi bilgi bulamayıp burda aynı süreci yaşamış biriyle irtibata geçmemle tanıştığımız arkadaşımın konusu. Benim yaşadıklarımda yorumlarda yazıyor.

Malesef ağrı açısından hafta farketmiyor. Açılma ağrısı her haftada aynı yoğun. 14 haftada deneyimledim. Normal doğum yapmaktan hiç bi farkı yok. Benim sürecim totalde 1 hafta sürdü. Asıl açılma başlayıp, sürecin bitmesi 17 saat sürdü.

Hatta İlaçlı düşük hakkında bilgi almak isteyenler gelsin!! bu konuya bakabilirsiniz. O süreçte hiç bi bilgi bulamayıp burda aynı süreci yaşamış biriyle irtibata geçmemle tanıştığımız arkadaşımın konusu. Benim yaşadıklarımda yorumlarda yazıyor.
Çok teşekkür ederim hatta bende ikiz olduğu üçün daha çox korkuyorum( sizde sebep neydi?

Çok teşekkür ederim hatta bende ikiz olduğu üçün daha çox korkuyorum( sizde sebep neydi?
Yaşamla bağdaşmayan anomalileri vardı malesef. Değil doğumu, hamileliğin ortasını görmeyebilirdi bile. Haftası küçük olunca sanki düşükmüş gibi algılanıyor, isimlendiriliyor ama prosedür belli, normal doğum gibi kasılma, ağrı, nişan, su gelişi gibi her türlü evreyi yaşıyorsunuz. Bi farkı yok. He 10 cm değilde mesela benim 4-5 cm civarıydı açılmam bu sebeple daha kısa sürebiliyor ama çektiğiniz ağrının hiç bi farkı yok.

Yaşamla bağdaşmayan anomalileri vardı malesef. Değil doğumu, hamileliğin ortasını görmeyebilirdi bile. Haftası küçük olunca sanki düşükmüş gibi algılanıyor, isimlendiriliyor ama prosedür belli, normal doğum gibi kasılma, ağrı, nişan, su gelişi gibi her türlü evreyi yaşıyorsunuz. Bi farkı yok. He 10 cm değilde mesela benim 4-5 cm civarıydı açılmam bu sebeple daha kısa sürebiliyor ama çektiğiniz ağrının hiç bi farkı yok.
Bi ağrıkesici felan veriliyormu? Ben ağrıya hiç katlanan biri değilim

Bi ağrıkesici felan veriliyormu? Ben ağrıya hiç katlanan biri değilim
Hayır yani aslında şöyle. Ben ağızdan alıyordum. Daha öncesinde sezaryenim olduğu için aşırı ani kasılmanın eski yarana zarar vereceklerinden endişelendiler hiç fitil olarak kullandırmadılar. Ama aynı ilaç ya fitil ya ağızdan kullanılıyor. İlaç mide ve bağırsak düzenini baya bi bozuyor. Yan etkileri geçirmek için yapabilecekleri şeyler ilacın etkisini düşürebileceği için yapmıyorlar. 6. Günde hala herhangi bi açılma, kasılma vs ilerlemem olmadığı için rahim ağzına balon takılması uygun görüldü. Balon takıldıktan sonra 2 kere ağrı kesici serum verildi. 17 saat çektim ve balonun varlığı normalde kasılmalar arasında nefes alabiliyorken, bunu engelledi sürekli ağrım vardı. Ağrı kesicilerde baya güçlüydü bu arada, etkisindeyken kürtaj yapıldı anestezisiz ağrı hiç hissetmedim ama aynı zamanda serum uyutuyordu, uyutasına rağmen inliyordum ağrı tam geçmiyordu. Korkutmak istemiyorum ama kendinizi de buna hazırlamanızda fayda var. Siz bırakmak istemedikçe bebek gitmiyor. Bana en son banyoda yalnız bırakalım seni vedalaş konuş yoksa bedenin bırakmak istemiyor dediler. Gerçekten boynumdan aşağı duşa girdim, orda vedalaştık, gece uyudum sabah her şey oldu bitti. O duştan sonra hızlı ilerledi. Psikolojik olarakta kabul etmek gerekiyor sadece fiziksel bi müdahale yetmiyor.

Evet ben de onu kastettim mesela normalde 8-10 cm açılma olması gerekirken haftası küçük bi bebek 5cm de de doğabilir. Benim için en ağrılı kısım 5cmde başlamıştı mesela. Ağrı aynı olsa da ağrıyı çekme süresi kısalır.

Evet ben de onu kastettim mesela normalde 8-10 cm açılma olması gerekirken haftası küçük bi bebek 5cm de de doğabilir. Benim için en ağrılı kısım 5cmde başlamıştı mesela. Ağrı aynı olsa da ağrıyı çekme süresi kısalır.
Ben 17 saat çektim ağrılı olan süreci balon takıldığı için normalden de ağrılıydı. Öncesinde başlasın diye 6 gün ilaç kullandım benim için hiç kısa değildi yani, hemen olup biten bi süreç olacağı garanti değil malesef

Ben 17 saat çektim ağrılı olan süreci balon takıldığı için normalden de ağrılıydı. Öncesinde başlasın diye 6 gün ilaç kullandım benim için hiç kısa değildi yani, hemen olup biten bi süreç olacağı garanti değil malesef
Neden balon takılma ihtiyacı görüldü?

Neden balon takılma ihtiyacı görüldü?
Günde toplam 8 doz ağızdan aldığım ilaç kasılma ve açılmayı başlatamadı. Eski sezaryen yaram sebebiyle rahme çok fazla yük bindirmekte istemediler. Doz artırımı uygun değilmiş benim için öyle anlatmışlardı. Balonun şişen kısmı rahim ağzının iç kısmına yerleştirilip sıvıyla şişiriliyor. Dışarıda kalan lastik gibi bi parçası oluyor o da bacağa sabitleniyor. Balon çektikçe açılma oluyor. Açıkçası mantıklı evet ama çok zor bişeydi. Bütün bu süreçte de doğumhanede yakın gözetim altındaydım. aynı zamanda her şey oldu bitti ve ben oturdum. O an kalkıp servise kendim yürüyebilirdim. Öyle bi rahatlama geldi.

Günde toplam 8 doz ağızdan aldığım ilaç kasılma ve açılmayı başlatamadı. Eski sezaryen yaram sebebiyle rahme çok fazla yük bindirmekte istemediler. Doz artırımı uygun değilmiş benim için öyle anlatmışlardı. Balonun şişen kısmı rahim ağzının iç kısmına yerleştirilip sıvıyla şişiriliyor. Dışarıda kalan lastik gibi bi parçası oluyor o da bacağa sabitleniyor. Balon çektikçe açılma oluyor. Açıkçası mantıklı evet ama çok zor bişeydi. Bütün bu süreçte de doğumhanede yakın gözetim altındaydım. aynı zamanda her şey oldu bitti ve ben oturdum. O an kalkıp servise kendim yürüyebilirdim. Öyle bi rahatlama geldi.
Benim ilk hamileliğimdi ve böyle deneyim yaşamak gerçekten ne hissettiriyor bilmiyorum, hem de aşılama ile olmuşdu, nasıl olacaq sonra hamile kala bilecekmiyim düşünmekten yoruldum

Benim ilk hamileliğimdi ve böyle deneyim yaşamak gerçekten ne hissettiriyor bilmiyorum, hem de aşılama ile olmuşdu, nasıl olacaq sonra hamile kala bilecekmiyim düşünmekten yoruldum
Normal doğum gibi olacağı için yapılacak işlemin rahminize bi zarar vermeyeceği kesin ama aynı şeyi tedavinizin gidişatı için söyleyemem bilmediğim şeyler. Gerçekten kötü bi deneyim olduğu kesin ama böyle şeyler öldürmeyen acı güçlendirir kategorisinde oluyor. Psikolojisi cidden zor bi durum bunu biliyorum, benim evde benden ilgi bekleyen küçük bi bebeğim olduğu için kafamı dağıtmam için iyi olmuştu açıkçası ilk olsa nasıl kaldırırdım bende bilmiyorum. O yüzden psikolojik olarakta kendinizi hazırlamanız ve iyileştirmeniz gereken bi süreç malesef. İnşallah kolaylıkla atlatırsınız 🙏🏻 gerekirse psikoloğa gitmeyi ihmal etmeyin. Bazı acılar kendi kendine geçmez

Herkesin vücudu ve deneyimi farklı olur zaten bunu herkes sorarken göz önünde bulundurmalı. Ben de konu sahibini rahatlatmak için nispeten kolay olan deneyimimi paylaştım. Geçmiş olsun bu arada Allah sabır versin size de.

Herkesin vücudu ve deneyimi farklı olur zaten bunu herkes sorarken göz önünde bulundurmalı. Ben de konu sahibini rahatlatmak için nispeten kolay olan deneyimimi paylaştım. Geçmiş olsun bu arada Allah sabır versin size de.
Çok teşekkür ederim,daha ne zaman olucak bilmiyorum amma muhtemelen birinde amniyo sıvısı bittiği için erken doğum olucak iki bebek için, şimdiden kendimi hazırlıyorum

Merhaba arkadaşlar
Aranızda süni sancı ile ileri haftalarda gebeliği sonlandıranlar/düşük yapanlar oldumu?
Ben çift yumurta ikizlerine hamileydim,10cu haftadan kanamalarım oluyordu,14cü haftada bebeğin birinin suyu geldi, hiç suyu kalmadı, bu fa enfeksiyon riski yarata bilir.Fakat şu an proses nasıl ilerliyecek bilmiyorum
En büyük korkum süni sancı ile doğum, bunu yaşayanlar,çokmu acılı oluyor?
Benim 15 haftada suyum bittiği için sonlandırma oldu 2 gün hastanede yattım çok zor ve acılıydı sezeryan istedim ben ağrıdan doktorum yapmadı daha küçük diye bebek

Benim 15 haftada suyum bittiği için sonlandırma oldu 2 gün hastanede yattım çok zor ve acılıydı sezeryan istedim ben ağrıdan doktorum yapmadı daha küçük diye bebek
Bende de aynı sebep suyum geldi aniden 14cü haftadan bebeğin birinde,sizin sebep neydi su bitmesine?

Bende de aynı sebep suyum geldi aniden 14cü haftadan bebeğin birinde,sizin sebep neydi su bitmesine?
Anomali durumu zaten sağlıklı olsa su bitmez böbrekler de sorun vardı gelişimi durdu bacaklarda sorun oluştu
tek kalpte ellerde parmaklarda kafada felan sorun yoktu kalbi haftasına göre uyumlu atıyordu

Back
X