- 11 Ağustos 2025
- 351
- 253
- 18
- 27
39+3 haftalık hamileyim. Perşembe günü doktora gittiğimde 2 cm açıklığım olduğunu söyledi doktor, nişanımı da aldı. Sonrasında 2 gün boyunca nişanım ara ara birkaç kez gelmeye devam etti. Eğer haftaya cumaya kadar kendi sancın başlamazsa cuma günü yatışını yapalım dedi. Sanırım suni sancı ve sezeryan seçeneklerini sunacak. 2-3 haftadır doğumum başlasın diye yapmadığım şey kalmadı. 7. Katta oturuyorum asansör kullanmadım hiç, her gün yürüdüm, temizlik yaptım, ananas hurma yedim, ahududu yaprağı çayı içtim, özellikle dün baya zorladım 8 km yürüdüm 14 kat merdiven çıktım eve geldim pilates topunda zıpladım ama hala tık yok
Sizin doğumlarınız nasıl başlamıştı bana önerebileceğiniz bir şey var mı? Çevredeki herkes suni sancının çok zor olduğunu, kendi sancımdan daha çok sancı çekeceğimi ve sonunun hep sezeryanla bittiğini söylüyor. Ben de çok kararsız kaldım ne yapacağımı bilmiyorum, bu konuda tecrübeli ve doğum yapmış kişiler bana fikir verebilir misiniz ? Doktorum en fazla 40+1 e kadar bekletebileceğini söyledi, hem oğlum çok irileşti, hem bebeğin kaka yapma ihtimali doğuyor riske atmıyorum ben 40tan sonra dedi hem de kendisi kongreye gidecek başka doktorda doğum yapmak istemiyorum, doktoruma güveniyorum o yüzden ayın 24üne kadar bekleyebileceğiz en fazla. Açıklığın ilerlememe sebebini progestana bağlıyorum ben çünkü belki 20 hafta progestan kullandım, erken doğum riskim olduğu için. Önerilerinizi bekliyorum hanımlar