• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suni sancı mı ? Sezeryan mı?

Pofi16

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2025
353
253
18
27
39+3 haftalık hamileyim. Perşembe günü doktora gittiğimde 2 cm açıklığım olduğunu söyledi doktor, nişanımı da aldı. Sonrasında 2 gün boyunca nişanım ara ara birkaç kez gelmeye devam etti. Eğer haftaya cumaya kadar kendi sancın başlamazsa cuma günü yatışını yapalım dedi. Sanırım suni sancı ve sezeryan seçeneklerini sunacak. 2-3 haftadır doğumum başlasın diye yapmadığım şey kalmadı. 7. Katta oturuyorum asansör kullanmadım hiç, her gün yürüdüm, temizlik yaptım, ananas hurma yedim, ahududu yaprağı çayı içtim, özellikle dün baya zorladım 8 km yürüdüm 14 kat merdiven çıktım eve geldim pilates topunda zıpladım ama hala tık yok 😮‍💨 Sizin doğumlarınız nasıl başlamıştı bana önerebileceğiniz bir şey var mı? Çevredeki herkes suni sancının çok zor olduğunu, kendi sancımdan daha çok sancı çekeceğimi ve sonunun hep sezeryanla bittiğini söylüyor. Ben de çok kararsız kaldım ne yapacağımı bilmiyorum, bu konuda tecrübeli ve doğum yapmış kişiler bana fikir verebilir misiniz ? Doktorum en fazla 40+1 e kadar bekletebileceğini söyledi, hem oğlum çok irileşti, hem bebeğin kaka yapma ihtimali doğuyor riske atmıyorum ben 40tan sonra dedi hem de kendisi kongreye gidecek başka doktorda doğum yapmak istemiyorum, doktoruma güveniyorum o yüzden ayın 24üne kadar bekleyebileceğiz en fazla. Açıklığın ilerlememe sebebini progestana bağlıyorum ben çünkü belki 20 hafta progestan kullandım, erken doğum riskim olduğu için. Önerilerinizi bekliyorum hanımlar 🌸

Sizin zaten 2 cm açılma olmuş suni sancı zor ama açılma çabuk oluyor benimde biraz açılmam olmuştu suni sancıyla normal doğum yaptım size suni sancıda olsa sezeryanla biter diyenler hiç açılma olmayanlardır bence denemeye değer sonrası gerçekten çok rahat oluyor

Sizin zaten 2 cm açılma olmuş suni sancı zor ama açılma çabuk oluyor benimde biraz açılmam olmuştu suni sancıyla normal doğum yaptım size suni sancıda olsa sezeryanla biter diyenler hiç açılma olmayanlardır bence denemeye değer sonrası gerçekten çok rahat oluyor
Çok teşekkür ederim cevabınız için 🌸 Ben de aslında denemek istiyorum ama bir yandan da korkuyorum tabiki ilk doğumum olacak. Sancı nasıldı dayanılamayacak gibi miydi ve kaç saat çektiniz sancınızı ?

39+3 haftalık hamileyim. Perşembe günü doktora gittiğimde 2 cm açıklığım olduğunu söyledi doktor, nişanımı da aldı. Sonrasında 2 gün boyunca nişanım ara ara birkaç kez gelmeye devam etti. Eğer haftaya cumaya kadar kendi sancın başlamazsa cuma günü yatışını yapalım dedi. Sanırım suni sancı ve sezeryan seçeneklerini sunacak. 2-3 haftadır doğumum başlasın diye yapmadığım şey kalmadı. 7. Katta oturuyorum asansör kullanmadım hiç, her gün yürüdüm, temizlik yaptım, ananas hurma yedim, ahududu yaprağı çayı içtim, özellikle dün baya zorladım 8 km yürüdüm 14 kat merdiven çıktım eve geldim pilates topunda zıpladım ama hala tık yok 😮‍💨 Sizin doğumlarınız nasıl başlamıştı bana önerebileceğiniz bir şey var mı? Çevredeki herkes suni sancının çok zor olduğunu, kendi sancımdan daha çok sancı çekeceğimi ve sonunun hep sezeryanla bittiğini söylüyor. Ben de çok kararsız kaldım ne yapacağımı bilmiyorum, bu konuda tecrübeli ve doğum yapmış kişiler bana fikir verebilir misiniz ? Doktorum en fazla 40+1 e kadar bekletebileceğini söyledi, hem oğlum çok irileşti, hem bebeğin kaka yapma ihtimali doğuyor riske atmıyorum ben 40tan sonra dedi hem de kendisi kongreye gidecek başka doktorda doğum yapmak istemiyorum, doktoruma güveniyorum o yüzden ayın 24üne kadar bekleyebileceğiz en fazla. Açıklığın ilerlememe sebebini progestana bağlıyorum ben çünkü belki 20 hafta progestan kullandım, erken doğum riskim olduğu için. Önerilerinizi bekliyorum hanımlar
Bende
39+3 haftalık hamileyim. Perşembe günü doktora gittiğimde 2 cm açıklığım olduğunu söyledi doktor, nişanımı da aldı. Sonrasında 2 gün boyunca nişanım ara ara birkaç kez gelmeye devam etti. Eğer haftaya cumaya kadar kendi sancın başlamazsa cuma günü yatışını yapalım dedi. Sanırım suni sancı ve sezeryan seçeneklerini sunacak. 2-3 haftadır doğumum başlasın diye yapmadığım şey kalmadı. 7. Katta oturuyorum asansör kullanmadım hiç, her gün yürüdüm, temizlik yaptım, ananas hurma yedim, ahududu yaprağı çayı içtim, özellikle dün baya zorladım 8 km yürüdüm 14 kat merdiven çıktım eve geldim pilates topunda zıpladım ama hala tık yok 😮‍💨 Sizin doğumlarınız nasıl başlamıştı bana önerebileceğiniz bir şey var mı? Çevredeki herkes suni sancının çok zor olduğunu, kendi sancımdan daha çok sancı çekeceğimi ve sonunun hep sezeryanla bittiğini söylüyor. Ben de çok kararsız kaldım ne yapacağımı bilmiyorum, bu konuda tecrübeli ve doğum yapmış kişiler bana fikir verebilir misiniz ? Doktorum en fazla 40+1 e kadar bekletebileceğini söyledi, hem oğlum çok irileşti, hem bebeğin kaka yapma ihtimali doğuyor riske atmıyorum ben 40tan sonra dedi hem de kendisi kongreye gidecek başka doktorda doğum yapmak istemiyorum, doktoruma güveniyorum o yüzden ayın 24üne kadar bekleyebileceğiz en fazla. Açıklığın ilerlememe sebebini progestana bağlıyorum ben çünkü belki 20 hafta progestan kullandım, erken doğum riskim olduğu için. Önerilerinizi bekliyorum hanımlar 🌸
Bende 1 cm açılmaya suni sanciyla doğum yaptım evet gerçekten çok zordu ama bebeğini kucağına aldıktan sonra rahatlıyorsun. Hemen ayaklanıyorsun. Sezeryan oyle değil sonrası çok kötü oluyor toparlanması zor

Bende

Bende 1 cm açılmaya suni sanciyla doğum yaptım evet gerçekten çok zordu ama bebeğini kucağına aldıktan sonra rahatlıyorsun. Hemen ayaklanıyorsun. Sezeryan oyle değil sonrası çok kötü oluyor toparlanması zor
Teşekkür ederim cevabınız için 🌸 cumaya kadar gelmezse ben de suni düşünüyorum ilk olarak, kararımı verdim. Ne kadar sancı çektiniz acaba kaç saat sürdü tam açılmanız ?

Teşekkür ederim cevabınız için 🌸 cumaya kadar gelmezse ben de suni düşünüyorum ilk olarak, kararımı verdim. Ne kadar sancı çektiniz acaba kaç saat sürdü tam açılmanız ?
Benim dogumumla birlikte 14 saat sürdü. İlk doğum olduğu için ebeler uyarmıştı uzun sürer diye . 5 6 cm açılmadan sonra suyum patladı o sıra ben ağrıları şiddetli bir şekilde hissettim ama hiç yerimde durmadım sürekli hareket ettim hareket ettikçe ağrılar azalıyor gerçekten

Benim dogumumla birlikte 14 saat sürdü. İlk doğum olduğu için ebeler uyarmıştı uzun sürer diye . 5 6 cm açılmadan sonra suyum patladı o sıra ben ağrıları şiddetli bir şekilde hissettim ama hiç yerimde durmadım sürekli hareket ettim hareket ettikçe ağrılar azalıyor gerçekten
Anladıım çok sağolun 4 günüm kaldı inşallah en hayırlısı olur

Çok teşekkür ederim cevabınız için 🌸 Ben de aslında denemek istiyorum ama bir yandan da korkuyorum tabiki ilk doğumum olacak. Sancı nasıldı dayanılamayacak gibi miydi ve kaç saat çektiniz sancınızı ?
Suni sancı gerçekten zor ama dayanılmayacak kadar değil ben suni sancı verildikten 3.5 saat sonra doğum yaptım ama bebeğim kordona dolanmıştı o nedenle geç doğdu yoksa açılmam ilk 1 saat içinde olmuştu. Hastaneye gittiğimde 4 cm açılmam vardı sizde hiç korkmayın benimde ilk doğumumdu bende çok korkuyordum ama şimdi iyiki böyle olmuş diyorum.

Sağlıkla kucağınıza alin inşallah bende 40+1 de normal cok istedim suni verdiler ama gram o agriyi hissetmedim hemsıreler cok sasirdi ara ara gelip yukselttiler ama açilma olmayinca mecbur sezeryana alındım. Bazen olmayinca olmuyor benim sansim suni acisisini hiç cekmedim ama suni sancisini cekip sezeryana alinanlarda var o yüzden bunu siz kendiniz düşunup karar vermeniz lazim

39+3 deymissiniz doktorunuzda 41+1 demis yani 5 gun daha var. O 5 gunde neler olur neler asla bunu stres etmeyin istediginde gelecektir. Doktorunuzun dedigi gun 41+1 de bunlari düşünün suan strese girmeyin

Bende

Bende 1 cm açılmaya suni sanciyla doğum yaptım evet gerçekten çok zordu ama bebeğini kucağına aldıktan sonra rahatlıyorsun. Hemen ayaklanıyorsun. Sezeryan oyle değil sonrası çok kötü oluyor toparlanması
Sonrası niye çok kötü diyorsunuz ki? Belki bu arkadas sezaryenle doğuracak açılamayacak?

Benim sezaryen idi. Bebek kanala doğru giremiyordu. Çok da hızlı toparlandım. Hiç korkmayın. Kolaylıkla olsun insallah hangisi olacaksa.

Bebeğiniz ve sizin için hangisi daha sağlıklıysa en iyi doğum şekli odur. Arkadaşım 40 hafta dolduktan sonra aynı şekilde suni sancıyla doğum yaptı 5 saat sürdü. Tabiki zor, tabiki dışsrıdan müdahale ağrının şiddetini arttırır ama bu hiç bitmeyecek bişey değil zaten bi süre sonra sancılar kendi sancınıza dönüşüyor suni sancı açılmayı hızlandırmak adına rahmin kasılmasını sağlamak yani asıl olan şey bu. Önemli olan korkutmamanız kendinizi. Eğer acıdan ve doğumdan koekarsanız kendi sancınızla da doğuma engel olabilirsiniz yani sakin olun, doktorunuza ve kendinize güvenin. Sezaryen doğum yapmış bi anne olarak vücut hızlı toparlıyorsa her doğum şekliyle hızlı toparlanır diyorum.

40+3 te suni sancıyla yaklaşık 10 saat sancı çekerek doğum yaptım. Sabah 8 gibi vermeye başladılar sancıyı ilk başta hafif hafif vuruyor zaten ama saat 2 civarından sonra yavaştan zorlanmaya başladım tabii ki son saatler zordu artık dayanamıyorum demeye başlamıştım ki doğum için gerekli açılmam olmuş zaten 6yı geçe de doğurdum çok şükür.
Benim şansım açılmamın olması ve ilerlemesi idi. Aynı senaryoyla benden birkaç ay önce eltimde açılma ilerlemedi bebek içerde huzursuz oldu vs sezaryenle doğurdu. Yani özetle sizin hikayenizi ancak yaşayarak göreceksiniz kimse size hayır çok kolay ya da çok zor diyemez dese de afaki çünkü herkesinki farklı ilerleyecek.
Benim size tavsiyem herhangi bir komplikasyon riski yoksa suni sancıyla başlamanız zaten nasıl ilerleyeceği o an belli olur en azından aklınızda kalmaz

Herkesin doğumu çok farklı. Ben tam bir gün boyunca suni sancı alıp sezaryene dönenlerdenim. Açılmam olmadı, psikolojik olarak çok yıprandım. Beni mesela sancı hiç etkilemedi diyebilirim ama benim acı eşiğim çok yüksek mesela..

Merhaba. 39. Haftamda bebeğimin kilosu ve boyu normalden düşük çıktı. Doktorumda aynı şekilde 40+1 de doğuma alacağını bebeğin en azından dışarda beslenip kilo almasının daha iyi olduğunu söyledi. Yatışım yapılmadan bi gün önce kontrole gittiğimde nstde sancılarım çıktı. Ama ben hissetmiyodum. Doktorum yatış yapmak suni sancı vermek istedi ama bende sizin gibi suni sancıdan korktum ve sancımı evde çekmek istedim . Hatta dr bu sancıyla yarın öğlen gelirsin anca o zaman sıklaşır sancıların dedi. Bende sizin gibi 9. Kata defalarca inip çıktım. Ananas, hurma, ahududu yaprağı çayı ne varsa içtim tüm tuşlara bastım. Hatta eşimle ilişkiye girdim doğum başlasın diye ama hiç bi şekilde sancımı hissetmiyodum. Hatta stresten çocuk doğmaktan vazgeçti heralde dedim. Ev işi yaptım hastaneye yatarsam evimi pis görmesin kimse diye 🤦‍♀️ ütü, cam silme ne varsa hepsini yapıp 2 buçukta yattım. Sancıma 3 buçuk gibi uyandım. Uyandığımda sancılarım 3 dakikada birdi ama dayanılmayacak şekilde değildi. Ilık duşun altında belime masaj yaptım cidden duş sancıya bire bir aklınızda bulunsun. 2 saat sonra eşimin zorlamasıyla hastaneye gittim. 6 da yatışım yapıldı 4 cm açıklıkla. Damar yolu ve yeniden Nst çekilene kadar 9 cm oldu açılmam. 6 da yatışım yapıldı 8 de bebeğim doğdu. Her şey o kadar güzel, o kadar hızlı gelişti ki hala dün gibi aklımda. Son ana kadar ümidinizi kaybetmeyin. Bebekler kesinlikle gününü bekliyo. 5 gün içinde dualarım sizinle. O 5 günde inanın bebeğinizde sizinle beraber hazırlanıp en güzel şekilde gelicek. Bu arada benden 3 ay sonra doğum yapan arkadaşım suni sancı ile doğum yaptı ve cidden canı çok tatlı biri. Ama asla suni sancının korkulacak bişey olmadığını söyledi. O yüzden içiniz rahat olsun . Bebeğiniz hem kendi hem sizin için en güzel olan şekilde gelecek. Sadece stresten uzak durun. Ve asla kendi kendinizi korkutmayın. Kadın vücudu doğum sancısının doğalınada sunisinede dayanabilecek güce sahip. İyi haberlerinizi bekliyoruz ❤️

Sonrası niye çok kötü diyorsunuz ki? Belki bu arkadas sezaryenle doğuracak açılamayacak?

Benim sezaryen idi. Bebek kanala doğru giremiyordu. Çok da hızlı toparlandım. Hiç korkmayın. Kolaylıkla olsun insallah hangisi olacaksa.
Hayir eger bi tercih hakkı varsa normal dogum kolaylık demek istiyorum

Hayir eger bi tercih hakkı varsa normal dogum kolaylık demek istiyorum
Yoo onla ilgili de bi ton komplikasyon sayabilirim burda. Zorluk nasipte varsa hepsinde yaşanıyo.

Back
X