Suni sancıyı kabûl etmeli miyim?

roxelanne

instagram: eyuplubirhanim
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2014
287
252
33
Bebiş normalde tam bayram arefesinde gelecek görünüyor fakat doktorum atlattığım böbrek taşı faciasından sonra zaten sancıların erken doğumumu tetiklediğini, 23'ünden önce doğuracağımı söyledi.

Ve normal doğum ısrarımı bildiği için de 'bayramda burda olmadığını' anlatıp bayramdan evvel sancım gelmezse suni sancı verip normal doğumumu başlatacağını söyledi.

O an insan düşünmüyor ama iki gündür bu konuyla yatıp kalkar oldum.

Bu teklifi kabûl etmeli miyim? Ucunda "açılma yok kalp atışı zayıfladı hadi sezaryene" var bunun...
Sancı gelmezse onu beklemeden, en doğalını isterken beklemeden suni sancı gibi bir müdahaleyi kabûl etmem akıl kârı mı?

Doktoruma güvenmek istiyorum ama tatile geliyor diye de hiç sebepsiz sezaryene kurban gitmek istemiyorum. Hem de belki de o kadar saat gereksiz yoğun sancı çekerek...Malûm açılacağı meçhul...

Kime güveneyim?Kendi vücuduma güvenmeyi tercih etmek yanlış mı?:KK43:

ben olsam istemezdim suni sancı günümü beklerdim. başka doktor girsin doğuma madem
Aynısını düşünüyorum hatta son ana kadar bekleyip son dakikalarda devlet hastanesine gitme fikrine bile kapılıyorum arada...
Kararsızım...sanki başka doktor da olsa özel olunca bayrama denk gelirse benimle çok ilgilenmeyecekler ve hemen suni sancı yada sezaryenle vakit harcamadan herşeyi bitirecekler gibi geliyor.
Tek duam bayramdan evvel sancılanıp doğumumun kendiliğinden başlaması...
Müdahalelerden çok korkuyorum.
Suni sancının kesin bir sonuç vermediğini çok iyi biliyorum çünkü... :KK43:

Bence güvenebileceğin başka doktordan yardım al, biz işin uzmanı değiliz ve yanlış yönlendirip kafanı daha çok karıştırabiliriz.

Ama mantıklı olan sırf doktor orada olmayacak diye erkenden suni sancıla doğum yapman değil bence de. 1 aydan fazla süren var başka bir doktoru el altında tutabilirsin heleki devlet düşünüyorsan devlette bir doktora giderek başla işe...

Aynısını düşünüyorum hatta son ana kadar bekleyip son dakikalarda devlet hastanesine gitme fikrine bile kapılıyorum arada...
Kararsızım...sanki başka doktor da olsa özel olunca bayrama denk gelirse benimle çok ilgilenmeyecekler ve hemen suni sancı yada sezaryenle vakit harcamadan herşeyi bitirecekler gibi geliyor.
Tek duam bayramdan evvel sancılanıp doğumumun kendiliğinden başlaması...
Müdahalelerden çok korkuyorum.
Suni sancının kesin bir sonuç vermediğini çok iyi biliyorum çünkü... :KK43:
benim bayrama gelmediği için bunu hiç düşünmemiştim. ama dediğin gibi insan endişeleniyor. yinede bayramda özel hastanede olsa tüm doktorlar izinli olmayacak ya gittiğin hastanenin kadın doğum bölümüne güveniyorsan sıkıntı olmaz zaten. ben şahsen gittiğim hastanenin kadın doğum bölümüne gözüm kapalı güveniyorum o yüzden başka doktor olsada aynı hastaneye giderim ama kendi doktorumu çok seviyorum o ayrı tabi. devlet hastaneside bi seçenek sonuçta normal doğum olmasında herhangi bir sıkıntı yoksa iş tamamen sende bitiyor ne hastanenin ne doktorun çok önemi yok.
benim doktorum bana hep öyle diyor. normal doğum SENİN İŞİN sezeryan (mecburri olmadığı sürece asla sezeryan yapmaz) BENİM İŞİM diyor. aslında bu herşeyi açıklıyor...

Normali çok istemiş ama açılma olmadığı için sez. olmuş biri olarak diyorum ki kesinlikle kendi sancını bekle. Kaldı ki drun erken olacağını tahmin ediyorum demiş o zaman bayramdan önce zaten olacak suni diye baskı kurmasının bir anlamı yok. 1,5 gün suni sancı verdiler ne açılma ne birşey ama hissetmedim de. suni bende etki etmedi sonuç sez.
Ki hiç bir belirti yokken verilen suni sancı ile normal doğuran inan çok az. Genelde sonu hep ameliyathanede bitiyor. Geçi sende bundan bahsetmişsin. Doktorun aceleye getirmeye çalışıyor gibi. Beklemen taraftarıyım. normal doğumda işi sen yapacaksın o yüzden güvendiğin başka bir doktoru da elde tut bence. Hem daha çok var belkide kendi doktorunda sancın gelcek ve sağlıkla kucağına alacaksın. Şimdiden bunları kafana çok takıp en güzel zamanını sinir küpü olarak geçirme. Sadece aklında alternatif bir dr daha olsun o kadar.
hayırlı kolay doğumlar.

Doktoruna net olarak sunci sancı istemediğini o olmadığında yönlendirebileceği başka bir doktorun bilgisini vermesini söyle.
Onun tatili için sen niye strese girip istemediğin şekilde doğum yapacaksın

Hiç açılma başlamadan verilen suni sancıyla doğum yapabilen çok nadirdir sanırım ben hiç rastlamadım sonu sezeryan.. Hani biraz açılma başlasa bi derecede hiç açılma olmadan kabul etme bence

Tatile kurban giden birkaç arkadaşım var ,doktorlarına saygılarıni sunuyorlar.Kabul etme tecrübeli arkadaşları dinle.

içimden bir his bayrama bir gün kala kendi kendine sancılanıp doğuma gireceğini söylüyor nedense.ya da bayram bitince.herşey yolunda gider umarım

Doktoruna net olarak sunci sancı istemediğini o olmadığında yönlendirebileceği başka bir doktorun bilgisini vermesini söyle.
Onun tatili için sen niye strese girip istemediğin şekilde doğum yapacaksın
Yani tatildeyim şimdiden yaptırayım demedi açık açık. Ama her gidişimde bebeğimin kilosu 1 hafta filan önde çıkıyor. Bu kez de öyle olunca 4 kilo olmadan doğsun ki normal olabilsin filan konusu geçti. Arkasından tam bayrama denk geldiğini söylediğimde de böyle bir öneriyle karşılaştım.
Yani aslında bebek kilo almadan doğur ki normal olabilsin amaçlı konuştu ama tatil olayını sonradan düşününce o anki iyi niyetimin yerine içime düşen kurtlar doluştu.
Çok üzülücem eğer ben güvenmeyi bu kadar çok isterken böyle bişey olursa.
Bilemiyorum belki diyeceksiniz ki nedir bu normal ısrarı ama hayatımız tehlikeye girmediği sürece neden suni sancılar neden sezaryen vs :KK43:
Bebeği kilolu olacak diye 4 kiloyu birkaç güne geçer doğuramazsın beklemeyelim dedikleri , üstelik normal doğumda karar kılmış bir arkadaşımı çok zorlar diyerek sezaryene alıp 3.100 kg bebeği verdiler eline tam 7günlük şu an.
Düşündükçe aynını bana mı uygulamaya çalışıyolar diye art niyetle değil ama derin bi kuşkuyla düşünüyorum sürekli.
Çok canım sıkkın...

Hiç açılma başlamadan verilen suni sancıyla doğum yapabilen çok nadirdir sanırım ben hiç rastlamadım sonu sezeryan.. Hani biraz açılma başlasa bi derecede hiç açılma olmadan kabul etme bence
Al işte...çoğu kişiden duydum sonunu...bayramda sancım tutarsa kendisi olmasa bile ordaki diğer doktorları zerre kadar tanımıyor ve güvenemiyorum ki.
Başlayan doğumumu bile hızlandırsınlar istemiyorum açıkçası.
Kaldı ki dediğiniz gibi sıfır sancı sıfır açılma ile bile bile lades olur gibime geliyor:KK43:

Tatile kurban giden birkaç arkadaşım var ,doktorlarına saygılarıni sunuyorlar.Kabul etme tecrübeli arkadaşları dinle.

içimden bir his bayrama bir gün kala kendi kendine sancılanıp doğuma gireceğini söylüyor nedense.ya da bayram bitince.herşey yolunda gider umarım
Ne güzel bir his...Bana dua et olur mu ben de böyle hissetmek istiyorum. Umarım doktoruma böyle güvenirken bunu sarsacak birşey olmaz ve ben dediği gibi bayramı beklemeden doğal sancılarımla oraya giderim.
Hayır o an neden bunu sorgulamadım yada daha önceden fikir yürüttüğüm hâlde neden o an sustum bilmiyorum.
İnsana bazen gereksiz bir sakinlik ve sus hâli geliyor ya sanırım tam o anıma denk geldi.
Şimdi sıkıntıyla ne yapacağımı düşünür oldum.
Bayramı geçmeyeceğinden çokkk emin konuştu sanırım böbrek sancılarımın tetiklediği şeyleri farkettiği için bana çok belli etmese de az çok tahmin ediyor tam günü doldurmayacağını.
Ben de buna inanarak hiç değilse bayram öncesi tosun paşamız gelsin diye dua etmekten başka çarem yok galiba...

Haklısınız, evet normal doğum ısrarım bana zarar vermediği sürece iyi ama suni sancı konusunda hiç de gözü kara olmamalıyım. Sonu sezaryenli suni sancı hikayeleri çok yakınımdayken ilk doğumumu travmaya dönüştürmeyeyim. Sadece kafamda çok soru işaretleri oluştu güvenimin kırılmasından sıkıldım.
:KK43:

Bebiş normalde tam bayram arefesinde gelecek görünüyor fakat doktorum atlattığım böbrek taşı faciasından sonra zaten sancıların erken doğumumu tetiklediğini, 23'ünden önce doğuracağımı söyledi.

Ve normal doğum ısrarımı bildiği için de 'bayramda burda olmadığını' anlatıp bayramdan evvel sancım gelmezse suni sancı verip normal doğumumu başlatacağını söyledi.

O an insan düşünmüyor ama iki gündür bu konuyla yatıp kalkar oldum.

Bu teklifi kabûl etmeli miyim? Ucunda "açılma yok kalp atışı zayıfladı hadi sezaryene" var bunun...
Sancı gelmezse onu beklemeden, en doğalını isterken beklemeden suni sancı gibi bir müdahaleyi kabûl etmem akıl kârı mı?

Doktoruma güvenmek istiyorum ama tatile geliyor diye de hiç sebepsiz sezaryene kurban gitmek istemiyorum. Hem de belki de o kadar saat gereksiz yoğun sancı çekerek...Malûm açılacağı meçhul...

Kime güveneyim?Kendi vücuduma güvenmeyi tercih etmek yanlış mı?:KK43:
Ilk doğumumu 40 haftayı doldurarak 2 cm açılmayla yaptım. Suni sancı verildi doğumum normal oldu çok şükür. Yine 40 haftayı doldurmak üzereyim. Sancım falan yok açıkcası doktoruma da hastanelere de güvenmiyorum. Hemen sezeryana yönlendiriyorlar. Kendiliğinden gelsin diye dua ediyorum. Rabbim seninde yardımcın olsun. Doktorunun söyledikleri de açıkcası hiç mantıklı gelmedi

Benim bi arkadasimin sancilari baslamisti doktora gittik doktoru izine cikmis baska bir dr dogumunu yaptirdi cokta memnun kaldi belkide boylesi daha iyi olmustu.bence herseyi oluruna birak nasipte ne varsa onu gor.doktorunun izne ayrilmadigini ama herhangi bir nedenden dolayi dogumunu yaptiramadigini düşün.mesala diyelim drunun ailesinden biri öldü acilen şehir disina cikmak zorunda kaldi.bu dogum işleri cokta planlanacak isler degil.sen butun drlara guven.nasibinde hangi dr varsa o dogumunu yaptirsin yeterki saglikli bir sekilde kazasiz belasiz bebegini kucagina al.tmm gittigimiz dra guvendigimiz icin gidiyoruz ama baska drlarada baska insanlar guvendigi icin gidiyorlar.illa kendi drun dogumunu yapacak diye kendini ve bebegini riske atma.sen oluruna birak Rabbim ayarlamistir

Doğum doğal yollarla başlatılabilir mi?
Kadın doğum uzmanlarının çoğu evde doğumu başlatabilecek metodların faydalı olduğunu düşünmüyor. Bu yöntemlere tahmini doğum zamanından bir hafta önce başlanabilir. Doğumu doğal yoldan başlatabilecek tıbbi olmayan yöntemlerin doğruluğu henüz kanıtlanmadı ve çoğu söylentiden ibaret. Bu konudaki tek güvenilir yol, doğumun hastanede başlatılması. Bununla birlikte bu yöntemlerden birkaçı umut verici. Gelin birlikte değerlendirelim;
Tamamını okumak için

Son düzenleyen: Moderatör:
X