Aynısını düşünüyorum hatta son ana kadar bekleyip son dakikalarda devlet hastanesine gitme fikrine bile kapılıyorum arada...ben olsam istemezdim suni sancı günümü beklerdim. başka doktor girsin doğuma madem
benim bayrama gelmediği için bunu hiç düşünmemiştim. ama dediğin gibi insan endişeleniyor. yinede bayramda özel hastanede olsa tüm doktorlar izinli olmayacak ya gittiğin hastanenin kadın doğum bölümüne güveniyorsan sıkıntı olmaz zaten. ben şahsen gittiğim hastanenin kadın doğum bölümüne gözüm kapalı güveniyorum o yüzden başka doktor olsada aynı hastaneye giderim ama kendi doktorumu çok seviyorum o ayrı tabi. devlet hastaneside bi seçenek sonuçta normal doğum olmasında herhangi bir sıkıntı yoksa iş tamamen sende bitiyor ne hastanenin ne doktorun çok önemi yok.Aynısını düşünüyorum hatta son ana kadar bekleyip son dakikalarda devlet hastanesine gitme fikrine bile kapılıyorum arada...
Kararsızım...sanki başka doktor da olsa özel olunca bayrama denk gelirse benimle çok ilgilenmeyecekler ve hemen suni sancı yada sezaryenle vakit harcamadan herşeyi bitirecekler gibi geliyor.
Tek duam bayramdan evvel sancılanıp doğumumun kendiliğinden başlaması...
Müdahalelerden çok korkuyorum.
Suni sancının kesin bir sonuç vermediğini çok iyi biliyorum çünkü...
Yani tatildeyim şimdiden yaptırayım demedi açık açık. Ama her gidişimde bebeğimin kilosu 1 hafta filan önde çıkıyor. Bu kez de öyle olunca 4 kilo olmadan doğsun ki normal olabilsin filan konusu geçti. Arkasından tam bayrama denk geldiğini söylediğimde de böyle bir öneriyle karşılaştım.Doktoruna net olarak sunci sancı istemediğini o olmadığında yönlendirebileceği başka bir doktorun bilgisini vermesini söyle.
Onun tatili için sen niye strese girip istemediğin şekilde doğum yapacaksın
Al işte...çoğu kişiden duydum sonunu...bayramda sancım tutarsa kendisi olmasa bile ordaki diğer doktorları zerre kadar tanımıyor ve güvenemiyorum ki.Hiç açılma başlamadan verilen suni sancıyla doğum yapabilen çok nadirdir sanırım ben hiç rastlamadım sonu sezeryan.. Hani biraz açılma başlasa bi derecede hiç açılma olmadan kabul etme bence
Tatile kurban giden birkaç arkadaşım var ,doktorlarına saygılarıni sunuyorlar.Kabul etme tecrübeli arkadaşları dinle.
Ne güzel bir his...Bana dua et olur mu ben de böyle hissetmek istiyorum. Umarım doktoruma böyle güvenirken bunu sarsacak birşey olmaz ve ben dediği gibi bayramı beklemeden doğal sancılarımla oraya giderim.içimden bir his bayrama bir gün kala kendi kendine sancılanıp doğuma gireceğini söylüyor nedense.ya da bayram bitince.herşey yolunda gider umarım
Ilk doğumumu 40 haftayı doldurarak 2 cm açılmayla yaptım. Suni sancı verildi doğumum normal oldu çok şükür. Yine 40 haftayı doldurmak üzereyim. Sancım falan yok açıkcası doktoruma da hastanelere de güvenmiyorum. Hemen sezeryana yönlendiriyorlar. Kendiliğinden gelsin diye dua ediyorum. Rabbim seninde yardımcın olsun. Doktorunun söyledikleri de açıkcası hiç mantıklı gelmediBebiş normalde tam bayram arefesinde gelecek görünüyor fakat doktorum atlattığım böbrek taşı faciasından sonra zaten sancıların erken doğumumu tetiklediğini, 23'ünden önce doğuracağımı söyledi.
Ve normal doğum ısrarımı bildiği için de 'bayramda burda olmadığını' anlatıp bayramdan evvel sancım gelmezse suni sancı verip normal doğumumu başlatacağını söyledi.
O an insan düşünmüyor ama iki gündür bu konuyla yatıp kalkar oldum.
Bu teklifi kabûl etmeli miyim? Ucunda "açılma yok kalp atışı zayıfladı hadi sezaryene" var bunun...
Sancı gelmezse onu beklemeden, en doğalını isterken beklemeden suni sancı gibi bir müdahaleyi kabûl etmem akıl kârı mı?
Doktoruma güvenmek istiyorum ama tatile geliyor diye de hiç sebepsiz sezaryene kurban gitmek istemiyorum. Hem de belki de o kadar saat gereksiz yoğun sancı çekerek...Malûm açılacağı meçhul...
Kime güveneyim?Kendi vücuduma güvenmeyi tercih etmek yanlış mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?