Suni Solunum Nasıl Yapılır?
Suni Solunum hakkında sizin için topladığımız bilgiler aşağıdaki gibidir. Suni Solunum Nasıl Yapılır yazısını sadece bilgi edinme amaçlı kullanınız ve sağlık sorunlarınız için vakit kaybetmeden doktorunuza ya da en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Travma sonrası suni solunum uygulamadan önce kazazedenin nefes almadığından emin olmak gerekir. Nefes alan bir kişiye suni solunum yapılması pek çok sağlık sorununa ve hatta ölüme neden olabilir.
Kazazede yan yatırılarak, varsa solunum yolundaki cisim çıkartılır. Bunun ardından kazazede sırt üstü yatırılır. Başı geriye yaslanarak, soluk alabileceği alan genişletilir. Kazazedenin yan tarafına diz üstü oturulur ve boynu yukarı doğru kaldırılarak sağ elle desteklenir. Sol elle burun delikleri kapatılır; burada amaç verilen nefesin geri çıkmasını engellemektir. Suni solunum yapan kişi dudağını kazazedenin ağzına tam olarak kapatmalıdır. Verilen nefes, normalde yapılan solunumdan daha kuvvetli olmalı; ancak çok şiddetli olmamalıdır. Suni solunum yaptıran kişi nefes verdikten sonra geri çekilerek, havanın ciğerlerden geri çıkmasını beklemelidir. Suni solunum, her 5 saniyede bir 15 kez tekrarlanmalıdır.
İlk Yardımda Öncelikli Hedefler Nelerdir?
Travma sonrası nefes alıp vermede sıkıntı yaşanıyorsa, solunumun sağlanması öncelikli hedeftir. Akciğerlere hava giriyorsa, kanamanın durdurulması ve kan dolaşımının sağlanması gerekir.
Kaynak:sağlığım için