Sünnet sünnet

Mihrimah00

Baslangic:98 kg --- Güncel:86.5kg Emziren Anne!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2014
1.298
1.080
133
Merhaba konuyu doğru yere açmışımdır umarım. 18 aylık oğlumu sünnet yaptırmayı düşünüyorum. Gittiğim bütün doktorlar genel anestezi ile yapacaklarını söyledi . Açıkcası komple uyutmak istemiyorum. Bulunduğum yerde 2o yılı aşkındır sünnet yapan bir sünnetçi var . Onunla görüştük lokal yapıyorum dedi. Komple uyutmaya gerek yok dedi. Aslen sağlık memuru ama dediğim gibi yıllardır sünnet ile uğrasıyor . Eşim onda yaptırmaktan yana fakat doktor olmadığı için ben biraz tereddütteyim. Sorum şu ki cocugunu sünnetçide sünnet ettiren varmı. Sizce güvenebilirmiyim.

Ne doktorlar var iş bilmeyen, bence adı üzerinde yılların tecrübesi sünnetçi hemde lokal anestezi.

Baska ozel bir hastaneye mi goturseniz? Hastane daha steril oluyor acikcasi.Birde uyduruk dikis atiyorlarmis sunnetciler gorseli bozulabiliyormus bir dusunun derim.

Tabi ki işinin ehlidir fakat yine de ben doktordan başkasına güvenemezdim açıkçası.

Cerrahi islemler mutlaka doktor tarafindan gerceklestirilmelidir,sagligin sakasi olmaz,sonra cok uzulursunuz.

Bence iyi araştırın tam teşekküllü bir hastanede yada tıp merkezinde yaptırın derim. Basit görülen bir sünnet bile tehlikeli olabilir bazen. Ben iki oğluma da sünnet ettirdim. Birini genel anestezi ile diğeri lokal anestezi yaptirdim. Genel anestezi olan8 aylik oglum sünnet ten sonra zor uyandı biraz endişe ettim. Ama normal olduğunu söylediler bize durumun. Lokal anestezi ile yapılan sünnet te ise oğlumu tutmakta çok zorlandim. Çok ağladı ve kıpırdadi sünnet olurken

Keşke daha erken yapsaymisiniz bebişin sunnetini yazık şimdi zorlanacak. Bahsettiğiniz sünneti 20 yılı aşkın bir süredir bu işi yapıyormuş ben olsam guvenirdim heralde yine de siz bilirsiniz.içiniz rahat etmiyorsa başka bir doktora götürün yinede. Ben oğlumu 14 gunlukken sünnet ettirdim 3 günde iyileşti. Insallah bebişiniz sağlıklı bir şekilde kısa bir zamanda zorlanmadan atlatır.

Bende oğlumu 5 aylıkken evde sünnet ettirdim. Ama hastaneden cerrahla anlasip lokal anesteziyle yaptırdim. Normal sünnetçiye yaptırmazdim herhalde evet yılların tecrübesi ama. Birde 18 aylık olmus oğlunuz lokal için nasıl olur bilmem ben 5 aylıkken zabdedemedik kolunu bacağını. Şu an bizde 19 aylığız inanılmaz hareketli bir çocuk..

Yanlis yapilan sunnet, bir erkegin butun hayatini etkileyebiliyor, o yuzden hic risk almazdim, sunnet ettireceksem de konusunda uzman ve deneyimli bir doktora yaptirirdim.

Anne değilim çocuğum yok ama 20 yılda çok şey değişti. 1,5 yaşındaki çocuğun lokal anestezi ile sünnet olurken yaşayacağı korku beni bile endişeye soktu.Doktorlar tecrübeli sünnetçiden daha az bilecek değiller ya. En içinize sinen doktoru araştırıp ona yaptırın derim. Sünnet bu ömrü boyunca sıkıntı da yaşayabilir.

Niye lokal anastezi istiyorsunuz? Sonucta o anda cocugu zapt etmek cok zor olacak. Hali ile cocuk icin travma olur. Yani düsünsenize, yasli bir adam kesici bir alet ile orasini kesiyor. Cocugun psikolojisi bozulur ve sizde anne olarak daha zorlanirsiniz onu aci cektigini gördügünüzde.

Kesinlikle hastane ortaminda genel anastezi ile olsun. Önceden eger bu konuda resimli kitaplarda var ise, onu alin ve cocugu bir nevi bu olay icin hazirlayin. Amelyattan sonra ise istedigi bir oyuncagi hediye verip, eve getirirsiniz oglunuzu. Hem siz hem oglunuz daha az yipranmis olursunuz.

Genel anestezinin yan etkileri de korkutuyor beni acikcasi. Uyanamama vs.. Birde genel olacaksa madem dursa da 6 yasindami yaptirsam diye düşünüyorum .

Genel anestezinin yan etkileri de korkutuyor beni acikcasi. Uyanamama vs.. Birde genel olacaksa madem dursa da 6 yasindami yaptirsam diye düşünüyorum .

Niye uyanamamasin? Her gün binlerce amelyat oluyor tüm dünyada. Ilk sizin oglunuz amelyat olmuyor. En fazla birazcik migde bulantisi yasar, yinede lokal anastezi ile yasayacagi travmadan bin kat daha iyidir.

Bu konuda doktor ve pedagoglar ne diyor bilmiyorum, ancak sanki simdi hemen olup bitse daha iyi olur gibime geliyor. 6 yasindan sonra cidden herseyi daha iyi anliyor ve hatirlar.

Bu arada simdiden gecmis olsun oglunuza, umarim cabuk atlatirsiniz.

Benim oğlum iki aylık , dokrorumuza sünnet konusunu danistik 4 aya kadar lokal 4 aydan sonra genel yapıyoruz dedi bende 3.ay içinde yaptırmaya karar verdim , özel hastane olsa da böyle ... Ben olsam sunetciye guvenemem ama sünnet yapan doktor tanıyan bir tanıdık varsa bence yapabilir diye düşünüyorum , kuzenim öyle sünnet olmuştu ama muaynehane de. :)) şimdi o da yok bilemedim /:

Arkadaşlar ben oğlumu alisklamp yöntemi ile sünnet ettirdim lokal anestezi uygulandı çok memnunum. Oğlum çok hareketli eve geldiğimizde normal hayatımıza devam ettik çok az ağrıları oldu. 1.5 yaşında oğlum dikişsiz bu yöntemle daha güvende daha rahat geçirdi. Kesinlikle tavsiye ederim

Eskiden mahallemizde sunnetcimiz vardi herkesi o sunnet ediyordu kimseyi sakatlamadi sukur ysda biz duymadik
Ama iki oglum var ve asla6 hastane ortami olmadan ettigmem ettirtmedimde cocuk cerrahisi yspiyor.riske gerek yok

Genel anesteziden ben de korkuyorum ama doktordan da asla şaşmazdım. 20 yıllık sünnetçi olabilir ama hastanedeki steril ortamı nasıl oluşturacak. oğlunuzun sağlığı daha önemli. Bazı doktorlar lokal yapıyor onları araştırın. Benim oğlum daha sünnet olmadı ben de düşündükçe tedirgin oluyorum. ama sünnetin bana göre bir ameliyattan farkı olmadığı için hastane ortamından başka yerde asla yaptırmam. beklenmedik bir durum gerçekleşirse sünnetçi ne kadar müdahale edebilir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…