Sünnet

Tonari to Totoro

Totoro
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2010
2.299
1.556
398
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Üç gün önce oglumu sunnet ettirdik. Sünnete giriş ve çıkışta hicbir problemimiz olmadı.

İlk pansumanda oğlumun cani çok acidi. İlk pansumanı ve sonrakileri hep ben yaptim doktorun tarif ettiği gibi.

Her pansuman ve tuvalet bizim için ızdırap oldu. Sunnet kulodu aldim fakat asla cikarttirmiyor.

Pansumana baslamadan yarim saat once, pansuman sirasinda ve pansumandan sonra evde kıyamet kopuyor. Oglum avazı çıktığı kadar bagirarak ağlıyor. Asla dokundurtmuyor. Temizleyemiyorum pipisi. Kremleri adam akilli suremiyorum. Bugün de ucunda kan sizintisi olmuş. Ucu morarmis gibi.

Oğlum bagirdikca bende bağırıyorum. Balyoz gibi kafama iniyor sesleri. Kulaklarım patlayacak gibi oluyor. Dayanamiyorum. Asiri derecede sinirliyim ogluma karşı. Delirmek üzereyim.

Bu arada oğlum 4,5 yaşında.

Edit:

İyi geceler hanımlar. Şimdi okudum yazdiklarinizi tek tek cevap vermek isterdim ama bunu yapmaya halim yok.

1. Durum, oylumun doktoru 65 yaş ustunde ve istanbulunİ en iyisi. Kadını bilmeyen duymayan yok. Yıllarca devlet hastanesinde calismis şuan kendi muayene hanesi var. Ustelik esimin çocuk doktoru. Kendisine guvenim sonsuz, oglumun ruh halini cok iyi bilir. oğlu cerrah ve devlet Hastanesi'nde. Bizim sunneti kendisi yapacakti izine ayrildi yapamadı. Biz onlardan bağımsız bir özel hastanede yaptırdık. Para mevsusu yok ortada.

2. Durum bu yaşı onerdi. Birazda ben istedim. Çünkü pipisi ile çok oynuyordu. Bu eylulde anasınıfına başlayacak. Okulda çocuğum olumsuz bir şeyle karsilasmasin diye yaptıralım istedim.

3. Durum bagirmamin sebebi bencillik değil kesinlikle. Bende biliyorum cani çok yanıyor. Üstelik dikis var en önemli yerinde. Kim olsa ağlar sızlar. Benim korkum pipisine bisey olması, zamanında onleyebilecekken neden onleyemedim diye korkum var. Bu durumda kendi kendimi strese sokuyorum ve patlama yaşıyorum. Ama iki gündür astım bu durumu.

Buraya yazmamin sebebi sizlerin yorumlari ile kendimi toparlayıp oğluma yardımcı olmak istememdi. Olumlu, olumsuz her turlu yorumlar için tesekkteşek.

Benim kardesimde 4,5 yasinda sunnet oldu. Büyük abileri atlattı. Ama o atlatamisti. Büyüdükçe duzeldi.

Ben psikolojik olarak oğluma her türlü desteği vermeye calisiyorum. Bu durum geçince onun için yapacaklarim zaten sınırsız...

Son düzenleme:
Gülüm öncelikle geçmiş olsun. Ne kadar zor olsada ogluna bagirmamaya çalış. Belliki Cani yaniyor her defasinda. Doktor agru kesici vermediyse agri kesici alin. Cocuk. Korkuyordur her seferinde. Bu zor bir. Süreç cocuklar için, bagirsan sünneti hep Negatif hatirlayacaktir. Tekrar doktorla iletisime gecin.

Korktuğu için yapıyor olmasın

Korkuyor biliyorum. Fakat bu kadar bagiracak ne var. Cok dirayetsiz. Mizmizlaniyor.

Öyle pansuman mı yapıyorsunuz bizimki açıktaydı sadece krem sürdük 3 gün çişini yaparken aglamıştı

Pansuman dediğim kremlemek. Acikta biraktirmiyor. Gormek istemiyor.

Sünnet için yanlış bir yaş seçmişsiniz.
Ya 0-2 yaş arasında olmalı ,
Ya da 6yaşından sonra.
Geçmiş olsun ...

Doktoru bu yasi onerdi. Bilmiyorum. Keske kucukken yaptirsaydim.

Gülüm öncelikle geçmiş olsun. Ne kadar zor olsada ogluna bagirmamaya çalış. Belliki Cani yaniyor her defasinda. Doktor agru kesici vermediyse agri kesici alin. Cocuk. Korkuyordur her seferinde. Bu zor bir. Süreç cocuklar için, bagirsan sünneti hep Negatif hatirlayacaktir. Tekrar doktorla iletisime gecin.

Kendime hakim olmaya calisiyorum. Son anda bişi oluyor bağırıyorum.
Ağrı kesici var. Kullaniyoruz. Ama fayda etmiyor herhalde.

Dün doktora goturdum normal dedi. Bilmiyorum.

2 6 yaş arasi önerilmiyor. Gecmis olsun. Ucunda hafif morarma ve sizinti seklinde kanama normal. Ama fazlasi olursa mutlaka doktora fotoğraf atın. Malesef bu yaşlarda sunnet iyilestikten sonra bile o aglamalar, yamuk yurumeler gecmiyor :(
Ben 3.5 aylikken yaptirdim hic anlamadan bitti gitti. Ilk pansumanda cok ağlamıştı bandaj yapıştığı icin. Ama doktor isini bitirir bitirmez sustu. Aklı eren çocuklar susmuyor :(

4.5 yaşındaki çocuğa sünneti hangi doktor yapar ki? Hiç araştırmadınız mı?

Yaptırma sebebiniz enfeksiyon gibi sebeplerden dolayı mecburi miydi? Yoksa olsun bitsin diye mi yaptırdınız?
Zira 2-7 yaş arası hiç bir uzman ve doktor önermez sünneti..

Arkadaşım 24 aylık oğluna zor yaptırdı tam sınır ayda olduğu için.
Travma olmuş çocukta geçmiş olsun. Daha hassas davranmanız gerekirken bağırdığınızı söylüyorsunuz üstelik.

Ben 3 aylıkken yaptırdım ileride hiç hatırlamasın diye..

Pansumanını siz yapamıyorsanız hastanede yaptırın
Enfeksiyon durumunda daha çok yıpranır oğlunuz
Sünneti 2-6 yaş arası cinsel kimliğin oluştuğu dönem olduğu için müdahele edilmemesi için uygun görmüyor doktorlar
Sizinki oldu madem birde siz bağırarak olayı tramvatik hale getirmeyin
Geçmiş olsun ;)

Bizimde 3 gun oldu sunnet olali.
Bilincli kasitli bagirmiyordur.gercekten aciyordur.

Benim oglum 2 yasina girecek dokundurtmuyor.dun banyo yaptridim bezle yikadim.en son orasini yikayacagim zaman acip hizlica temizledim cikardim.ben pansuman turu bisey yaomadim doktorda aoylemedi sadece kenarlarini temizleyip krem suruyorum.

sabah aksam krem surdugumde veya bisey degdiginde agliyor.demekki gercekten aciyo.

Bende kolay bisey zannediyordum bu sunnet olayini ama degilmis.gececek elbet bir hafta zaman taniyin hem oglunuza hem kendinize.
Bagirsin acisini hafifletecekse..

Merhaba arkadaşlar,

Üç gün önce oglumu sunnet ettirdik. Sünnete giriş ve çıkışta hicbir problemimiz olmadı.

İlk pansumanda oğlumun cani çok acidi. İlk pansumanı ve sonrakileri hep ben yaptim doktorun tarif ettiği gibi.

Her pansuman ve tuvalet bizim için ızdırap oldu. Sunnet kulodu aldim fakat asla cikarttirmiyor.

Pansumana baslamadan yarim saat once, pansuman sirasinda ve pansumandan sonra evde kıyamet kopuyor. Oglum avazı çıktığı kadar bagirarak ağlıyor. Asla dokundurtmuyor. Temizleyemiyorum pipisi. Kremleri adam akilli suremiyorum. Bugün de ucunda kan sizintisi olmuş. Ucu morarmis gibi.

Oğlum bagirdikca bende bağırıyorum. Balyoz gibi kafama iniyor sesleri. Kulaklarım patlayacak gibi oluyor. Dayanamiyorum. Asiri derecede sinirliyim ogluma karşı. Delirmek üzereyim.

Bu arada oğlum 4,5 yaşında.
Canim 27 temmuzda bende 3 yaşında oğlumu sünnet ettirdim ve inanir mısın ilkgun kanaması durmadı kendini sıktığı için tekrar urolojiye göturdüm sardi birgun durdu ama kanamasi durmadı sizinti şeklinde bir hafta devam etti. Birde benimki bezli olduğu için karton bardagi kesip koyuyordum. Pansuman felan hiç yaptirmiyordu. Zorla bir veys iki kere krem sürebilmişimdir.10 gün sonra ancak pansuman yaptım. Ve bu arada bayağı şişti ve mosmor oldu. Dr bunun normal olduğunu vücuttan vücuda değişir dedi. Büyük oğlumda bir gram sorun yaşamadım ama küçük mahvetti beni. Yani korkma birşey olmaz fazla ağlatma. Ağladıkça kanar. Darbe almamasına dikkat et. Zaten 3.gun hoplar ziplar. Ama şişlik morluk ve kanamasi varsa bir muddet devam eder.

1 yaşi geçtiyse 7 yasa kadar görüştüğüm hicbir cerrah önermedi. Yanlış bir yaş.
Korkusu yüzünden yapıyor. Artık acı hissetmemesi lazım. Doktoru aradınız mı?

Kolay degil cani yaniyor. Oglumu sunnet ettirdigimizdede pansumani biz yapmadik hastanenin aciline gittik zaten sargi ve banr yapisitigi icin o bolge iltihap olup sismisti. Cikartirken cok aglamisti sonrasinda evde kremlerini kendim surdum zor bi surec ama dayanmak zorundasiniz . cok gecmis olsun.

Siz niye bağırıyorsunuz? çocuğun acısı var ki bağırıyor ya da travma olmuştur korkmuştur. O kadar yanlış bir yaş diliminde olmuş ki. Yetişkin olduğunda bile hatırlayacak lütfen bağırmayın. Bize doktor orayi unutun kendi iyilesecek demişti. Krem falan hiç bir şey sürmedik sadece 1 hafta sonra kontrole gitmiştik doktor sargisini açmıştı.

Back
X