Sünnet olmak çocuklar için önemli bir mevzu hayatlarında. Evet, yanlış bir yaş olmuş. Ama olmuş madem, nazlayın çocuğu ve siz iyi hissettirin. Bağırmayın kesinlikle.
Acıyor. O kesin, ve çocuklar büyükler kadar dirayetli değil, kendini kontrol edemez. Canı yandığında ya da yanmasından korktuğunda panikler ağlar, normal olarak.
Yaş olarak, bebek olsa anlamıyor tam olarak acıyı,çabuk iyileşiyor. 6 yaş sonrası olsa, biraz daha kendini frenleyebiliyor. Ama oğlunuzun yaşında ne bebek gibi, ne aklı eren çocuk gibi olamaz.
Benim oğlum 8 yaşında sünnet oldu. İlk bantını çıkarmak çok zordu. Çok canı yandı. Sonrasında aylarca pipisine dokundurmadı.
Pansumanını onu nazlayarak, anlatarak, ve onu sakinleştirmeye çalışarak yaptım. 1 ay sonrasında hala dokundırmadığında kızıyordum. Ama kuzeni de oğlumdan 3 ay önce sonra sünnet olmuştu ve onun annesi de hala dokundurmadığını söylediğinde, oğluma da karışmamaya karar verdim. 15 gün kadar altı açık dolaştı. Kilodunu yalnızca misafir geldiğinde giydirdim.
Doktor bir hafta sonra geçer demişt ama doktorlar yalnızca risk yönünden söylüyor. Doktor için basit bir şey, günde kaç defa yapıyor bunu ama çocuk için hayatında bir ilk.
Üzerinden bir sene geçti, hala dokundurtmaz. Artık banyoda kendine yıkatıyorum o bölgeyi.
Ayrıca anlıyorum da. Çünkü ben de ameliyat oldum.üzerinden 6 ay geçti, sürekli ağrı olmasa da, benim de ameliyat bölgem hala hassas ve dokunduğumda sızlıyor. Çocuk bunlardan korkuyor, normal olarak.
Çocuklar için büyük bir olay bu. Kadınların Doğum hikayeleri gibi. Unutulmuyor.
Başka bir arkadaşımın oğlu da,4.5 yaşında sünnet oldu. Annesine kızmış uzun süre. Sen yaptın diye ve ağlamış.
Çocuk çok normal, nazlayın biraz. Bir müddet idare edin.