Supangle nasıl yapılır

gwencooper

Broken Hearted Girl
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
6.246
49
108
İstanbul
bazı tariflere gore denedim evet tadı guzel oluyor ama normal puding gibi birsey oluyor varmıdır bunun bir puf noktası

canim bendede var bir tarif ve tadi cok guzel oluyor, yani puding olmadigini anliyorsun. gerci yapilislari cok benziyor. bunun farki icine bitter cikolata katmandir.

sendeki tarifi yazarsan en azindan bi fikrimiz olusur?

bende de var ve bebişimle çok seviyoruz :16:
pudingten farklı, daha kremamsı, sakızlı gibi oluyor supangle. ama tarife defterimde. pazartesi unutmazsam defterimden yazarım. ama oktay ustanın muzlu supangle tarifine bakarsanız, ben ordaki gibi yapıyorum :)

bende de var ve bebişimle çok seviyoruz :16:
pudingten farklı, daha kremamsı, sakızlı gibi oluyor supangle. ama tarife defterimde. pazartesi unutmazsam defterimden yazarım. ama oktay ustanın muzlu supangle tarifine bakarsanız, ben ordaki gibi yapıyorum :)

afiyet olsun, et dot olsun bebise:16:

canim bendede var bir tarif ve tadi cok guzel oluyor, yani puding olmadigini anliyorsun. gerci yapilislari cok benziyor. bunun farki icine bitter cikolata katmandir.

sendeki tarifi yazarsan en azindan bi fikrimiz olusur?

cikolata koymuyordum ben belkide ondan olmadı bu seferkini oyle deniyim:16:

ya canım başlığı görünce doktor otkerin reklamı geldi aklıma, geleneksel supangile yapıyomuş babaannesi çok gülerim o reklama, bencede tutturcam diye uğraşma canım, hazır yap, üstünede ince fındık çek, oh mis

supangle-resimli-tarifi.jpg

Malzemeler

2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin

Tarifi
Bir tencerede toz şeker, kakao, süt ve unu mikserle çırpın. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Sonra ocaktan alıp vanilya ve margarini ilave edin ve karıştırın. Kaselere paylaştırın. Ilındıktan sonra buz dolabında birkaç saat bekletin. Supangle tatlınızı soğuk olarak servis yapın. Arzunuza göre üzerine dondurma, krema veya kaymak konulabilir. Ya da hindistan cevizi, antep fıstığı v.s serpilebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
supangle-resimli-tarifi.jpg

Malzemeler

2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin

Tarifi
Bir tencerede toz şeker, kakao, süt ve unu mikserle çırpın. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Sonra ocaktan alıp vanilya ve margarini ilave edin ve karıştırın. Kaselere paylaştırın. Ilındıktan sonra buz dolabında birkaç saat bekletin. Supangle tatlınızı soğuk olarak servis yapın. Arzunuza göre üzerine dondurma, krema veya kaymak konulabilir. Ya da hindistan cevizi, antep fıstığı v.s serpilebilir.

bende bu sekil muhallebi yapiyorum pastalarda falan kullanincada cok lezetli oluyor. icine 1 pakette krema koyuyorum. Zaten farki hic anlamadim puding,muhallebi, supangle hepsi ayni oluyor.

yemek öğretmeni teyzem var benim ona soracağım en kısa zamanda yazmaya çalışırım :)

Back
X