• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

super anne nasil olurum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepimiz kuluz süper anne,baba,babanne vs diye birşey yok. Öncelik siz iyi olacaksınız ki diğerleri de olsun. Zaman en iyi ilaç büyüyecekler ama öyle, ama böyle. Artık olmuş 2 tane yapılcak birşey yok. Kendini yıpratma babadan yardım alınacak ve bu küçük aile mutlu mesut yaşayacak. Kolaylıklar dilerim

Bende süper değil sadece anne olmaya çalışıyorum ama beceremiyorum galiba. 25 günlük bi bebegim var ve alisamadim daha. ikinciyi de istemiyorum hiç. büyüyünce fikrim degisirmi bilmem. saçımı bile tarayamiyorum. kendime yetemiyorum. sürekli mizirdaniyo aksama kadar kucakta geziyoz salliyom falan aliscaz mi bilmiom moralim cok bozuluyo. daha annemlerdeyim yemek yaoma derdim de yok evime gidince nasil yapicam bilmiom. agliyo surekli mutfaga cikamiyorum. kucagimda gitsem de olmuyo evim sobali. kara kara simdi dusunyyom

Kucuk olana mamasini icirdim mutfaktaki bulasiklari makinaya dizdim.. lenslerle uyumusum onlari cikardim ortaligi toparladim mesela gecenin bu vaktinde..ne gerek varsa aslinda brz rahat olmakta fayda var..ben bu sekilde rahat ediyorum gerci aksamdan yapiyorum normalde bu islerimi ama o kdr yoruldumki dun disari cikmaktan.. 5 defa disari cikmisim aksama kdr.. okula gotur getirler ikisini tabi en kucukte her yere bizle geliyo..randevulari vardi birde.. ha birde yolda benzinim bitiyodu benzin bile almaya ugramak zorunda kaldim. Normalde benzini doldururum buyukler olur sade yanimda birlikte gidip odemeyi yapariz.. bu sefer onden siz gelmiycksiniz dedim arabada beklediler beni,, neyseki gorme mesafesine park ettim odemeyi yaptim ciktim. Yoksa hayatta ole birakamam...

Kucuk olanida surekli oyle tasimaktan elimin ici nasir tutmus :) kollarim kas yapti:) yatagi zor gordum umarim bugun daha sakin bir gun olur:)
Sporcu kasi gibi kaslarim oldu benim:sampiyon:

17 aylık bir oğlum var, ikizlere hamileyim. Şuan tek çocukla bile hem bütün gün hiç oturtamıyorum hem hiç bir işim tam olarak bitmiyor. Herşey temizlik yemek herşey yarım çocukla ilgim bile az oluyor gün içinde, içimiz rahat olsun her anne öyle

Süper annelerin duyguları, yorgunlukları, depresyonları yok mudur? Bence bunlara rağmen anneliğini sürdürmek süper annelik. Çocuklarını doğurdun, yedirdin, içirdin, giydirdin, oynadın, uyuyamadın, dinlenemedin, ağladın, güldün, delirdin, çok eğlendin. İşte hepsi süper annelik belirtileri. Hepimiz senin gibiyiz. Ben hala öğrenciyim, hatta hala çocuk yanım ağır basar. Ama anneyim. Hemde süper bi anneyim. Sende öylesin. :anne:

burda gordugum bi kac konudan yola cikarak soyluyorum.malesef oyle bi zamana geldik ki eskiden aileler okumaz arastirmazdi o yuzden bilincsizce buyurdu.simdi de o kadar arastirip okuyoruz orda okuduklarimizi kendi hayatimiza uygulamaya calisiyoruz ve bunu yapamayinca da acaba ben yetersiz miyim diye kuskulaniyoruz.okuyup arastirmak tabiki guzel ama cokta kafaya takmayin.siz kendi evlatlariniz icin en iyi annesiniz.herkes super mom olmak zorunda degil.kendinizi baska annelerle kiyaslamayin.kendi cocuklariniza odaklanin yine bilgilenin ama hayatinizi o kurallar uzerinden yurutmeyin

Cnm benim kizm 11 yasinda ve ben w.5 aylik hamileyim. Ablam 2 cocuk cok zor diyor bilmiyorum bakip gorecez insallah aspinda biraz rahatima duskunum ama burayi okuyunca da korkmadim degil yani:bicak::eek:

Cnm benim kizm 11 yasinda ve ben w.5 aylik hamileyim. Ablam 2 cocuk cok zor diyor bilmiyorum bakip gorecez insallah aspinda biraz rahatima duskunum ama burayi okuyunca da korkmadim degil yani:bicak::eek:
2.5 olacakti orasi

Bulundu mu super anneligin formülü:)

6 yaşında bir oğlum yaşında ikizlerim var.Halimiz sitcomluk..

Zaman zaman kendimi Ben de yetersiz hissediyorum. Ama elimden de geleni yaptığıma inanıyorum. Bağırmama ya çalışıyorum çok sabırlı olmaya çalışıyorum. Bol sevgi ve bol Güleryüz gösteriyorum.. dağınıklık temizlik konusunda biraz takıntılıyım ama idare etmeye çalışıyorum.

Allah tüm annelerin yardımcısı olsun ne diyeyim

kucuk bide surekli kusuyor. ev isi olarak genelde yaptigim sey camasir yikamak bulasiklari makineye koymak arada yemek yapmak. evim asiri dağılıyor. topladigimin ertesi gun ev savas alani.

bazi kadinlar vardir mesela surekli ayakta olurlar giderken gelirken hep elleriyle bir toparlar ben o sekilde olamiyorum. o kuvveti enerjiyi bulmak istiyorum kendimde.
Yalnız değilsin canım:bicak:

burda gordugum bi kac konudan yola cikarak soyluyorum.malesef oyle bi zamana geldik ki eskiden aileler okumaz arastirmazdi o yuzden bilincsizce buyurdu.simdi de o kadar arastirip okuyoruz orda okuduklarimizi kendi hayatimiza uygulamaya calisiyoruz ve bunu yapamayinca da acaba ben yetersiz miyim diye kuskulaniyoruz.okuyup arastirmak tabiki guzel ama cokta kafaya takmayin.siz kendi evlatlariniz icin en iyi annesiniz.herkes super mom olmak zorunda degil.kendinizi baska annelerle kiyaslamayin.kendi cocuklariniza odaklanin yine bilgilenin ama hayatinizi o kurallar uzerinden yurutmeyin
tam olarak bu. ailelerimiz okumadigi araştırmadigi icin suan okuduklarimizi yeni ogreniyoruz. onlardan aldigimiz seyler degil. bazilarini da hayata geçirirken uygulamakta zorlaniyruz. buda kaygiya sebep oluyor

yani boyle puf noktalar ve o enerjiye sahip olmak icin motivasyonlariniz neler onu ogrenmek istiyorum.

Bu biraz yapı meselesi. Kimi atom karınca gibi herşeye koşar. Kimi de kendine bile bakamaz. Ev işini dağınıklığı falan boşver yapabilirsen ne ala ama yapamadım diye düşünüp bir de onunla psikolojini bozma olmayıversin iş önemli değil bence. Bebeğin biraz daha büyüdüğünde daha rahat edeceksin inşallah.

tam olarak bu. ailelerimiz okumadigi araştırmadigi icin suan okuduklarimizi yeni ogreniyoruz. onlardan aldigimiz seyler degil. bazilarini da hayata geçirirken uygulamakta zorlaniyruz. buda kaygiya sebep oluyor
okuyup arastiralim ama bunu hayatimizi yonlendirmesine izin vermeyelim.yoksa sadece kendimizi yetersiz hissetirmekten baska bi faydasi olmaz bize.ozellikle yeni nesil blogger anneler yuzunden artik herkes kendini kotu anne olarak goruyor.eskiden bende takip ederdim simdi hic takmiyorum onlari.surekli kendini oven esini cocuguna nasi iyi bi anne oldugunu gosteren kisiler hic samimi degil.hep guzel mukemmel hayatlari gosteriyorlar bize

Bende süper değil sadece anne olmaya çalışıyorum ama beceremiyorum galiba. 25 günlük bi bebegim var ve alisamadim daha. ikinciyi de istemiyorum hiç. büyüyünce fikrim degisirmi bilmem. saçımı bile tarayamiyorum. kendime yetemiyorum. sürekli mizirdaniyo aksama kadar kucakta geziyoz salliyom falan aliscaz mi bilmiom moralim cok bozuluyo. daha annemlerdeyim yemek yaoma derdim de yok evime gidince nasil yapicam bilmiom. agliyo surekli mutfaga cikamiyorum. kucagimda gitsem de olmuyo evim sobali. kara kara simdi dusunyyom
Nerde yeni dogum yapmis birini boyle konusuyo duysam gorsem... demek istiyorum.. hepsi gececek hepsi :)

Benim de 4 yasinda oglum 1 yasinda ikiz kizlarim var
Kendim bakiyorum
Cok cok hasta olursak annem o zaman geliyor o da iki gunlugune:(
Ben bir de temizlik konusunda takintiliyim
Yorganlar carsaflar haftalik yikanir
Halilar koltuklar haftalik silinir
Dolap cekmece bi tane biseyim daginik olmamali
Bir de hepsi oyun istiyor
Babamiz evde oldukca en buyuk yardimcim

Coktur oturup agladigim:(
Ama oldugu kadar diyeecegiz
Onemli olan cocuklarimizla guzel vakitler gecirebilmek onlari koruyabilmek

Kolay gelsin size
Biraz daha sabir,1 yasina girsin küjcüģünüz daha rahatlarsiniz

Annelerin hepsi süperdir...(
Süper anne diye bir şey yoktur, elinden geleni yapan anne vardır. Süper anne olmaya çalışmak, size her defasında daha yetersiz hissettirmekten başka bir işe yaramaz. Gerçek hayatın süper anne-eş-çalışan gibi kadınlarla dolu olmadığını bilin, kendinizi yapabildiklerinizle sevmeniz gerektiğini unutmayın. Her şeyin “daha iyisi” veya “daha fazlası” olabilir. Önemli olan, sizin “elinizden gelen” ile mutlu olabilmenizdir.
Katılıyorum...:KK54:

Super insan diye birsey olmadığı icin super anne diye de birşey yoktur :)
Anne demek enerjisi hic bitmeyen, sürekli koşturan demek değil. Herşeyin bi kolay yani vardır. Mesela uyumayan bir cocugu zorla uyutmaya çalışmak anne ile cocuk arasında gerginlik oluşturabilir. Anne kizabilir, cocuk degersiz hissedebilir. Bu bi örnek.. Ayni şekilde çocuğuna yemek yediremedi diye üzülen kendini yetersiz hisseden anneler de var.
Demem o ki hayatımızda bir düzen olmali evet ama ara sıra bu düzenin dışına cikilabilir.

Küçük bebeginiz daha dünyaya yeni alisiyor. Zamanla 6 aylik okduktan sonra duzene girer. Biraz sabır lazım. Esiniz size destek oluyorsa daha kolay aslinda işiniz. Rahat hayata alisip küçük bebeği olunca insanın bu sekilde dusunmesi normal :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X