Süper anneler 2012

merhaba arkadaşım bende senin gibi tüm kızların yazdıklarını takip ediyorum.daha önceki sayfalarıda okuyordum ama enüz uygulamalara geçemedim.ist da gidip bu konuda yardım alabileceğim bir dr önerebilirmisiniz.senin dr nerede bilgilerini yazman mümkünmü benim dr um bu gibi işlere karşı çatlatma iğnesi konusunda yardımcı olacak bizi anlayacak isteklerimizi rahatça söyleyebilieceğim kısaca yadırgamayacak bir dr arıyorum.birde vajinal duş konusunda bilgi veririmisiniz özelden de yazsanız olur.şimdiden teşekkürler.yardımlarınızı esirgemeyin lütfen .

Merhaba,
Özel Msj atamıyorum sanırım Msj sayım yeterli degil.dr.um Nişantaşı'nda bı Dr.Acikcasi bu 2.ayim ona gidişimin,ultrasonda yumurta takibini yapıyor Yanlizca ve emin ol beslenme konusunda bu sitede cok daha çeteyi bilgiler var.Bana yanlizca sut urunleri yeme dedi bir de burda yazilanin aksine et ueme dedi ama ben tukettim.Ben geçenlerde catlatma iğnemin ertesi gunu yakınındaki bir hastanede Dr.a gittim ve baktrdim,durumu anlattım güldü ,inanmadığını söyledi pek ama yine de gayet güler yüzler karşıladı .ustelik 20 tl falan ödedim sanırım.kendi Dr.um 200 kusur tl alıyor,19 mm civarında cat.ignesi yazıyor ben alıp yapıyorum,36 saat sonra iliski öneriyor.Ben bı daha denersem buradaki Dr.a gitmeyi düşünüyorum.Aslinda burda da gecmis yıllarda çokça adından bahsedilmiş bir Dr.var Bakırköy'de,deneyen yakın tanidiklarim da var.Ama malesef yalvardım nerdeyse adama kabul etmedi:) artık uğraşmıyorum bu işlerle dedi.

merhaba arkadaşım bende senin gibi tüm kızların yazdıklarını takip ediyorum.daha önceki sayfalarıda okuyordum ama enüz uygulamalara geçemedim.ist da gidip bu konuda yardım alabileceğim bir dr önerebilirmisiniz.senin dr nerede bilgilerini yazman mümkünmü benim dr um bu gibi işlere karşı çatlatma iğnesi konusunda yardımcı olacak bizi anlayacak isteklerimizi rahatça söyleyebilieceğim kısaca yadırgamayacak bir dr arıyorum.birde vajinal duş konusunda bilgi veririmisiniz özelden de yazsanız olur.şimdiden teşekkürler.yardımlarınızı esirgemeyin lütfen .

Vajinal dus konusuna gelince benim Dr.um iliskiden bir gun once 1 bardak suya bı kasik karbonat koyuyorsun ,şırınga ile yıkıyorsun vajeni bu suyla dedi.Ben burda okuduklarından yola çıkarak iliskiden yarım saat once de daha az miktarda yaptım.

Fatmazehra merhaba,

diyelim 1.Mart.2012'de adet oldun ve döngülerin düzensiz. 18 Mart'ta da yumurtladığını farzedelim. Ama ovulasyon kitin 15 Mart'ta ilk pozitif vermişti ve sen 24 saat sonra çatlama olacak diye 16 Mart'ta ilişkiye girdin sonra da ilişki de bulunmadın. İlk kontrollerde ölçülen fetusun boyu çok az yanılma payıyla yumurtanın ne zaman döllendiğini gösterebiliyor.
14 Nisan'da ilk kontrole gittiğinde:
son adet tarihine göre (1.Mart): 6 hafta 2 günlük (bu ölçüm 28 günde bir adet gören kadına göre hesap yapıyor ve ovulasyonun 15 Mart'ta olduğunu kabul ediyor)
senin ov.testine göre yumurtladığını düşündüğün tarihe göre (16.Mart): 6 hafta 1 günlük
bebeğin crl'sine (baş-popo ölçümü) göre ise: 5 hafta 6 günlük

Ultrasonun çekildiği tarihten 3 hafta 6 gün (2 hafta yumurta öncesini çıkarıyorsun) yani toplamda 27 gün öncesine gidersen yumurtanın hangi gün döllendiğini bulabilirsin.
Burdaki örnekte 14 Nisan'da 27 gün öncesine dönersen 18 Mart'ı bulursun.

senin ilk ölçümünde 6 hafta 5 günlükmüş bebek, crl'ye göre, yani tam 33 günlük (maşallah). Ultrasonun çekildiği günden tam 33 gün önceye gidersen yumurtanın ne zaman döllendiğini bulursun. Hangi gün ilişkiye girdiğini de hatırlıyorsan tam ov.günü mü, ondan 2-3 gün önce mi ilişkiye girdiğini hesap edebilirsin.

Böyle hesaplamayı yapabilirse cinsiyeti belli olan arkadaşlar, ov.testleri gerçekten 24-36 saat sonrasını mı gösteriyor, yoksa 2-3 güne kadar ötelenebiliyor mu anlamış oluruz.
.

Back
X