Bisküvi - Kurabiye Tarifi Süper kolay Tarçınlı Kurabiye (Resimli)

fxuxsfxuxs

yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
2.480
11
116
46
Diğer
tatlı ve kurabiye sevmeyen biri olarak bundan bir seferde 3 tane hüpletiyorum. tadı da hafif. yaptığımı güzel yaparım ama mutfakla pek aram yoktur. yine de bu kurabiyeyi sık sık yaparım, çok kolay çünkü:)

3 su bardağı un
1 margarin
yarım bardak pudra şekeri
vanilya
ceviz
Üzeri için
pudra şekeri ve tarçın

margarini eritmeden un pudra şekeri vanilyayala yoğurun. kolayca kıvamını buluyor zaten. arzu ettiğiniz kadar dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın.
şekil verip üzerleri hafif çatlayana kadar pişirin.
ayrı bir yerde üzerlerini kaplayacak kadar pudra şekeri ve tarçını eşit oranda karıştırın.
kurabiyeleri fırından çıkarınca sıcak sıcak bu karışıma bulayın.
çok beğeneceksiniz bence. hem tarçın çok yararlı yemiş olursunuz böylece.
resmi eve gidince ekleyeceğim

canım kolay ve güzele benziyor deneyeceğim ama birşey sormak istedim kaç derecede ve yaklaşık ne kadar sürede pişirmek gerek? (ben mutfak konusunda gayet amatörümde :)) kusura bakma)

walla hiç saat tutmadım canım ya ama kızarmasını bekleme sakın. yumurta konmadığı için üzeri kızarmıyor hafif çatlıyor elleyince yumuşak gelebilir ama durdukça sertleşiyor.
fırınlarda birbirini tutmuyor ama benim normal büyük fırınım var 170 dereceye falan koyuyorum

pic0097zt4.jpg

w640.png

canım kusura bakma o saatte çevrimdışıydım sanırım
şekeri rondodan geçirip kullanabilirsin
ama pudra şekeriyle daha iyi olur sanırım

canim bende simdi bu tarifi yaptim, ama nedense kivami hemen olmadi hamur kuru kaldi bende azicik ilik su koydum ve cok güzel oldu, simdi firinda bitine cekip koyarim

bu kurabiyeyi bende yapıyorum cevizi hamura karıştırmıyorumda küçük küçük alıp ortasına koyup kapatıyorum öylede güzel oluyor.evde bütün fındık varsa fındık koyuyorum böylede deneyebilirsin canım.

yaptıgım kurabıyeye cok benzıyor..
PITPIT KURABIYE
3 yemek kaşıgı dolusu pudra şekerı
bır paket margarın(yumuşak)
aldıgı kadar un
ucu bırlıkte yogurulduktan sonra bol cevız (ne cok ırı ne cok ufak olacak) yapılan hamura ılave edılıp alt ust edılecek
elınızle şekıl vermeden hamurdan parcalar alıp tepsıye konacak(pıtpıt adını alması şekılsız olması)
kek ayarında pışırılıp(uzerı hafıf kızarmaya başlamış gıbı oldugunda alınacak)
cıktıgı anda uzerıne cok bol pudra şekerı serpılecek
afıyet şeker olsun:)

canim bende simdi bu tarifi yaptim, ama nedense kivami hemen olmadi hamur kuru kaldi bende azicik ilik su koydum ve cok güzel oldu, simdi firinda bitine cekip koyarim
hemen kıvama geliyordu halbuki
acaba margarin mi sertti biraz
neyse çözüm yolu bulmuşsun, eline sağlık canım, inşallah beğenirsin

bu kurabiyeyi bende yapıyorum cevizi hamura karıştırmıyorumda küçük küçük alıp ortasına koyup kapatıyorum öylede güzel oluyor.evde bütün fındık varsa fındık koyuyorum böylede deneyebilirsin canım.

evet arkadaşın yazdıgı gıbı ırı cekılmış fındıkta olabılır:)
yanı anlayacagınız bu kurabıyenın uzerıne bırcokşey denenır
lımon kabugu koyarsınız yada lımonun suyunu alın sıze lımonlu kurabıye desemde mısafırlere uygulamadan once kendınıze deneyın:)
tabı bunun yanında kabartma tozu olmazsa olmaz sanırım:)
yanı evde boş vaktınız oldukca deneyın goreceksınız kendı tatlınızı kendınız uretmış olacaksınız:)

evet bunlard abenimkiler cok lezzetli gercekten, ama galiba pudra sekerini tarcindan daha cok koymusum ben üstüne sepeledim sonra biraz sogusun saklama kabina alacagim orda karisirlar :))))
1000903cg2.jpg

eline sağlık canım
ay bak canım çekti kalkıp yapsam mı acaba

samyelicim gerçekten çok kolay ve dediğin gbi baya uzun süre bayatlamadan dayanıyor

tarife karışmak gibi olmasın ama naçizane,hamura bir çay bardağı yoğurt koyarsınız hamur kuru olmaz.kaydirigubbakcemile2

canım aslında hamur kuru oluyor
hatta o kadar hoş bir kıvamı oluyor ki yaparken hamurla oyuyor gibi hissediyorum ben
arkadaşın ki niye öyle olmuş ben de anlamadım

tatlım tarifini denedim ve tarifin adını müsadenle
'süper kolay süper lezzetli tarçınlı kurabiye olarak değiştirmek istiyorum'
gerçekten çok pratik ve leziz...tavsiye ederim herkese

Back
X