Kekler - Pastalar süper tarif ağlayan kek

SHADOWGIRL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2007
928
24
118
kreması için malzemeler :

-Bir paket krem şanti
-Bir su bardağı süt

sosu için gerekli mazemeler :

-Bir çorba kaşığı kakao
-Bir çorba kaşığı un
-Bir su bardağı süt
-Bir su bardağı su

kek malzemesi

ayyy afedersiniz kızlar hemen yazıyorum
- üç fincan şeker
- Üç fincan un
- Bir paket kabartma tozu
- Bir buçuk çorba kaşığı kakao
- Dört adet yumurta

kek malzemesi bu çikolata sosu için uğraşmayayım derseniz hazır çikolata sosu ile yapın
ben hazır kullanıyorum muhteşem oluyor

Keki için ilk olarak yumurta ile şekeri çırpın. Ardından iki çorba kaşığı süt ile kakaoyu ekleyin. Az çırptıktan sonra ununu ekleyip yeniden çırpın. Son olarak kabartma tozunu katıp iyice çırptıktan sonra daha önceden yağladığınız tepsiye bosaltıp yüz yetmiş beş °C ısıtılmıs fırına katın.Otuz dk sonra çıkartın ve sıcak kekin üstüne iki su bardağı sütü kekin her yerine gezdirerek dökün. Ardından keki soğuması için bekletin. Kek soğuduktan sonra daha önceden hazırlanmış krem şantiyi kekin üzerine güzelce sürün.
Sosu için hepsini ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya alın. Soğuduktan sonra kekin üstüne dökün. Dolapta bir süre beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Ne kadar kolaymış değil mi?
Hadi afiyet olsun.

deneyin arkadaşlar çok lezzetli oluyor ben bazen arasına çam fıstığıda ekliyorum çook lezzetli oluyor sanki pasta deneyin çocuklar çok seviyor

Son düzenleme:
kekin malzemeleri yok

ekledim canım denemeni tavsiye ederim
ayrıca kızlar krem şanti önceden çırpılıp dolaba konacak sertleşmesi için
sosuda soğuk olacak
keki fırından çıkarttıktan hemen sonra 2 bardak soğuk sütle ıslatın,önce krem şanti spatula ile sürülecek sonra sosu dökeceksiniz
merak ettiğiniz bir şey olursa buradayım ama deneyin canlarım

kızlar bu tarifi bende çok sık yaparım gerçekten deneyin derim harika birşey oluyor

tarifi birebir denedim ve gerçekten harika oldu
misafirlerim de vardı herkes bayıldı ve yaptığım gibi bitti
ertesi gün daha büyük tepsi de yaptırdılar
kesinlikle deneyin:lepi:

tarifi birebir denedim ve gerçekten harika oldu
misafirlerim de vardı herkes bayıldı ve yaptığım gibi bitti
ertesi gün daha büyük tepsi de yaptırdılar
kesinlikle deneyin:lepi:

ben börek tepsisinde yapıyorum çok ince olmuyor güzel oluyor çok kişiye yetiyor deneyip yorum eklediğin için teşekkürler afiyet olsunkaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…