Merhaba, neredeyse yaklaşık 1 sene olacak bu konu hakkında birşeyler yazmayalı, konuşmayalı, konunun benim açımdan kapandığını söylemiştim, bir müddette böyle gitti fakat ben uzaklaştıkça hoca daha ilgili davranmaya başladı, beni daha düşünür oldu, okulda temsilci olduğum dönemde arkadaşlarla sorun yaşasam beni daha çok korumaya savunmaya başladı kısacası ilgisi daha çok arttı, tabi aynı zamanda da belirsizlik devam etti, en son bu yaz okuldan tüm eşyalarımı toplayıp ayrıldım, en son gidip kayıt dondurma işlemlerini yapacaktım, yorulmuştum herşeyden hem annemde hastaydı annemle ilgilenirim diyordum, hastanede yattığımız bir dönem bundan 1 ay önce bir gece annem kriz geçirdi, daha önce olmayan bir krizdi ilk kez karşılaştım o şekilde annemle, çok korktum saat 11,45 di ve ağlarken onu aradım, açtı telefonu 25 30 dakika konuştum onunla, korkuyorum dedim, annemin ölmesinden korkuyorum dedim, dinledi, sakinleştirdi, umut dolu şeyler söyledi ve gelecceğim dedi, ondan sonraki gün beni aradı yine, bana sürekli yaz dedi, yaz herşey geçince kahvelerimizi içerken okuyacağız bunları dedi, bir hafta böyle konuşarak yazarak geçti, bir sabah uyandığımızda doktor rutin kontrole geldi, herşeye hazırlıklı olun dedi bize, arkadaşımı aradım, ondan mesaj geldi, ben yoldayım geliyorum dedi, geldi, beni bulur bulmaz kocaman kocaman sarıldı bana, iyisin dedi, seni böyle görebileceğimi zannetmiyordum dedi, annemin yanına gitti, annemle konuştu, sonra izin istedi annemden yemek yemeye götürmek için, yemeğe götürdü beni, keyiflendirmeye çalıştı felan... Akşam üzeri odanın kapısı çaldı, akrabalardan biridir diye açtım kapıyı hocanın abisi, bizi görmeye gelmiş, annemin yanına gitti o da, tanıştı, konuştu, biz aileyiz dedi, beni dışarı çekti, bundan sonra en ufacık ihtiyacında beni arıyorsun, bende senin abinim, hertürlü bir ihtiyacın olurda haberim olmazsa çok kızar, çok darılırım dedi, neyse 2 dün daha böyle geçti perşembe günü okula gittim, bu arada beni okula devam etmeye ikna etti, neyse odasındayız konuşuyoz hoop konu evlilikten eşlerden beklentiye geldi, anlattığı hayali birebir benim hayalim ile aynıydı, en ufak ayrıntısı bile, mesela reyhan beni görünce gözleri gülüyor evlenceğim kadında öyle olsun isterim dedi.... en son gün sabah yolunda gitmeyen şeyler vardı, doktor iyice olumsuz konuştu, akrabalar, tanıdıklar felan hastanede onu aradım, okuldan bir hocam daha duymuş atladılar geldiler, ben ağlıyordum, onu gördüm ona koştum, korkuyorum, bırakma beni diye ağlamaya başladım iyice, koltuklara oturttu beni, ellerimi tuttu, titriyormuşum öyle anlatıılar, su içirmiş bana, sakinleştirmeye çalışmış, hiçbir yere gitmiyorum yanındayım demiş, benim hatırladığım sadece elimi tutmasıydı, ben biraz sakinleşince babamın yanına gitti, sonra beni götürdü, akrabalar gelip ağlaştıkça beni uzaklaştırdı onlardan, yemek yemeyeceğim diyince arkadaşlar zorla kafeye götürdü, arkamızdan gelmiş, yemek yedirdi bana, sonra okula gitmek zorunda kaldı o, ardından da annem vefat etti... anneme son kez sarıldım öptüm ve ağlamadım artık, ben onun güçlü kızıyım çünkü, kokusunu doya doya içime çektim.... Ertesi gün yıkama işlemleri felan vardı, en son annemi camiye getirdiler, ben tabutun üstüne kapandım hem ağladım hem annemle konuştum, onu bekledim ama dayanamaz gelemez diyordum, tabuttan beni kaldırmak isteyenler oldu kalkmadım, birisi hocam dedi, hocam gitmeyin dedi, baktığımda hoca gidiyordıu, gelmiş beni o şekilde görmüş ve dayanamamış, koşturarak gittim ona boynuna sarıldım yine orada abi demişim ona, ben seni bu halde görmeye dayanamam diye gelmek istemedim dedi, bırakma beni, sen bırakırsan iyileşemem dedim, bırakmıyorum seni, yanındayım bundan sonra dedi, beni yengeme götürdü şimdi beni burda bekle, ben geleceğim dedi, nazmazdan çıktılar ben yine onu buldum, mezarlığa gelecekmisin dedim evet dedi, bizim arabayla gelmesini istedim ön koltuğa oturdu o ben arkada ortaya geçyim, kafamı onun koltuğuna dayadım döndü elimi tuttu yine, biraz gözlerimi kapadım, beni izlemiş o ara arkadaşım anlattı, uyandığımda bana dedi ki, annenin yanına sık sık geliriz, ben getiririm seni dedi, konuştu yol boyunca. mezarlıkta annemi göstemediler bakma dediler bana o ara deli gibi koşturmaya başladım peşimden arkadaşım kuzenim ve hocada koşturmuş, yokuşun sonunda bileğimi tuttu napıyorsun dedi, babamı buldum o ara babama sarıldım gittim, ardımdan yanııma geldi beni gönderdi ve babamla konuşmuş... Bir ara kötü oldum yine gitmeye yeltendim kollarımdan tuttu başımı omzuna dayadı, ağladım, döneceğiz, o dönmedi, akadaşların gelecek ben dua etçem teyzeme dedi, beni zorla arabaya bindirdi, gönderdi eve, sonrasında ise hep aradı, sordu.... Ben bu süreçte onun sayesinde özellikle daha iyi hissettim, daha çabuk ayağa kalktım, yola devam ettim, geçen gün yanımda bir kız annesini aradı, içime işledi böyle, hoca mesaj atmış napıyorsun diye, canım acıyor dedim anlattım, beni ara dedi, sıkılırsınız dedim, neyden kimden senden mi dedi... Buna ben karar veririm, annenle konuşmak istedikçe beni ara dedi, hastane borcunu kapatmak istedi, beni o kadar çok düşündü ki... Bu durum arkadaşlarımın iyice dikkatini çekmiş... İki ihtimal var ya gerçekten beni krdeşi olarak görüyor yada sevdiği kız ama bu geçtiğimiz sene zarfında konuştuğu kızlarda olmuş, bana geçen gün bir sanatçının fotosunu atmış, bak etrafa böyle kız varsa bana söyle dedi, işim olmaz dedim, git annen teyzen yengen felan kız bulsun sana benden ne istiyon dedim, şöyle ağız tadıyla kardeşimizden bişey istiyemiyoz dedi, diceksiniz ki banai yuh be kızım adam seni kardeşi oalrak görüyor sen aşığım diyorsun.... Ama biliyor musunuz annemin ölümünden bir gün önce anlattığı şeyler hayallerimizin aynı olması, abisinin annemin öldüü gün arayıp sen bize teyzemizin emanetisin yağız nasılsa benim için sende öylesin kardeşimsin demesi, mezarlıkta yaptığı şeyler, o kadar o kadar çok etkiledi ki beni, anlatamam kelimelerle bunu... Hem yağız yani hoca annem biliyordu onu, ortadaki belirsizliği, korkuyorum şimdi, en kötü ihtimal bir abim var ama bir gün onun yanında birisini görürsem canım çok acır mı yine korkuyorum, ben hiç emin olmamıştım bu kadar hislerimden duygularımdan