Şüphelerim...

böyle bir konu hakkında şüphelenmek bile çok sinir bozucu bir durum. Ben çok fevri bir insanımdır başıma gelmeden bilemem ama ben olsam bir gün hep beraber otururken odada direk sorardım annem de yanımızdayken baba sen halayı muzaffer diye kaydetmişsin sürekli de onunla telefonda görüşmüşsün faturaya bakarken dikkatimi çekti hayırdır halanın bir derdimi var , varsa da bizde yardımcı olalım der dumura uğratırdımm. O anda zatn varsa birşey direk kızarıp saçmalamaya başlar yok yanlış anlaşılan bir durumsa da açıkça anlatır. Annenle anlaşmazlıkları varmış zatn annenden utanmıyorsa bile senden utanır...

Babanın gsm operatöründen online ıslemler sıfresı al bence.
mesela aveada telefona mesaj gıdıyor online ıslemlere hosgeldınız dıye.
o mesajıda sen gormelısın tabıkı. sonrada hangı saatlerde ne kadar sure konustuklarını ordan takıp edersın.
yalnız ordan sadece babanın yaptıgı aramaları gorebılırsın.
en azından ordan arada bakarsın.

Bende aralarında bısey olma ıhtımalını dusuk olarak gormek ıstıyorum.
ama su muzaffer felan isi bozuyor. tek yasıyor olmasıda dusundurucu.
sen sabrını koru tatlım.. er yada gec onune cıkar umuyorum..

bunu annenle paylasmazsan eger sende baban ve o kadına ortak olursun...
bnce annenle paylaş o takıp etsın daha ıyı anlar

Ortada bir ihanet varsa ve annen öğrenirse evlilikleri evlilikten çıkar. Kadın ihaneti asla affedemez. Sizin için katlanır ama affetmez. Olanları annene anlatırsan kadıncağıza üzülmekten, gurur ve hayal kırıklığından başka bişey vermezsin. Sende babanın karşısına geçip ''anneme ihanet mi ediyosun?'' diye sorma bence. Sonuçta o senin baban. Baba kız arasında bu tür açık seçik konuşmalar aranızdaki bağı çok fazla zedeler gibi geliyor. Ve bu konuşma sen istemesende babanı rahatlatabilir. Yüzleşmiş ve rahatlamış olarak ilişkisine devam edebilir. O yüzden herzaman mesafeyi koru derim. Başka örnekler vererek ihanetin affedilir olmadığını söyle. Halanla ilgili sadece babanın anlayabileceği imalarda bulun ama şimdilik daha da ileri gitme istersen. Zamana bırak.

canım bu hala dedıgın sahıs ,kac yıldır tanıyorsunuz ?

yani ben bu hala muhabbetını de anlamıs degılım .uzun yıllardır komsunuz mu ?

eger komsunuz ıse ,kadın hıc evlenmemıs .samımı olması gereken bırısı varsa annenızdır

bu kısı babanız olmamalı .aile dostunuz desem ,yıne sonuc aynı yere cıkıyor

kadın hıc evlenmemıs .nereden tanıyorsunuz bu kadını ? kac yıldır hayatınız da

babanın uzaktan akrabası sanırım :44: eger babanızın uzaktan akrabası ıse ,suphelenecek

bır durum oldugunu sanmıyorum .yaa o kadının yada babanın bı sıkıntısı vardır dertlesıyorlardır

annenın bılmemesı gereken brseyı konusuyorlardır .muzaffer olarak kayıt edılmesının sebebı de ;

annen sık sık konusmalarına tepkı verır yanlıs anlar dıye oyle yapmıstır .

hanı genel olarak evlı kadınlar eslerı saatlerce telefon da annesıyle de konussa kızarlar :)

hele bu bı'de uzaktan akraba ıse tamamen delırırler :) yanı hergun sık sık konusmasına

musamma asla gostermezler .baban da bundan cekındıgı ıcın muzaffer olarak kaydetmıstır .

ama bu hala dedıgınız sahıs ,babanın uzaktan akrabası bıle degıl sadece komsunuz ıse

uzulerek soyluyorum kı suphelerınızın dogruluk payı sıddettı gorunuyor :/

Son düzenleme:
Ona benzer şeyler yapmayı düşünüyorum erkeklerin aldatmalarıyla ilgili,bu aile içi ihanetlerle ilgili laf dokundurucam sürekli haberde falan görünce ağır laflar edeceğim aldatanlara bu gibi şeyler...
Tepkisini ölçeceğim ona göre
dedim ya yavaş yavaş mahvederim ben onu ya yola gelecek ya da ailesini unutacak
60'ından sonra saçma sapan işlerle uğraşmayacak!

konuyu açtığından beri okuyorum, allah yardımcın olsun. yaşadığın durum acı,soru işaretleri büyük bir yük omuzlarında, zamanlama daha da kötü. durum açıklığa kavuşacaktır mutlaka.ben şüphelerinde haklı olma ihtimali üzerinden giderek,tedbir olsun diye birkaç şey söylemek istiyorum.
öncelikle sakın ama sakın imalarda bulunma! bu senin herşeyi bildiğini açıkça gösterecektir (ortamda bilinçsizce verilen örneklerde bile baban tedirgin oluyordur zaten) bu durumda baban seni düşman (sakınması gereken kişi) olarak görecek, kızgınlık duyacak ve ilişkiniz bozulacak(belkide gereksiz yere).daha tedbirli davranacak ve sen durumun ne olduğunu çözemeyeceksin; hayattaki en zor şeylerden biri cevabını bilmediğin sorularlayaşamaktır, bu hayatı zehir eder andiecim.ayrıca senin hayatına gereksiz ölçüde kuşkuyu dahil eder ki bu senin tüm yaşamına yansır.
birde imalarda bulunman babanı rahatlatır.örneğin aileler çocuklarının sigara içtiğini bilse bile bildiklerini açıklamazlar daha rahat içmesinler diye; bu da anne babaların mantığının nasıl çalıştığını gösterir!
dediğim gibi kötü ihtimal üzerinden yazıyorum; özellikle kız çocukları babalarını kolay affedemiyor.sınavına odaklan ki olumsuz bir sonuç yaşayıp babanı suçlayacağın sebepler çoğalmasın.eğer zorlanıyorsan bunu annnen için yapman gerektiğini düşün lütfen.babana şu an duyduğun öfke seni kamçılasın.çalış,kazan,güçlen, kendine ve annene yeni ve hakettiğiniz yaşamı kurmaya odaklan.bu hedeften gözünü ayırma lütfen! aksi çıkarsa "her şerde bir hayır varmış" deyip, babana teşekkür edersin:)
annen için yapabileceğin en büyük iyilik bu olacaktır.böylece gizlediğin için duruma ortak olmuş da olmazsın.aksine mantıklı davranarak ve zeki bir tutumla anneni bu çirkin durumdan taktir edilecek bir naiflikle kurtarmış olursun.
sınava kadar bu konuya ara ver, takip etmeyi düşünme ki dikkatin dağılmasın.nasıl olsa babanda halanda orada öylece duruyor, sonra takip edersin.tabi başında da söylediğim gibi onları kuşkulandırmamak şartıyla.
tabi seni tanımadan yazıyorum bunları, kendi bakış açımla.beni bilinmezlik öldürür; öğrenip acımı yaşayabildiğim kadar yaşayıp, üzerinden atlayabileceğim boyuta getirmeyi ve hayata devam etmeyi tercih ederim.aksi halde hayatım boyunca zihnimi ve ruhumu kemirir acabalar. sana hangisi daha kolay geliyorsa onu tercih et (kendi mutluluğun için)bilmemek bilmekten daha az yıpratır dersen bırak gitsin meseleyi. ne anneni ne kendini sizi düşünmeyen biri için bu kadar ağır bir üzüntünün içine itme! sağlığınızdan da olmayın, inan değmiyor!
uzattım,kusura bakma lütfen,diliyorum ki altından bambaşka ve seni güldürecek bir durum çıkar:)

Acaba babanın borcu falan mı var ya da parayla ilgili bir seyler mı... Sen pesini bırakma olayın tepkisini olc arada laf falan sok, en iyisi

Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum canım ya iki seçenek var ya her fırsat bulduğunda arayıp dertleşiyor ya da tahminlerim doğru maalesef herşey onu gösteriyor başka bir alternatif kalmadı artık
ben yüzüne bakmıyorum doğru düzgün konuşmuyorum kısa cevaplar veriyorum sadece bugün babalar gününü kutlayıp hediyesini verirken gülümsedim o kadar
bunları yaşamak istemezdim bana yaşattığı içinde çok kızgınım artık ve geçmeyecek bu..

böyle bir konu hakkında şüphelenmek bile çok sinir bozucu bir durum. Ben çok fevri bir insanımdır başıma gelmeden bilemem ama ben olsam bir gün hep beraber otururken odada direk sorardım annem de yanımızdayken baba sen halayı muzaffer diye kaydetmişsin sürekli de onunla telefonda görüşmüşsün faturaya bakarken dikkatimi çekti hayırdır halanın bir derdimi var , varsa da bizde yardımcı olalım der dumura uğratırdımm. O anda zatn varsa birşey direk kızarıp saçmalamaya başlar yok yanlış anlaşılan bir durumsa da açıkça anlatır. Annenle anlaşmazlıkları varmış zatn annenden utanmıyorsa bile senden utanır...

Sen benim telefonumu mu karıştırıyorsun diye üste çıkar canım öyle bir şey yapamam facia çıkar ya direk kendisiyle konuşacağım ya da zamanını bekleyip bu işi kökten halledeceğim

Babanın gsm operatöründen online ıslemler sıfresı al bence.
mesela aveada telefona mesaj gıdıyor online ıslemlere hosgeldınız dıye.
o mesajıda sen gormelısın tabıkı. sonrada hangı saatlerde ne kadar sure konustuklarını ordan takıp edersın.
yalnız ordan sadece babanın yaptıgı aramaları gorebılırsın.
en azından ordan arada bakarsın.

Bende aralarında bısey olma ıhtımalını dusuk olarak gormek ıstıyorum.
ama su muzaffer felan isi bozuyor. tek yasıyor olmasıda dusundurucu.
sen sabrını koru tatlım.. er yada gec onune cıkar umuyorum..

sağol canım tek yaşamıyor yani bekar ama alt katta kardeşi var evli 3 çocuğu var yeğenleri de ona çok düşkündür yanında kalırlar hiç yalnız bırakmazlar
ama dediğin gibi o muzaffer açıklıyor herşeyi...

bunu annenle paylasmazsan eger sende baban ve o kadına ortak olursun...
bnce annenle paylaş o takıp etsın daha ıyı anlar

Canım benim babam annemin umurunda değil zaten aldatmış aldatmamış ilgilenmez kıskançlığı yoktur çoktan umudunu kesmiş adamdan babam değer verilecek bir adam değil çünkü değmez
haklısın bilmesi lazım ama biz 3 ay önce annanemi kaybettik annem hala aklına geldikçe ağlıyor şu an onu üzemem annem tansiyon hastası en ufak bir moral bozukluğunda 16-17 oluyor tansiyonu annemin sağlığı babamın saçmalıklarından çok daha önemli benim için
allahım affetsin 3 gündür bela okuyorum ikisine de canım çok yandı çünkü

Ortada bir ihanet varsa ve annen öğrenirse evlilikleri evlilikten çıkar. Kadın ihaneti asla affedemez. Sizin için katlanır ama affetmez. Olanları annene anlatırsan kadıncağıza üzülmekten, gurur ve hayal kırıklığından başka bişey vermezsin. Sende babanın karşısına geçip ''anneme ihanet mi ediyosun?'' diye sorma bence. Sonuçta o senin baban. Baba kız arasında bu tür açık seçik konuşmalar aranızdaki bağı çok fazla zedeler gibi geliyor. Ve bu konuşma sen istemesende babanı rahatlatabilir. Yüzleşmiş ve rahatlamış olarak ilişkisine devam edebilir. O yüzden herzaman mesafeyi koru derim. Başka örnekler vererek ihanetin affedilir olmadığını söyle. Halanla ilgili sadece babanın anlayabileceği imalarda bulun ama şimdilik daha da ileri gitme istersen. Zamana bırak.

Senin gibi düşünüyorum canım,sen beni anlamışsın
şu an elimden gelen hiçbir şey yok uzun süredir var belki de bu münasebet aralarında
bugüne kadar kandırmışlar bizi
tek istediğim sınavımın iyi geçmesi ve atanmak sonra halledebilirim herşeyi
ben babamıın amacını anlayamıyorum geleceğe dair planlar yapar abimin benim evlenmemi isteyen bir adam
boşanıp onunla evlenmek aklından geçmiyor demek ki
kaldı ki öyle birşey yapsa taşa tutar herhalde herkes kendini kadar saçma bir durum ki
işin özü anlamadım anlayamıyorum aklıma geldikçe nefret ediyorum ikisinden de

canım bu hala dedıgın sahıs ,kac yıldır tanıyorsunuz ?

yani ben bu hala muhabbetını de anlamıs degılım .uzun yıllardır komsunuz mu ?

eger komsunuz ıse ,kadın hıc evlenmemıs .samımı olması gereken bırısı varsa annenızdır

bu kısı babanız olmamalı .aile dostunuz desem ,yıne sonuc aynı yere cıkıyor

kadın hıc evlenmemıs .nereden tanıyorsunuz bu kadını ? kac yıldır hayatınız da

babanın uzaktan akrabası sanırım :44: eger babanızın uzaktan akrabası ıse ,suphelenecek

bır durum oldugunu sanmıyorum .yaa o kadının yada babanın bı sıkıntısı vardır dertlesıyorlardır

annenın bılmemesı gereken brseyı konusuyorlardır .muzaffer olarak kayıt edılmesının sebebı de ;

annen sık sık konusmalarına tepkı verır yanlıs anlar dıye oyle yapmıstır .

hanı genel olarak evlı kadınlar eslerı saatlerce telefon da annesıyle de konussa kızarlar :)

hele bu bı'de uzaktan akraba ıse tamamen delırırler :) yanı hergun sık sık konusmasına

musamma asla gostermezler .baban da bundan cekındıgı ıcın muzaffer olarak kaydetmıstır .

ama bu hala dedıgınız sahıs ,babanın uzaktan akrabası bıle degıl sadece komsunuz ıse

uzulerek soyluyorum kı suphelerınızın dogruluk payı sıddettı gorunuyor :/

komşu değil canım babamın halasının torunu mu ne öyle birşey kuzen sayılırlar yani
ki....abi der babama babam ona öyle sevecen yaklaşır ama kardeş gibidirler yani babam onun her işine koşar o iyi günde kötü günde yanımızdadır
kafayı yemem bu yüzden zaten,aklımın almaması başka,tanımadığım bir kadın olsaydı yine kızardım tabii ki ama bu kadar yaralanmazdım
dediklerin mantıklı düşündüm ben de ama niye evi her boş bulduüunda her boş vaktinde arayıp onunla konuşuyor bu gizlilik beni deli ediyor
peki o bunu biliyor mu bizden gizli konuştuğunu babam "evde yoklar gittiler yalnızım" falan mı diyor ikisinden de bunu hiç ummazdım
diyorum ya babamdan beklerim ama anneme o kadar yakın olan o hala bunu yapıyorsa eğer yazıklar olsun!

konuyu açtığından beri okuyorum, allah yardımcın olsun. yaşadığın durum acı,soru işaretleri büyük bir yük omuzlarında, zamanlama daha da kötü. durum açıklığa kavuşacaktır mutlaka.ben şüphelerinde haklı olma ihtimali üzerinden giderek,tedbir olsun diye birkaç şey söylemek istiyorum.
öncelikle sakın ama sakın imalarda bulunma! bu senin herşeyi bildiğini açıkça gösterecektir (ortamda bilinçsizce verilen örneklerde bile baban tedirgin oluyordur zaten) bu durumda baban seni düşman (sakınması gereken kişi) olarak görecek, kızgınlık duyacak ve ilişkiniz bozulacak(belkide gereksiz yere).daha tedbirli davranacak ve sen durumun ne olduğunu çözemeyeceksin; hayattaki en zor şeylerden biri cevabını bilmediğin sorularlayaşamaktır, bu hayatı zehir eder andiecim.ayrıca senin hayatına gereksiz ölçüde kuşkuyu dahil eder ki bu senin tüm yaşamına yansır.
birde imalarda bulunman babanı rahatlatır.örneğin aileler çocuklarının sigara içtiğini bilse bile bildiklerini açıklamazlar daha rahat içmesinler diye; bu da anne babaların mantığının nasıl çalıştığını gösterir!
dediğim gibi kötü ihtimal üzerinden yazıyorum; özellikle kız çocukları babalarını kolay affedemiyor.sınavına odaklan ki olumsuz bir sonuç yaşayıp babanı suçlayacağın sebepler çoğalmasın.eğer zorlanıyorsan bunu annnen için yapman gerektiğini düşün lütfen.babana şu an duyduğun öfke seni kamçılasın.çalış,kazan,güçlen, kendine ve annene yeni ve hakettiğiniz yaşamı kurmaya odaklan.bu hedeften gözünü ayırma lütfen! aksi çıkarsa "her şerde bir hayır varmış" deyip, babana teşekkür edersin:)
annen için yapabileceğin en büyük iyilik bu olacaktır.böylece gizlediğin için duruma ortak olmuş da olmazsın.aksine mantıklı davranarak ve zeki bir tutumla anneni bu çirkin durumdan taktir edilecek bir naiflikle kurtarmış olursun.
sınava kadar bu konuya ara ver, takip etmeyi düşünme ki dikkatin dağılmasın.nasıl olsa babanda halanda orada öylece duruyor, sonra takip edersin.tabi başında da söylediğim gibi onları kuşkulandırmamak şartıyla.
tabi seni tanımadan yazıyorum bunları, kendi bakış açımla.beni bilinmezlik öldürür; öğrenip acımı yaşayabildiğim kadar yaşayıp, üzerinden atlayabileceğim boyuta getirmeyi ve hayata devam etmeyi tercih ederim.aksi halde hayatım boyunca zihnimi ve ruhumu kemirir acabalar. sana hangisi daha kolay geliyorsa onu tercih et (kendi mutluluğun için)bilmemek bilmekten daha az yıpratır dersen bırak gitsin meseleyi. ne anneni ne kendini sizi düşünmeyen biri için bu kadar ağır bir üzüntünün içine itme! sağlığınızdan da olmayın, inan değmiyor!
uzattım,kusura bakma lütfen,diliyorum ki altından bambaşka ve seni güldürecek bir durum çıkar:)

Çok çok teşekkür ederim ağladım okurken,tavsiyelerin için minettarım
içimdeki öfkeyi anlatamam tarif edemem hani gözüm dönse ikisini bir odaya kilitleyip evi yakabilirim!
evet keşke öğrenmeseydim kesinlikle bilmeyince daha mutlu oluyor insan sorunlu bir ailem var zaten ama yaşayıp gidiyordum saf saf belki yaşlılıklarında birbirlerine destek olurlar deyip umutlanıyordum...
umarım sadece dertleşiyorlardır...
Takip etmek bana zarar veriyor zaten dün gece yine duramadım baktım telefona yine aranmış gün içerisin de 3-4 kere sinirim bozuldu bela okuyup yerime yattım
umarım bunlar sadece benim yanlış anlamalarımdır umarım günahlarını alıyorumdur
Bir de farkettim ki ben yüzüne vursam bildiğimi söylesem bir daha görüşmemesini falan da istesem bile biliyorum ki bu mümkün değil bunun sonucunda ya kıyamet kopar ya da babam bu kez daha dikkatli davranarak devam eder
bilemiyorum ne yapacağımı gülmeyi unuttum desem yeridir babamdan soğudum nefret ettim,yüzüne bakmak gelmiyor içimden
bugün görevimi yerine getirdim babalar gününü kutladım hediyesini verdim önce şaşırdı sonra duygulandı evden çıktı geri döndü peçete istedi tekrar çıktı
ağladı muhtemelen çok da duygusaldır çünkü
e be adam içinde biraz insanlık kırıntısı var madem nedir bu yaptığın aiileni kandırmak aldatmak kul hakkı yemeye girmez mi
böyle bir şey yapıyorsan hesabını nasıl verirsin öbür tarafta allaha hiç düşünmez misin?!
ve son olarak babam giderken annem balkondaydı telefonla konuşuyor muhtemelen kazım bana hediye aldı diye milleti arıyordur dedi içimden ah anne sen onun ne haltlar yediğini bir bilsen dedim yine evden çıkar çıkmaz onu aramış demek ki ama bu düşünceyle beraber bu dertleşme meselesi geldi aklıma hayatında olup biten tüm gelişmeleri anlatıp gün içinde onunla mı paylaşıyor acaba?
bilmiyorum...tükendim bittim rabbim hayırlısını versin ve beni yalvarırım sınamasın artık çok yıprandım çok yoruldum...

Back
X